Actualitate

Petrica Miu a fost numit la sefia ISJ, urmeaza inspectorii adjuncti

numire_noul_inspector_general_ISJ_Petrica_Miu_10.jpgPrefectul Constanţei, Liviu Tit Brăiloiu, l-a învestit, ieri, în funcţia de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa pe social-democratul Petrică Miu.

La eveniment a fost prezent şi ex-inspectorul şcolar general, liberalul Marian Sârbu, care pe 6 martie şi-a înaintat demisia. În mod oficial, profesorul nu a renunţat la şefia ISJ Constanţa din motive politice, ci pentru că în ultima perioadă au avut loc întâmplări neplăcute,  precum cel de la Săcele, în care un director a lovit cu o nuia o elevă. Vizibil tensionat, Sârbu a stat în stânga preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi a suportat cu stoicism subtilele împunsături pe care i le-au aruncat social-democraţii. „Nu cred că există argumente serioase care să mă acuze şi să-mi reproşeze că am avut o prioritate politică. Prioritatea mea şi a colegilor mei a fost elevul de la oraş, elevul de la ţară", a declarat Marian Sârbu, care a promis ca, din postura de profesor de fizică, să formeze cel puţin un olimpic naţional, aşa cum a mai făcut-o. În schimb, la şefia Inspectoratului s-a reîntors profesorul Petrică Miu, fost inspector şcolar general în perioada 2004 - 2005. Potrivit acestuia, obiectivele imediate ale ISJ Constanţa vor fi legate de realizarea unui calendar permanent al instituţiei, de o bună pregătire a examenului de bacalaureat, dar şi a celui de titularizare. Noul inspector general a declarat că nu este de acord cu promovabilitatea de aproape sută la sută care s-a înregistrat la bacalaureatul din vara lui 2008. Trebuie menţionat faptul că Petrică Miu a fost numit prin ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, până la organizarea concursului de inspector şcolar general, „dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2008 - 2009".

Oprea şi Vrană pleacă şi ei

Dar acestea nu sunt singurele schimbări care vor avea loc în rândul echipei de la şefia ISJ Constanţa. Până la sfârşitul săptămânii se va şti care sunt profesorii care le vor lua locul inspectorilor adjuncţi Mircea Vrană şi Adriana Oprea. Petrică Miu va avea de ales între Liliana Timofte, fost inspector management, Constantin Caracoti, fost inspector general adjunct, Adriana Gheorghe, ex-inspector evaluare şi dezvoltarea instituţională, şi Filip Teodor, inspector activitate educaţională. Este vorba despre cadre didactice care fac parte din vechea echipă, care a lucrat cu prof. Petrică Miu, în vremea când era inspector şcolar general.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

luka andronescu

01 Oct, 2009 00:32

io o vreau pe profa gradinaru nicoleta inspector e cea mai tare

Ileana Cosma

23 Mar, 2009 22:08

Chiar asa, ce-au facut cele doua? Lasati anonimatul si spuneti!Una din ele ,din cate stim, a mai castigat niste procese de calomnie.

fost prof.

21 Mar, 2009 16:14

E si normal sa-si aduca echipa. Cu cine sa faca toate magariile? Doar urmeaza titularizarea pe bani grei... Oare ce procent de promvoabilitate la bacalaureat cand a mai fost inspector general? ce procent a avut madgearu anul trecut? E numai praf in ochi. Se pare ca are memorie scurta. A uitat ce aranjamente facea mai ales cand a fost general si mai ales la resurse umane...Referitor la celelalte doua, nu mai e cazul sa vorbim de moralitate. Au demonstrat in fiecare an la examene ce-au facut.

mircea

20 Mar, 2009 08:16

Ce rusine,dupa ce ca sunt numiri politice mai sunt si de o factura morala.....

vera

17 Mar, 2009 04:06

poti sa mori-cum credeti ca o va pune pe timofte?poate peste cadavrul celor care stiu prea bine cine a muncit in partidul asta-ea cu toti a dus-o bine-unde a disparut bileca de pe lista?

vera

17 Mar, 2009 03:40

CE SA CAUTE CELE 2 ORFELINE?DOAR SA-L SAPE, CA LA ASTA SE PRICEP PERFECT

o profa

17 Mar, 2009 00:01

au venit cu vechituri de la naftalina oameni compromisi ,mai ales ELE,IN REST BAFTA!

Articole asemanatoare

Deputatul PNL Bogdan Huţucă, despre bugetul pentru 2019 „Nu există bani de investiţii, doar minciuni!“

22 Feb 2019 471

Doliu în lumea militarilor. Președintele de onoare al Ligii Maiștrilor Militari de Marină s-a stins din viață

21 Feb 2019 1818

Cererea lui Nicuşor Constantinescu de eliberare condiţionată, respinsă la Tribunalul Constanţa

19 Feb 2019 379

DNA trebuie să răspundă dacă a colaborat cu SRI în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

19 Feb 2019 999

Frans Timmermans, despre Kovesi - „Este un procuror excelent”

18 Feb 2019 309

Motivare în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ Judecătorii explică de ce a luat Nicuşor Constantinescu opt ani de închisoare, în primă instanţă

16 Feb 2019 1435

Vasile Vicol, noul preşedinte al AJL Constanţa „Titlu nobil, cu Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene, care mă onorează, dar, totodată, mă obligă“

14 Feb 2019 510

Mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa şi oameni de afaceri, condamnaţi în primă instanţă. Vineri, un nou termen la Înalta Curte

12 Feb 2019 4234

Prima reacție a fostului președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu după condamnarea din Dosarul Retrocedărilor

11 Feb 2019 2674

Declaraţie de avere - Constantin Leonard Drăghici, consilier la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

08 Feb 2019 725

Cine este noul preşedinte-director general la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

07 Feb 2019 1033

Incompatibilitatea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, pe înțelesul tuturor Firma familiei a înapoiat banii către CJC. Ce a decis ÎCCJ într-un caz similar al unui fost director al Neptun-Olimp SA! (documente)

07 Feb 2019 2517

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 758

Declaraţie de avere - George Mirel Cristescu, director general la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

06 Feb 2019 661

Dosarul Motorina a primit un nou termen. DNA acuză un prejudiciu de aproximativ 56 de milioane de euro

04 Feb 2019 580