Pentru moment CJC nu se constituie parte civilă în cel mai recent dosar al lui Nicuşor Constantinescu şi al lui Cristian Zgabercea

În cadrul şedinţei CJC de ieri, pe ordinea suplimentară a fost introdus proiectul de hotărâre cu numărul 39 privind discutarea Adresei din data de 14 aprilie a DNA - Serviciul Teritorial Constanţa în Dosarul nr. 200/P/2014, în care aleşii judeţeni trebuiau să precizeze dacă se vor constitui parte civilă în ultimul dosar în care preşedintele suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată de către DNA Constanţa. Nu este pentru prima dată când DNA solicită CJC-ului acest lucru, cum nu este nici pentru prima dată când aleşii locali au avut o opinie similară.

Citeşte şi

Se va constitui sau nu CJC parte civilă în al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu? Răspunsul - pe 22 decembrie 

Consilierii judeţeni au stabilit ca CJC, dacă va fi cazul, să se constituie parte civilă în acest ultim dosar al lui Nicuşor Constantinescu, la finalul procesului, când se va stabili valoarea prejudiciului sau dacă acesta există sau nu. „Este o sumă prea mare cea pe care o spun procurorii acolo, iar eu nu cred că întreaga sumă poate fi prejudiciu în dauna Consiliului Judeţean. De aceea vom aştepta ca Justiţia să îşi urmeze cursul şi după ce instanţele pe penal îşi vor face treaba, atunci noi vom stabili dacă ne constituim parte civilă, în cazul în care există un prejudiciu sau care va fi valoarea stabilită pentru aceasta“, a precizat vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir. Potrivit prevederilor legilor în vigoare, aleşii judeţeni au posibilitatea legală de a adopta hotărârea în această manieră. Singurul dezavantaj ar fi acela că, până la stabilirea unui eventual prejudiciu, va trece mult timp.

Consilierii liberali au propus iniţial ca CJC să se constituie în acest moment procesual parte civilă în dosar, însă propunerea lor a primit doar zece voturi. Ulterior, s-a votat în unanimitate propunerea înaintată de vicepreşedintele Cristinel Dragomir, aceea de a se constitui parte civilă la finalul procesului. În cauză, potrivit procurorilor DNA, prejudiciul produs ar fi de aproximativ 18 milioane de lei.
 
„Noi am primit această adresă şi am respectat procedura de a o introduce pe ordinea de zi a primei şedinţe de Consiliu Judeţean pentru a o discuta în plen. Este o adresă în care ni se cere să ne constituim parte civilă într-un dosar. Este vorba despre ultimul dosar al preşedintelui Nicuşor Constantinescu, cu Cristian Zgabercea, cu Carmen Vasile, Fundaţia Fantasio şi aşa mai departe“, a declarat Cristinel Dragomir.

Citeşte şi:

Drumul banilor până la Sibiu: Nicuşor Constantinescu, finul Zgabercea şi un interpret de muzică populară, trimişi în judecată de DNA 

Amintim totodată că, tocmai în acest dosar, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a formulat, la Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța, o cerere de recuzare, în dosarul penal nr. 200/P/2014, a procurorului Andrei Bodean, motivând că „în privinţa acestuia este incident un caz de incompatibilitate, în sensul că există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea acestuia este afectată“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidaturile se depun până pe 20 octombrie Se înființează o nouă structură la nivelul Consiliul Județean Constanța. Ce atribuţii va avea și cine va face parte din aceasta?

08 Oct 2023 4982

Se înființează Consiliul Consultativ al societății civile. Funcționează în subordinea Consiliului Județean Constanța. Cine face parte din el?

10 Feb 2021 1934

Oficial de la DNA! Date din noul dosar al lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC

15 Jan 2021 2124

Nicușor Constantinescu, la Curtea de Apel Galați. Ce dosar se va judeca azi

29 Sep 2020 2326

Consiliul Judeţean, parte civilă într-un dosar pentru recuperarea unor bunuri furate în timpul reabilitării de către Tel Drum a tronsonului DJ 228 Nazarcea-Ovidiu

22 Jul 2019 2785

Consilierii judeţeni trebuie să se constituie parte civilă în două dosare penale Centrul Cultural „Jean Constantin”, la DNA!

23 Sep 2017 3331

CJC nu s-a constituit parte civilă! Înalta Curte va redeschide azi unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu)

07 Apr 2017 3287

Prejudiciu din plăţi nelegale către Combat Press CJC, parte civilă într-un alt dosar al lui Nicuşor Constantinescu

23 Feb 2017 2630

CJC îi cere lui Nicuşor Constantinescu 1.522.723 de lei. Dosarul, amânat pentru luna viitoare (rechizitorii)

16 Nov 2016 2457

Tribunalul Constanţa decide astăzi cine plăteşte amenzile date în instanţă - Judeţul Constanţa ori Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

14 Nov 2016 3086

CJC s-a constituit parte civilă Dosarul Cetăţii Capidava „a făcut pui“. Reabilitarea Tropaeum Traiani, cercetată de DNA

10 Mar 2016 4673

DNA Constanţa loveşte iar. Un nou dosar, privind proiectul reabilitării Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani, pe masa CJC?

05 Mar 2016 3896

CJC se constituie parte civilă în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol

19 Jan 2016 1944

CJC anunţă azi dacă se constituie parte civilă în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (rechizitorii)

19 Jan 2016 2824

De frica DNA sau nu CJC se îndreaptă împotriva lui Nicuşor Constantinescu

19 Dec 2015 2977