O nouă pădure urbană la Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu

Sursa foto: Primăria ConstanțaAcțiunile de regenerare a spațiilor verzi din municipiul Constanța continuă. Sâmbătă, 16 martie, invităm constănțenii la acțiunea de plantare a celei de-a doua mini-păduri urbane în municipiul Constanța, pe b-dul Aurel Vlaicu, vizavi de magazinul Metro.

Potrivit Primăriei Constanța, împreună cu voluntarii așteptați, Act for Tomorrow și Primăria Constanța vor da viață unui nou spațiu verde de 7.500 mp, cu peste 15 specii de arbori și arbuști, care vor contribui la îmbunătățirea calității aerului, reducerea temperaturilor, stimularea activităților fizice în aer liber, absorbția zgomotului, creșterea biodiversității, promovarea conservării apei și a solului și stimularea coeziunii sociale în comunitate.

Doritorii sunt invitați să se înscrie aici: https://forms.gle/pArVwc316SoiLcPJ6.

„Astfel, un spațiu care acum arată dezolant, ar putea prinde viață și ar putea reprezenta un loc de relaxare pentru locuitorii din zonă și nu numai.

Amintim că prima pădure urbană din Constanța a fost plantată în zona Inel 2, în aprilie 2023 și a reprezentat primul pas din cadrul programului „Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța”. Această mini-pădure urbană comunitară numără aproximativ 2.000 de arbori arbuști dintr-un mix de 14 specii și 750 arbuști, pe o suprafață de 0.2 ha. Spațiul este prevăzut cu flori ornamentale, alei și zone de relaxare. Pe termen mediu, locuitorii se vor bucura de mai multe facilități în acest spațiu verde: un teren de spor multifuncțional, o pictură murală, o pistă de alergat, o pajiște urbană și un loc de joacă pentru copii“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Constănțenii, invitați să planteze o nouă pădure urbană în orașul lor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Peste 16.000 arbori și arbuști, plantați în pădurea urbană de pe bulevardul Aurel Vlaicu

18 Mar 2024 661

Primăria Constanța Constănțenii, invitați să planteze o nouă pădure urbană în orașul lor

27 Feb 2024 899

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 1449