Port Midia Transport de animale, reținut de inspectorii ANSVSA

Un transport de animale a fost reținut, vineri, de inspectorii ANSVSA în portul Midia, până la clarificarea situației.

„Având în vedere situația generată de accidentul produs în data  de 24 noiembrie, care a implicat nava de transport animale vii Queen Hind, din dispoziția președintelui ANSVSA, s-au întreprins acțiuni suplimentare pentru o mai bună gestionare a situației”, transmite ANSVSA.

În acest sens, s-a dispus suplimentarea echipelor de medici veterinari oficiali care verifică îmbarcarea pe nave a animalelor din Postul de Inspecție la Frontieră Constanța Nord, cu câte 5 medici veterinari oficiali din cadrul DSVSA Constanța.

În data de 29 noiembrie, au fost supuse controlului sanitar veterinar de către aceste echipe cu efectiv mărit, două nave care intenționau să transporte animale către Arabia Saudită.

La una dintre nave, autorizată sanitar veterinar pentru transportul animalelor de către DSVSA Constanța, inspectorii au depistat neconformități privind echipamentele necesare asigurării bunăstării și trasabilitatea animalelor.

„Precizăm că nava urma să transporte un număr de 16.500 de ovine, iar la data efectuării controlului era încărcată în jur de 50% din efectivul destinat acestui transport.

În ceea ce privește facilitățile de hrănire și cele de adăpare s-a constatat că nu toate boxele erau dotate cu un număr corespunzător de jgheaburi de adăpare. De asemenea, cantitatea de furaje încărcată era insuficientă față de cea necesară.

Ca urmare, ANSVSA a decis reținerea transportului respectiv. Pentru evitarea stresului, animalele aflate la bordul navei rămân cazate în condiții de bunăstare. Serviciile veterinare supraveghează ca personalul navei să asigure hrănirea și adăparea acestora. Animalele vor fi menținute pe navă până la remedierea neconformităților constatate, dar nu mai mult de 72 de ore.

De asemenea, celula de criză constituită la nivelul ANSVSA a primit atribuții suplimentare care privesc monitorizarea exporturilor navale, respectiv afluirea animalelor către punctele de ieșire unde acestea se îmbarcă, graficul de sosire/plecare ale navelor în port, controalele efectuate de către serviciile veterinare la îmbarcarea animalelor în vederea transportului”, potrivit ANSVSA.

În ceea ce privește animalele aflate pe nava care a eșuat în portul Midia, au fost salvate în total 252 de oi, din care au supraviețuit 181, cărora li se asigură asitența sanitară veterinară permanentă.


Potrivit sursei citate, starea lor de sănătatea este monitorizată, iar fișele clinice de observație sunt transmise către celula de criză din cadrul ANSVSA.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 458

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța evaluează parcelele de teren pentru închiriere

11 Apr 2024 411

CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța organizează o procedură de consultare a pieței pentru achiziția serviciului salubrizarea porturilor Constanța și Mangalia

14 Feb 2024 568

Primele condamnări în dosarul oilor îngropate pe un teren viran din Tulcea! Inculpați, Cazacioc Gelu Daniel și Cazacioc&Co SRL (FOTO, VIDEO+DOCUMENT)

11 Dec 2023 1670

Grup Servicii Petroliere Logistic SRL și-a mutat sediului social din Portul Midia, Năvodari, în Voluntari, Ilfov

16 Oct 2023 1185

Administrația Porturilior Maritime SA, la judecată cu Grup Servicii Petroliere Logistic SRL!

26 Sep 2023 1353

VIDEO În ce stadiu este dosarul navei Queen Hind, eșuată în Portul Midia. Procurorii din Constanţa, cercetări pentru neglijență în serviciu, față de faptă

06 Sep 2023 1791

Licitații Constanța Consal Trade SRL se va ocupa de dragajul din Portul Midia (DOCUMENT)

05 Sep 2023 1165

Firme Constanța Black Sea Baracuda SRL a desființat punctul de lucru din Năvodari și și-a mutat sediul social

09 Aug 2023 686

Cum va arăta viitorul cheu din Portul Constanța – zona Midia?

23 Jul 2023 1698

Împrumut de 12.000.000 euro Administratorul unic al Midia Internațional SA convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor

21 Jul 2023 1535

Patru persoane implicate într-un accident rutier la intrare în localitatea Lumina dinspre Năvodari

11 Jul 2023 2914

Ministerul Apărării Naționale, contract cu Șantierul Naval Midia SA! Legături cu Ion Dumitrache, președintele organizației municipale PSD Constanța (DOCUMENT)

16 Jun 2023 2123

CN APM Constanța va realiza un cheu în Portul Midia

07 May 2023 1400

Imagini de la malul mării Porturi închise din cauza vântului puternic, în Constanța (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2023 1162