Polițist rutier din Mehedinți, cercetat pentru trafic de influență și luare de mită





 
  • Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți și Structura Centrală desfășoară activități procedurale într-o cauză penală în care, începând cu data de 29 ianuarie 2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore față de inculpat, care are calitatea de agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Rutier, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită, potrivit unui comunicat al DGA.
 
Conform sursei citate, din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în data de 18.01.2024, o persoană a fost testată de către un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin - Biroul Rutier, cu aparatul „Drager DrugTest“, după ce a condus un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu și a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină.
 
Drept urmare, conducătoarei auto i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și de urină în vederea determinării în organism a prezenței substanțelor psihoactive.
 
În continuare, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin s-a constituit un dosar penal, dosar în care agentul de poliție a efectuat acte de urmărire penală, respectiv a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și efectuarea unei expertize medico-legale de către I.N.M.L. „Mina Minovici“, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive, relatează sursa citată.

„După constituirea dosarului penal, agentul de poliție a pretins suma de 1.500 de  euro de la conducătoarea auto, spunându-i că „va rezolva" problema sa juridică, dându-i, totodată, asigurări că are influență asupra persoanelor abilitate în eliberarea buletinului de analize și că va interveni pe lângă acestea pentru a-i elibera un rezultat negativ și, astfel, dosarul deschis ca urmare a depistării sale în trafic sub influența substanțelor psihoactive se va clasa”, se arată în comunicat.

 
În cursul nopții de 28-29.01.2024, în jurul orei 01:00, agentul de poliție a fost prins în flagrant de către procurorul de caz și ofițeri din cadrul DGA – SJA Mehedinți, după ce a primit suma de 1.500 euro de la conducătoarea auto.
 
Față de agentul de poliție s-a luat măsura preventivă a reținerii.
 

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, conchide sursa.

 
Citește și
Șofer din Brașov, cercetat de DGA pentru dare de mită 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGAIlfov-Conducător auto prins în flagrant de dare de mită după un apel la Call-Center Anticorupție

12 Apr 2024 284

DGAArad-Un bărbat care a pretins că poate obține pașapoarte cu vize de Canada și Australia a fost prins în flagrant

12 Apr 2024 263

DGAVâlcea - Persoană fără ocupație condamnată definitiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj

12 Apr 2024 322

DGAMureș -Inculpat reținut după ce a pretins că ar avea influență pentru obținerea unui permis de conducere

12 Apr 2024 282

DGAGalați/ Persoane condamnate definitiv pentru infracțiuni de corupție

12 Apr 2024 402

Tată și fiu, reținuți după ce au încercat să mituiască doi polițiști

04 Apr 2024 508

DGABuzău/Un inspector ITM și un administrator de societate comercială, arestați preventiv pentru luare, respectiv dare de mită

29 Mar 2024 368

DGAPrahova/Agent de poliție cercetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită

21 Mar 2024 343

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 786

DGABuzău/Asistentă medicală reținută pentru trafic de influență

12 Mar 2024 358

DGABistrița-Năsăud/Flagrant pentru luare de mită

08 Mar 2024 353

DGAArgeș/Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești a fost reținută

08 Mar 2024 365

DGAGrefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni

06 Mar 2024 319

DGA Călărași-Persoană trimisă în judecată în stare de arest preventiv

21 Feb 2024 388

DGA Dolj - Flagrant pentru probarea infracțiunii de trafic de influență

07 Feb 2024 382