Poliția de Frontieră A fost suplimentat numărul personalului din Punctele de Trecere în minivacanța de Sf Andrei și 1 Decembrie

Control la frontieră. Foto: Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră a dispus mai multe măsuri ce vor fi aplicate în punctele de trecere a frontierei în perioada minivacanţei de 1 Decembrie. 

„Ne aflăm în apropierea minivacanţei prilejuite de Ziua Naţională a României, sens în care conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internaţional.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

A fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.700 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Menţionăm faptul că, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Totodată,  vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

Menţionăm că în prezent,  traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare“ - au precizta reprezentanții Poliției de Frontieră.


O situaţie specială se înregistrează la traficul pentru camioane. În această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, dar şi la cea cu Ucraina, unde se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule.

Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea, Sighetu Marmaţiei, Iaşi şi Giurgiu au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

„Reamintim că, la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei, însă arterele care pot fi deschise sunt limitate de numărul de polițiști repartizaţi de către statele vecine.

Recomandări adresate participanţilor la traficul transfrontalier

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă  să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate. De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro, unde sunt actualizate valorile medii ale timpului de aşteptare la controlul de frontieră în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere“ - au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția de Frontieră 74.833 de persoane, dintre care 7.956 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

05 Feb 2023 298

Poliția de Frontieră Peste 70.000 de persoane au intrat în țară. Câți cetăţeni străini nu au putut intra în țară

04 Feb 2023 421

Poliția de Frontieră Aproape 8000 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

03 Feb 2023 413

Câți cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore. Situația actualizată

02 Feb 2023 445

Județul Constanța Doi cetățeni francezi și unul polonez, cercetați de polițiștii de frontieră pentru deținere de droguri și trecere ilegală a frontierei de stat

01 Feb 2023 555

Captură impresionantă la graniță! Ce au descoperit polițiștii de frontieră în semiremorca unui ansamblu rutier printre încărcătura de nisip

01 Feb 2023 535

Poliția de Frontieră 7.395 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

01 Feb 2023 334

Câți cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

31 Jan 2023 450

Poliția de Frontieră 65.601 de persoane, dintre care 6.612 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

30 Jan 2023 514

Poliția de Frontieră Peste 70.000 de persoane au intrat în țară. Câți cetăţeni străini nu au putut intra în țară

29 Jan 2023 407

Poliția de Frontieră 69.099 de persoane, dintre care 7.213 de cetăţeni ucraineni au intrat ieri în România

28 Jan 2023 500

Poliția de Frontieră Peste 60.000 de persoane au intrat în țară. Câți cetăţeni străini nu au putut intra în țară

27 Jan 2023 440

UPDATE Mină marină descoperită pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe, județul Tulcea (VIDEO)

26 Jan 2023 697

Aproape 8.300 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

26 Jan 2023 429

Poliția de Frontieră 64.749 de persoane, dintre care 6.852 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

24 Jan 2023 558