Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

 • Prima acțiunea de plantare în zonă a avut loc pe 1 aprilie, în zona Marvimex - Inel 2, în cadrul programului de regenerare urbană Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța” dezvoltat printr-un parteneriat de Primăria Constanța și Asociația Act for Tomorrow
 • Mini-pădurea va numără aproximativ 3.000 de arbori și arbuști plantați pe o suprafață de 2.000 mp, fiind alcătuită dintr-un mixt de 14 specii
 • În luna mai și iunie, ONG-ul va continua lucrări de regenerare a zonei de la Marvimex, după ce în ultimele două săptămâni au avut loc mai multe întâlniri la Primăria Constanța pentru a discuta de reamenajarea zonei
 • A fost deja realizată rețeaua de iluminat iar în următoarele zile se vor monta stâlpii. Spațiul va beneficia de iluminat LED
 • În privința terenului de sport, zona va fi împărțită în două. Un spațiu de sport format din 2 terenuri și o zonă de leagăne și o zonă liberă
 • Vor fi instalate 15-20 bănci iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie
 
 
 
Act for Tomorrow, organizație care a semnat un parteneriat cu Primăria Constanța continua amenajarea mini-pădurii urbane din zona Marvimex din Constanța. 
 
Prima acțiunea de plantare în zonă a avut loc pe 1 aprilie, în zona Marvimex - Inel 2, în cadrul programului de regenerare urbană Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța” dezvoltat de Primăria Constanța și Asociația Act for Tomorrow.
 
Mini-pădurea va numără aproximativ 3.000 de arbori și arbuști plantați pe o suprafață de 2.000 mp, fiind alcătuită dintr-un mixt de 14 specii.
 
Spațiul este prevăzut cu alei si două zone de relaxare.
 
Pădurea are la bază metoda Miyawaki, recunoscută în 2006 cu Premiul Blue Planet, echivalentul unui Premiu Nobel pentru ecologie. 
 
În luna mai și iunie, ONG-ul va continua lucrări de regenerare a zonei de la Marvimex, după ce în ultimele două săptămâni au avut loc mai multe întâlniri la Primăria Constanța pentru a discuta de reamenajarea zonei.
 
Echipa care a participat la aceaste întâlniri a fost formata din viceprimarul Ionuț Rusu, reprezentanții direcțiilor spații verzi/iluminat/, arhitectul șef Dan Leu, reprezentantul Clubul Sportiv Municipal Constanța, consilierul local Costin Avătavului, inițiatorul proiectului de regenerare al acestui spațiu și reprezentanții Act for Tomorrow.

 
În cadrul discuțiilor s-au luat decizii pe mai multe paliere:
 
 1. A fost deja realizată rețeaua de iluminat iar în următoarele zile se vor monta stâlpii. Spațiul va beneficia de iluminat LED. De asemenea vor fi amplasate și camere de supraveghere.
 2. În privința terenului de sport, zona va fi împărțită în două. Un spațiu de sport format din 2 terenuri și o zonă de leagăne și o zonă liberă.
 3. Vor fi instalate 15-20 bănci în zonele marcate cu roșu pe hartă.
 4. Locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie.
 5. Se vor monta dale pe aleea principală. Pentru aleile laterale, lângă boduri se analizează soluția amplasării unei suprafețe pe care se poate alerga.
 6. Ghenele de gunoi vor fi reparate și se așteaptă o soluție adaptată pentru a nu mai exista situațiile neplăcute din trecut, dar depinde de un calendar național de finanțare al unor sisteme de colectare.
 

În ceea ce privește plantarea din 1 aprilie, specialiștii susține că puieții au un grad de prindere foarte fbun și urmează o noua sesiune de udare în perioada imediat următoare și de montare încă 100 de bețe pentru susținerea puieților.
 
În luna iunie în zonă se vor organiza sesiuni de educație cu copiii din comunitate iar în luna mai va fi organizată o acțiune comunitară.
 
Printre speciile plantate în prima mini-pădure urbană din Constanța, se regăsesc: stejar pedunculat, stejar roșu, mojdrean, frasin, paltin de câmp, mesteacăn, ulm, tei, pin negru, arțar, jugastru. 
 
