Premierul Marcel Ciolacu Prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituțională statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei

  • Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituţională (CCR) a proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament, statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei, bani din „reorganizare şi din combaterea evaziunii".

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că prin „atacul ipocrit" la Curtea Constituţională (CCR) a proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament, statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei, bani din „reorganizare şi din combaterea evaziunii", potrivit Agerpres.

El răspuns astfel fiind întrebat sâmbătă, 7 octombrie 2023, de jurnalişti, la sediul PSD, dacă este îngrijorat la fel de mult ca şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, despre care în presă s-a relatat că a afirmat într-o discuţie în cadrul coaliţiei că nu doarme noaptea din cauza problemelor legate de deficitul bugetar curent al României.
 

„Sunt foarte multe de acoperit din funcţia de prim-ministru. Ministrul de Finanţe este un om foarte, foarte responsabil şi încercăm împreună să găsim soluţiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. E adevărat, cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR, s-au pierdut deja sume pe care ne bazam, în primul şi în primul rând, din reorganizare şi din combaterea evaziunii, în jur de 1 miliard de lei. Vom încerca să recuperăm", a declarat Marcel Ciolacu.


Premierul a declarat, sâmbătă, şi că statul nu are probleme de „incapacitate de plată", respectiv referitor la plata pensiilor şi a salariilor, subliniind că la Ministerul Finanţelor este „un buffer" de aproape 12 miliarde de lei.
 

„Avem un buffer de aproape 12 miliarde la Finanţe. Nu avem probleme de incapacitate de plată, de nimic. Noi avem o singură problemă, de a ne încadra într-un deficit, unde avem de închis cu Comisia, să vedem cheltuielile directe şi indirecte în ceea ce priveşte Ucraina. De la, repet, de la amenda de 0,5 % am pornit. Acel moment este depăşit. România nu va fi amendată cu 0,5% din PIB", a spus premierul Marcel Ciolacu. 



Citește și:
Premierul României, Marcel Ciolacu: Nu sunt probleme legate de plata pensiilor și salariilor; avem un buffer de aproape 12 miliarde de lei la Finanțe

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț de ultimă oră al premierul Marcel Ciolacu despre salarii și pensii

26 Apr 2024 416

Premierul Marcel Ciolacu-Am încredere că vom reuși să creștem schimburile comerciale

26 Apr 2024 232

Investiții la Marea Neagră Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internaționale

25 Apr 2024 295

Guvernul RomânieiÎntrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și comisarul european pentru Parteneriate Internaționale, Jutta Urpilainen

25 Apr 2024 254

Premierul Marcel Ciolacu „Gabriela Firea n-a avut nicio treabă cu azilele groazei“

20 Apr 2024 541

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu

18 Apr 2024 285

Guvernul RomânieiEforturile comune de pace și securitate în Orientul Mijlociu și dezvoltarea unor proiecte majore de investiții vor dezvolta constant relația între România și Qatar

17 Apr 2024 306

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu - Avem în vedere atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro

16 Apr 2024 282

Premierul Marcel Ciolacu „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului“

14 Apr 2024 379

Premierul Marcel Ciolacu, prezent la Constanța! A participat la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” de la bordul Fregatei ”Regina Maria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Apr 2024 669

Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent mâine la Constanța

10 Apr 2024 761

Premierul României, Marcel Ciolacu „În cei 20 de ani de la aderarea la NATO, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil”

07 Apr 2024 526

Palatul Parlamentului găzduiește reuniunea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni

06 Apr 2024 485

Marcel Ciolacu se arată optimist despre intrarea totală în Schengen, după întâlnirea cu Olaf Scholz

06 Apr 2024 466

Guvern Caravane medicale dotate cu echipamente, în comunități rurale

26 Mar 2024 545