Premierul Marcel Ciolacu Prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituțională statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei

  • Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituţională (CCR) a proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament, statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei, bani din „reorganizare şi din combaterea evaziunii".

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituţională (CCR) a proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament, statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei, bani din „reorganizare şi din combaterea evaziunii", potrivit Agerpres.

El răspuns astfel fiind întrebat sâmbătă, 7 octombrie 2023, de jurnalişti, la sediul PSD, dacă este îngrijorat la fel de mult ca şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, despre care în presă s-a relatat că a afirmat într-o discuţie în cadrul coaliţiei că nu doarme noaptea din cauza problemelor legate de deficitul bugetar curent al României.
 

„Sunt foarte multe de acoperit din funcţia de prim-ministru. Ministrul de Finanţe este un om foarte, foarte responsabil şi încercăm împreună să găsim soluţiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. E adevărat, cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR, s-au pierdut deja sume pe care ne bazam, în primul şi în primul rând, din reorganizare şi din combaterea evaziunii, în jur de 1 miliard de lei. Vom încerca să recuperăm", a declarat Marcel Ciolacu.


Premierul a declarat, sâmbătă, şi că statul nu are probleme de „incapacitate de plată", respectiv referitor la plata pensiilor şi a salariilor, subliniind că la Ministerul Finanţelor este „un buffer" de aproape 12 miliarde de lei.
 

„Avem un buffer de aproape 12 miliarde la Finanţe. Nu avem probleme de incapacitate de plată, de nimic. Noi avem o singură problemă, de a ne încadra într-un deficit, unde avem de închis cu Comisia, să vedem cheltuielile directe şi indirecte în ceea ce priveşte Ucraina. De la, repet, de la amenda de 0,5 % am pornit. Acel moment este depăşit. România nu va fi amendată cu 0,5% din PIB", a spus premierul Marcel Ciolacu. Citește și:
Premierul României, Marcel Ciolacu: Nu sunt probleme legate de plata pensiilor și salariilor; avem un buffer de aproape 12 miliarde de lei la Finanțe

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Marcel Ciolacu „Din partea preşedintelui în exerciţiu, Klaus Iohannis, nu a existat nicio solicitare pentru atribuirea unei locuinţe de protocol“ (VIDEO)

28 Feb 2024 329

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu - Prin semnarea contractelor de construire a spitalelor regionale de urgență Iași și Cluj îndeplinim o promisiune făcută de clasa politică de mai bine de 15 ani

28 Feb 2024 227

Marcel Ciolacu „În acest moment candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei este Gabriela Firea din partea PSD“

23 Feb 2024 840

Surse Alegerile prezidenţiale 2024 ar putea fi organizate în luna septembrie

21 Feb 2024 344

Marcel Ciolcau- „Eu doresc mâine să anunţ tot calendarul de alegeri“

20 Feb 2024 380

Guvern Premierul Ciolacu anunță reorganizarea a încă două ministere

16 Feb 2024 641

Premierul Ciolacu se întoarce în România, după vizita la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, deschisă la Muzeul Național Roman din Roma

16 Feb 2024 400

Dan Puric și-a anunțat candidatura la prezidențiale din partea AUR

13 Feb 2024 1223

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu reprezentanții Google pe tema unor viitoare investiții în România

12 Feb 2024 597

Guvernul RomânieiGuvernul susține industria românească atât prin direcționarea de fonduri publice

12 Feb 2024 263

Premierul Marcel Ciolacu, la Tulcea „Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi nici nu o va face”

10 Feb 2024 786

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat noul port turistic din Jurilovca (VIDEO)

10 Feb 2024 663

Știri Constanța azi EXCLUSIV. Moment emoționant pentru premierul Ciolacu la Constanța. Revederea cu fiul său (VIDEO)

09 Feb 2024 1846

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Premierul Marcel Ciolacu prezent la Șantierul Naval Constanța (FOTO+VIDEO)

09 Feb 2024 1873

Știri Constanța Prim-ministrul Marcel Ciolacu vine la Constanța!

08 Feb 2024 1232