Peste 100 de percheziții, pentru indisponibilizarea unor arme introduse ilegal în țară. Printre județele vizate, și Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)


Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, efectuează, joi, 09 decembrie, 103 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 36 de judeţe, într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată.

Oficial de la IPJ Iași În această dimineață, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase - IGPR, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București, efectuează 103 percheziții domiciliare, în municipiul București și 36 de județe, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată.Acțiunea vizează creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte și lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid.
În perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.
Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu.
După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.


În activități sunt angrenați peste 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale.
Activitățile se desfășoară în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.În secțiunea Galerie foto a materilaului, puteți vedea imagini de la percheziția de la Constanța (denumire foto-arma 1,2,3) 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții ale procurorilor DNA la Brașov. Vizată și o instituție publică

18 May 2022 374

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de trafic de migranți și droguri de mare risc. Peste 40 de persoane, audiate

18 May 2022 481

Percheziții ale procurorilor DIICOT în mai multe județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism

16 May 2022 450

Trei bihoreni au furat jumătate de milion de lei din sediul unei firme

15 May 2022 495

Oficial, de la DNA Ofițer de la Investigarea Fraudelor, din IPJ Constanța - la data faptelor, trimis în judecată!

12 May 2022 1010

UPDATE. Constanța 11 persoane reținute și bunuri specifice desfășurării activității de prostituție ridicate, într-un dosar de proxenetism

12 May 2022 852

Tineri amenințați și șantajați de mai multe persoane la Giurgiu. Suspecții, reținuți (VIDEO)

12 May 2022 453

Percheziții la mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „ghicitul“

12 May 2022 474

Percheziții la Constanța și în alte șase județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism (VIDEO)

10 May 2022 1372

Percheziții și încătușări Tone de motorină furate de la nave aflate în portul Constanța Sud-Agigea (GALERIE FOTO)

09 May 2022 5539

Raisa Ladin, soacra Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, a fost arestată pentru 30 zile

07 May 2022 20589

Suspiciuni de corupție la un liceu din orașul Târgu Neamț. Ofițerii DGA efectuează percheziții

06 May 2022 481

Tulcea, printre județele vizate într-un mega dosar la DIICOT (GALERIE FOTO)

06 May 2022 1227

DIICOT Percheziții în mai mulțe județe. Au fost descoperite cantități mari de droguri și arme albe (GALERIE FOTO)

05 May 2022 611

DIICOT Percheziții în București, Tulcea și alte patru județe într-un dosar de spălare a banilor. Imobile și autoturisme de lux, cumpărate de suspecți (GALERIE FOTO)

05 May 2022 889