​O nouă promoţie de absolvenţi se alătură Poliţiei de Frontieră. Cine sunt primii trei clasați
Vineri, 25 martie 2022, începând cu ora 11.00, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea, a avut loc festivitatea de absolvire a școlii și avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră - 25 martie 2022”.

La activitate, au participat, ca de fiecare dată, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, în persoana domnului chestor principal de poliție Ștefan Săvulescu, director general al Direcției Management Operațional din M.A.I., ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reprezentat de domnul chestor principal de poliție Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al P.F.R., precum și reprezentanți ai autorităţilor locale, șefi și comandanți ai structurilor de ordine publică din M.A.I. și M.Ap.N., din municipiul Oradea.

De asemenea, au fost alături de tinerii absolvenți părinții, rudele și prietenii acestora, care au trăit alături de ei emoția momentului și au reușit să le fie aproape în acest moment încărcat de emoție când intră în rândul personalului Poliției de Frontieră și   jură credință României în fața drapelului național. 

Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Ionel Hotnoga, care le-a urat tinerilor absolvenți ”mult succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării”.

Cu ocazia depunerii Jurământului de Credință, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode a transmis un mesaj tinerilor polițiști de frontieră:

"Dragi absolvenți, vă îndemn să vă lăsați ghidați în viața profesională de valori morale și principii de viață puternice care să contribuie la un sistem sănătos de ordine publică și siguranță națională: corectitudine, înțelepciune, responsabilitate, integritate și asumare”.


De asemenea, adjunctul inspectorului general al Politiei de Frontieră a transmis tinerilor absolvenţi mesajul conducerii Poliției de Frontieră Române:

„Vă urez bun venit în Poliţia de Frontieră Română! Aţi ales poate CEA MAI FRUMOASĂ PROFESIE, aceea de poliţist de frontieră şi trebuie să fiţi mândri de asta.

Vă cer ca, în cariera voastră, să primeze ATENŢIA îndreptată către cetăţean şi nevoile lui, astfel încât punerea în slujba semenilor noştri, să fie preocuparea majoră în tot ceea ce faceţi.”

Încheiem, așadar, pregătirea unei noi serii de elevi care au absolvit această instituție de învățământ cu vocație și recunoaștere europeană în domeniul pregătirii agenților de poliție de frontieră. Este o zi de sărbătoare pentru instituția noastră, o nouă promoție de absolvenți este gata să-și asume responsabilitățile specifice în structurile Poliției de Frontieră Române, ale Inspectoratului General pentru Imigrări și ale Direcției Generale de Pașapoarte.


Aceasta este cea de-a 32-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană și este formată din 216 elevi, 62 de fete și 154 de băieți, iar durata de şcolarizare a fost de un an.

În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei martie 2022 a fost de 8,74. În cadrul festivităţii au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii la examenul de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituţiei.Primii trei clasaţi au fost:
  • şef promoţie - agent IANCULOVICI ISABELA - media 9,69.
  • locul 2 - agent CUCU PETRU -  media 9,68.
  • locul 3 - agent VĂIDEAN HORIA-TUDOR - media 9,56.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de fapte ilegale, constatate de polițiștii de frontieră. Ce amenzi au aplicat oamenii legii

06 Oct 2022 307

Câți refugiați ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore. Scădere față de ziua precedentă

04 Oct 2022 292

Poliția de Frontieră Numărul cetățenilor ucraineni care au intrat în România în ultimele 24 de ore, în scădere față de ziua precedentă

03 Oct 2022 283

Numărul de ucraineni care intră în România, în creștere. Anunțul Poliției de Frontieră

02 Oct 2022 406

Poliția de Frontieră Patru tineri descoperiți cu substanțe interzise în Sighetu Marmației

01 Oct 2022 437

Poliția de Frontieră Aproximativ 10.000 de ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

01 Oct 2022 466

Criminalitatea organizată transfrontalieră, temă de discuție între şeful IGPF şi conducerea FBI şi a Gărzii de Coastă

30 Sep 2022 413

Zeci de fapte ilegale la frontieră. Ce amenzi au aplicat oamenii legii

30 Sep 2022 353

Poliția de Frontieră Numărul cetățenilor ucraineni care au intrat în România în data de 28 septembrie 2022, în creştere cu 12,58 % faţă de ziua precedentă

29 Sep 2022 321

Situația actualizată a traficului la frontierele țării. Zeci de fapte ilegale constatate

28 Sep 2022 315

Situația actualizată la frontieră. Amenzi de peste 14.580 de lei, aplicate

26 Sep 2022 380

Câți ucraineni au intrat vineri în România. Situația actualizată

24 Sep 2022 414

Câți ucraineni au intrat miercuri în România. Anunțul Poliției de Frontieră

22 Sep 2022 383

Poliția de Frontieră Numărul ucrainenilor intrați în România, în scădere faţă de ziua precedentă

21 Sep 2022 415

Cetățeni sirieni, depistați ascunși într-o autoutilitară pentru transport legume și fructe. Șoferul, reținut

19 Sep 2022 457