Premierul Marcel Ciolacu, în vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington

Foto: facebookPremierul Marcel Ciolacu şi-a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, duminică, victimele genocidului din cel de-Al Doilea Război Mondial, conform Agerpres.ro

El a încheiat turul muzeului în Sala Amintirii (Hall of Remembrance), un spaţiu de reculegere, unde a aprins o candelă, alături de membri ai delegaţiei sale oficiale. Marcel Ciolacu a semnat apoi în cartea de onoare a Muzeului.

Alături de delegaţia română s-au aflat ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Ghidul delegaţiei în muzeul memorial a fost directoarea instituţiei, Sara Bloomfield.

Ea i-a transmis premierului că România este considerată un lider în ceea ce priveşte amintirea istoriei Holocaustului. "Mulţumesc foarte mult", a spus ea. Totodată, a vorbit despre simbolistica Muzeului, despre "fractura în civilizaţia Occidentală" în cel de-Al Doilea Război Mondial şi despre "cum a fost posibil ca nişte oameni să facă aşa ceva altor oameni, lucru care a început într-o ţară precum Germania, cu o populaţie foarte educată, foarte evoluată, cu o constituţie democratică, stat de drept, care a alunecat în genocid".

Astfel, potrivit lui Bloomfield, Muzeul vorbeşte "despre rolul SUA în lume şi despre toţi oamenii cărora le pasă de viitorul libertăţii şi demnităţii umane".

Duminică seara, şeful Executivului se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington - Virginia - Maryland.

Luni, acesta participă la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului.
.

Ulterior, premierul român se va întâlni, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin şi cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken. La finalul zilei, se va întâlni şi cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al SUA.

Marcel Ciolacu este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.


Conform unui comunicat al Guvernului, el va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani. Astfel, la Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, şeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Un punct important al vizitei reprezintă întrevederile, la New York, cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers şi Adam Smith, cu co-preşedinţii Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin şi James Risch şi cu co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner şi Elissa Slotkin.

 Agerpres.ro 

citește și: 

Premierul Marcel Ciolacu„Societatea românească nu este pregătită încă pentru un preşedinte independent“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția de bandă desenată „Imagini din trecut. Holocaustul în Constanța” va avea loc în Piața Ovidiu. Tragedia evreilor și a romilor, punctele de interes

28 Sep 2023 924

Semnarea contractului de finanțare pentru ,,Închisoarea Tăcerii" de la Râmnicu Sărat, moment important pentru IICCMER (VIDEO)

04 Oct 2022 1258

Consilierul onorific Alexandru Muraru, prezent în SUA „Am discutat despre progresele realizate de România în ultimii ani, în special cele în domeniul promovării memoriei victimelor Holocaustului”

23 Sep 2022 1057

Iohannis România poate fi considerată un model regional în ceea ce priveşte asumarea Holocaustului şi combaterea antisemitismului

02 Aug 2020 1357

Guvernul vrea să înfiinţeze un muzeu de istorie a evreilor din România

31 Aug 2016 1857

Tobă l-a primit pe directorul în cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington

24 Jun 2016 2047

Iohannis a stat la masă cu Obama, la Casa Albă

01 Apr 2016 1322

Iohannis l-a întâlnit pe unul dintre ultimii supravieţuitori ai Holocaustului, originar din România (video)

31 Mar 2016 1606

A fost inaugurat primul monument al Holocaustului rromilor

08 Aug 2015 1957

Vizita ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, la Muzeul Memorial al Holocaustului Yad Vashem

03 May 2015 1039