Despre Act for Tomorrow

Potrivit Registrului Asociațiilor și Fundațiilor de pe lângă Ministerul Justiției, consultat în 2022, Act for Tomorrow îl are ca președinte pe Andrei Coșuleanu iar din Consiliul Director mai fac parte Ramona Coșuleanu și George Radu Popa.
 
Asociația a fost înființată în 2018 și a derulat la Constanța alături de primăria sau de Direcția Apelor Române, mai multe acțiuni de plantare a copacilor, ecologizare și conştientizare, campania “Schimbă PET-ul cu biletul” și a realizat picturile murale de la malul mării (acele picturi ”purificatoare de aer”.
 
Vă reamintim în 2022, Consiliu Local Constanța a aprobat documentația tehnică a proiectului “Îmbunătățirea mediului urban în zona Inel II” unde se specifică foarte clar că în acest perimetru se va amenaja un parc (Parc Inel 2 sau Parc Marvimex).
 
Înainte de asta, alți doi ani a durat soluționarea litigiului în baza legii 10/2001, cadastrarea și intabularea terenul și realizarea studiilor de teren.
 
Consilierul local municipal PNL, Costin Avătafului spunea că în cadrul acestui proiect, primăriei îi va reveni sarcina să achiziționeze și să monteze mobilierul urban, să amenajeze pista de alergat și eventual un teren de sport îngrădit.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
În zona Inel II -Marvimex au fost plantați aproximativ 3.000 de arbori și arbuști

Regenerarea urbană din cartierul Inel II va fi realizată de un ONG. Primăria Constanța contribuie doar cu mobilierul urban și o pistă de alergare

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța are o nouă organigramă. Cine sunt directorii, șefii de servicii și de birouri din echipa primarului Chițac? (DOCUMENT)

26 Sep 2023 4382

Ce vrăji mai face administrația Chițac? Fundația Gaudeamus funcționează într-un sediu cu contract expirat! Imobilul va fi preluat de Primăria Constanța și probabil scos la licitație (DOCUMENTE)

25 Sep 2023 1806

Noi repartiții de locuințe din patrimoniul Administrația Fondului Imobiliar SRL O angajată a instituției primește o casă în centrul Constanței! Chiriași cu cereri depuse chiar în urmă cu câteva luni (DOCUMENTE + GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 2250

Parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, în aer Proprietarii din blocurile situate în zonă și-au exprimat dezacordul cu privire la proiectul Primăriei Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 3173

Știri Constanța Vicepreședinte Consiliul Județean, Stelian Gima și-a depus raportul de activitate (DOCUMENT)

10 Sep 2023 1749

Știri Constanța Au fost desemnați experții cooptați pentru atribuirea contractului de gestiune a serviciului public de transport judeţean pentru lotul 3 (DOCUMENT)

08 Sep 2023 1026

În urma reoganizării vor avea loc testări profesionale Primăria Constanța are o nouă organigramă! De când intră în vigoare? (DOCUMENTE)

06 Sep 2023 3845

Președintele CJ Constanța și-a numit reprezentantul în Asociația ITI Delta Dunării (DOCUMENT)

03 Sep 2023 2897

Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Municipal Constănțenii vor plăti taxe și impozite mai mari în 2024 (DOCUMENT)

31 Aug 2023 1877

Pentru ce vor fi folosiți banii Cu cine a bătut palma Primăria Constanța pentru împrumutul de peste 51 de milioane de euro?

30 Aug 2023 2579

Femeie de afaceri în privat, funcționar public în timpul programului. Cine este repezentantul președintelui CJC în CA-ul Centrului „Maria Montessori” din Constanța (DOCUMENTE)

29 Aug 2023 7202

Licitații Constanța Documentația pentru înființarea centrelor de colectare prin aport voluntar din municipiu va fi elaborată de o firmă din București(DOCUMENT)

28 Aug 2023 706

Știri din Constanța Consilierul județean Gheorghe Donțu, mandat de patru ani în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate (DOCUMENT)

27 Aug 2023 3182

Știri din Constanța Mai sunt 10 zile până la termenul anunțat de Mooz Services pentru finalizarea lucrărilor de pe Ștefan cel Mare. Cum arată șantierul (GALERIE FOTO+ VIDEO)

20 Aug 2023 7973

Știri Constanța Câștigătorii finanțărilor de la Consiliul Județean pe Legea 350 și componența comisiilor de evaluare și selecție a proiectelor

17 Aug 2023 970