Parc nou în Constanța, în memoria celor dragi trecuți în neființă (Galerie FOTO+VIDEO)




 
  • Primul parc cu mesteceni amenajat în memoria celor dragi a fost inaugurat astăzi la Constanța. Parcul se află pe aleea Alexandru Gherghel din cartierul Compozitorilor. La inaugurare au participat zeci de persoane care au rezervat un copac și au venit special pentru a prinde plăcuța memorială de mesteacănul-poveste. Fiecare arbore are atașat un cod QR care duce către povestea de viață a celui trecut în neființă, ce poate fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro, potrivit Primăriei Constanța.

Proiectul „Plantați în amintire” a prins viață la inițiativa Asociației Zi de BINE, la care Primăria Constanța a răspuns pozitiv și a fost susținut de parteneri sponsori.
 

„Pe cei dragi care s-au dus nu-i mai putem aduce înapoi. Ce mai putem face însă e să le păstrăm memoria vie. Și ce formă mai potrivită ar fi decât aceea a unui copac. Viață.  Parcul de la Constanța este deja al 4-lea, după Lugoj, Oradea și București. Mai bine de 400 de doruri alinate” a afirmat Melania Medeleanu, fondatoarea Asociației Zi de BINE.

 

„O inițiativă inedită și lăudabilă a prins rădăcini la Constanța. Astăzi am spus povestea celor care nu mai sunt printre noi prin intermediul arborilor plantați simbolic de cei rămași în urmă, un gest sacru pentru comunitate. Mulțumim Asociației Zi de BINE pentru ideea avută. Numai împreună cu oameni minunați putem face lucruri frumoase în orașul Constanța”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.


Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 3000 mp. Pe lângă cei 110 mesteceni, a fost plantat un ginkgo biloba, supranumit și arborele vieții. Parcul a fost amenajat cu alei de acces și mobilier urban nou și a fost instalat un sistem de irigații pentru întreținerea spațiilor verzi.

Primăria Constanța va asigura serviciile de întreținere și va supraveghea menținerea și funcționarea normală a parcului.








Citește și
Mărțișoare, flori și suprize dulci pentru senioarele de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 386

Afaceri Constanța O firmă înființată anul trecut a bifat un contract de 50.000 de lei cu Primăria Băneasa. Despre ce este vorba (DOUCMENTE)

26 Apr 2024 385

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 438

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 417

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 424

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 305

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 398

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 584

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 434

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 350

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 736

Primăria Constanța Linia 100M își reia activitatea

26 Apr 2024 367

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 436

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 441

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 378