Oficial de la RAR „Posesorii de anvelope „all season“ NU vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece“

  • Atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S NU EXISTĂ SANCȚIUNI!
  • TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.
În ultima perioadă pe internet au apărut informații conform cărora RAR ar sancționa conducătorii auto care folosesc anvelope all-season pe drum acoperit cu zăpadă. 

După ce informația a fost preluată de mai multe site-uri de știri, RAR a transmis un comunicat de presă prin care respinge informațiile în cauză. 

„TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră. Prin urmare, atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S NU EXISTĂ SANCȚIUNI!“ - au precizat reprezentanții RAR. .


Redăm mai jos comunicatul transmis de Registrul Auto Român. 

„Registrul Auto Român respinge cu fermitate informațiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

În media a fost preluat și interpretat tendențios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăsește pe site-ul instituției, fără a fi fost solicitat și un punct de vedere al Registrului Auto Român.

Prin urmare, ne vedem nevoiți să facem următoarele precizări, pentru toți clienții noștri și pentru publicul larg:
TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment.

Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declarație de presă având ca subiect anvelopele de iarnă!


Prin urmare, atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S NU EXISTĂ SANCȚIUNI!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Verificarea și reglarea unghiurilor direcției

10 Apr 2024 404

Doi copii au murit într-un accident în Bacău! Autoturismul implicat avea anvelope de vară

09 Jan 2024 912

IPJ BuzăuCirculație în condiții de iarnă

09 Jan 2024 441

Vandalism în Galați! Mai mute mașini cu anvelope distruse prin înțepare și caroserii stropite cu vopsea

02 Dec 2023 721

IPJ ClujNu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului!

27 Nov 2023 457

Centrul INFOTRAFIC Recomandări pentru siguranța rutieră în condiții meteorologice nefavorabile

25 Nov 2023 852

IGSU Sfaturi și recomandări de pregătire a mașinii pentru vremea capricioasă

18 Nov 2023 765

Atenție șoferi! În ce condiții trebuie folosite anvelopele de iarnă sau cele all season! Amenzile pot ajunge până la 2900 de lei

09 Nov 2023 708

Oficial de la IPJ Constanța despre mașinile cu anvelope tăiate din zona Viile Noi (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Sep 2023 1873

UPDATE. Accident rutier cu victimă încarcerată pe autostrada A4! Intervine elicopterul SMURD (FOTO+VIDEO)

02 Jul 2023 7227

UPDATE. Accident rutier la intrare în Constanța! O victimă încarcerată (FOTO+VIDEO)

28 Jun 2023 5476

IGPR InfotraficJudețul Buzău - Restricții de tonaj

27 Jan 2023 973

IGPR Infotrafic Reduceți viteza! Carosabil alunecos!

06 Dec 2022 657

Comisarii Gărzii de Mediu, verificări la o societate din localitatea Nazarcea. Ce au descoperit (FOTO)

24 Nov 2022 1581

O firmă din Suceava va livra anvelope pentru autoturismele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța! (DOCUMENT)

16 Sep 2022 1610