O nouă promoție de absolvenţi se alătură efectivelor Poliţiei de Frontieră

Foto: Poliția de FrontierăVineri, 7 aprilie 2023, începând cu ora 10.00, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea a avut loc festivitatea de absolvire, avansare la primul grad profesional și depunerea jurământului de credință de către „Promoţia de agenţi de poliţie de frontieră - 7 aprilie 2023”.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, ceremonialul absolvirii s-a desfăşurat în prezenţa inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, chestor de poliție Victor-Ștefan Ivașcu, a subsecretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Petru Bledea, precum și a reprezentanților autorităților locale şi structurilor de ordine publică din municipiul Oradea.

Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Ionel Hotnoga, care le-a urat tinerilor absolvenți ”succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării”.

Atât pentru absolvenţi, cât și pentru părinți, a fost o zi specială, o zi încărcată de emoții deoarece, după o perioadă de un an de studiu, se vor bucura de rezultatele muncii lor, iar părinții îşi vor vedea răsplătite eforturile pe care le-au făcut în această perioadă. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii a fost amplificat de momentul depunerii jurământului de credință faţă de ţară, în prezența părinților, rudelor și prietenilor absolvenților.

În cadrul festivității, cu ocazia depunerii jurământului de credință, subsecretar de stat Petru Bledea a transmis tinerilor polițiști de frontieră, mesajul ministrului afacerilor interne, Lucian Bode: “Vă alăturați uneia dintre structurile cele mai solicitate în ultimii ani, dar care s-a adaptat constant pentru a face față unor provocări din ce în ce mai complexe, diverse, atipice pentru vremurile pe care le trăim. Dincolo de complexitatea provocărilor determinate de criminalitatea transfrontalieră, aveți de gestionat situații care reclamă implicare și seriozitate, cum ar fi cea a migrației ilegale, dar și criza refugiaților din Ucraina”.

De asemenea, inspectorul general al Politiei de Frontieră, domnul chestor de poliție Victor-Ștefan Ivașcu, şi-a manifestat bucuria că a avut posibilitatea de a fi, personal alături de tinerii absolvenţi în aceste clipe speciale: “Mă bucur să ştiu că, începând de astăzi, voi avea 240 de colegi tineri şi am toată încrederea că, indiferent unde vă veţi desfăşura activitatea, pot miza pe voi pentru îndeplinirea obiectivelor instituţionale. Avem nevoie de oameni profesionişti, oneşti, loiali instituţiei din care fac parte. Doar astfel de oameni pot asigura, prin faptele lor, viitorul acestei arme de elită a Ministerului Afacerilor Interne – Poliţia de Frontieră Română. Doar astfel de oameni pot păstra tradiţia noastră străveche de a sluji ţara şi cetăţenii ei pentru menţinerea unui climat de linişte şi normalitate pe teritoriul românesc.”


foto: Poliția de FrontierăA fost o zi specială și pentru instituția de învățământ care încheie pregătirea unei noi serii de elevi care a absolvit cu rezultate bune și foarte bune acest ciclu de pregătire în domeniul formării agenților de poliție de frontieră. Este o zi importantă și pentru Poliția de Frontieră Română, deoarece o nouă promoție de absolvenți este pregătită să-și asume responsabilitățile specifice supravegherii graniţelor ţării.

Aceasta este cea de-a 34-a promoţie de elevi pe care a pregătit-o şcoala orădeană și este formată din 240 elevi, 34 de fete și 206 de băieți, iar durata de şcolarizare a fost de un an.

La finalizarea și centralizarea rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei aprilie 2023 a fost de 8,51. Pentru recompensarea eforturilor în cadrul festivităţii au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii obținute la examenul de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituţiei.

Primii trei clasaţi au fost:

şef promoţie - agent IVAN ELENA MAGDALENA - media 9,76

locul 2 - agent RUSU MARIA ELISA - media 9,53
locul 3 - agent TAHÎȘ DARIUS ALEXANDRU - media 9,53

Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor și a opțiunilor fiecăruia, în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, în mod special la frontiera externă a României, ca debutanţi în primele şase luni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bunuri contrafăcute în valoare de 32.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche

25 Apr 2024 311

18 cetăţeni străini cu nereguli au fost depistaţi pe aeroporturi în ultima săptămână

20 Apr 2024 399

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 594

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1409

Poliția de Frontieră Peste 33.000 de persoane verificate în aplicația eDAC în ultima săptămână

14 Apr 2024 393

UPDATE. Tulcea Alertă pe brațul Chilia Veche în Delta Dunării! A fost observat un obiect ce ar semăna cu o mină marină (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 935

Poliția de Frontieră Polițiștii de frontieră au verificat peste 20.000 de persoane în aplicația eDAC în această săptămână

07 Apr 2024 431

Județul Tulcea Șase exemplare de sturion redate mediului natural, 110 kilograme de pește și 700 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră (VIDEO)

05 Apr 2024 510

MAE salută aderarea României la spațiul Schengen prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime

31 Mar 2024 405

Oficial! 21 de polițiști de la Frontieră și un inspector de la Antifraudă, trimiși în judecată de DNA

27 Mar 2024 892

Tone de bomboane contrafăcute, reținute de către inspectorii vamali de la Constanța Sud (FOTO)

25 Mar 2024 540

În județul Constanța Aproape 10.000 parfumuri contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă (VIDEO)

08 Mar 2024 701

În județul Constanța Parfumuri și îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche și Ostrov

07 Mar 2024 515

În județul Constanța Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la PTF Vama Veche

04 Mar 2024 519

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

01 Mar 2024 474