Pinguinii, aşteptaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a realizat, anul acesta, venituri mai mari decât în 2013, a anunţat, ieri, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa, Adrian Bîlbă, directorul complexului. „Am reuşit să facem venituri cu 10% mai mari la Delfinariu şi cu 50% mai mari la Acvariu“.

Adrian Bîlbă a menţionat, de asemenea, că instituţia pe care o conduce a propus CJC o modificare a tarifelor sale în extrasezon, în sensul în care va exista un tarif unic de 10, respectiv 5 lei pentru copii, elevi, studenţi, în vreme ce copiii sub cinci ani vor beneficia de acces gratuit. Astfel, vizitatorii vor avea posibilitatea ca, pentru doar 10 lei, să vadă microrezervaţia, delfinariul, planetariul şi păsările exotice.
În ceea ce priveşte proiectele Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Bîlbă a amintit un proiect european în valoare de aproape 3 milioane de euro, referitor la mărirea bazinului descoperit, şi unul de aproximativ 1 milion de euro, care urmăreşte modificarea sistemului de filtrare şi condiţionare a apei. „Acesta se va derula din această toamnă. În consecinţă, vom avea mai mulţi delfini, prin intrarea într-o organizaţie europeană a delfinologilor, cu care o să ne putem aduce delfini chiar şi gratuit, prin transfer, delfini împrumutaţi. Există un excedent de delfini la nivel european. Noi avem două femele. Suntem în discuţii cu această organizaţie ca să reproducem aceste femele“, a explicat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
Nu în ultimul rând, Adrian Bîlbă a anunţat că este foarte posibil ca, din luna decembrie a acestui an sau din primele luni ale lui 2015, complexul să ofere vizitatorilor săi o surpriză, şi anume pinguini. „Sper să avem pinguini foarte repede, suntem în discuţii foarte avansate“, a subliniat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul de peste 2,1 milioane de lei, scos la licitație Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța va reabilita sectoarele de vizitare și secția microrezervație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 424

Ce avere are Elena Iordache, contabil șef secție la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 1528

Angelica Curlișcă, șef secție la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Feb 2024 613

Averea și interesele Veronicăi Daniela Antone, șef serviciu la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 719

Declarații de avere Teodora Pintilie, director general adjunct la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

14 Feb 2024 884

Ședință CJ Constanța Ce buget o să aibă Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța pe anul 2024? (DOCUMENT)

05 Feb 2024 652

Procesul intentat de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Primarului Constanței se va judeca, a decis Tribunalul!

31 Jan 2024 792

Constanța. Echitație Julia Popescu se antrenează și în Bulgaria. „Vecinii de la sud de Dunăre au un cult pentru acest sport“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

30 Nov 2023 2949

Declarații de avere Averea și interesele lui Ionuț Mihai Nache, director general CMSN Constanța (DOCUMENTE)

25 Oct 2023 1283

Constanța Ioan Nache, director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, în urma concursului de proiecte de management

25 Oct 2023 855

Se cere desființarea unui imobil, rezultatul unui contract de asociere pe 25 de ani Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se judecă cu primarul municipiului Constanța

24 Oct 2023 1103

Concursul pentru funcția de director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, la final. Singurul candidat, Ioan Nache a luat concursul

19 Oct 2023 890

Audit public intern la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (DOCUMENT)

05 Oct 2023 999

Un singur candidat la concursul pentru funcția de director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

04 Oct 2023 911

A demarat procedura pentru concursul de proiecte de management pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

28 Aug 2023 924