Premierul României, Marcel Ciolacu „Am cerut memorandum în Guvern pentru brăţări electronice pentru persoanele aflate sub control judiciar”

  • Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a solicitat un memorandum în Guvern, în maximum două săptămâni, privind cumpărarea de brăţări electronice pentru persoanele aflate sub control judiciar.
     
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a solicitat un memorandum în Guvern, în maximum două săptămâni, privind cumpărarea de brăţări electronice pentru persoanele aflate sub control judiciar, conform Agerpres.

„Am avut o intervenţie în timpul şedinţei de guvern şi am cerut atât vicepremierului, ministrului de Interne, cât şi doamnei ministru al Justiţiei să ia legătura cu alte state, cu Italia, cu orice alt stat european, să cumpărăm odată acele brăţări, când eşti în control judiciar, când stai şi aştepţi o decizie a instanţei, să se impună aceste brăţări, dar nu numai pentru fapte de corupţie, şi pentru alte fapte. E un instrument folosit şi de Statele Unite şi de întreaga Europă. În loc să stăm să dăm explicaţii cum a reuşit cineva să fugă, e atât de simplu: Domne' vedeţi care-s procedurile cele mai scurte, procedură simplificată, cumpăraţi, că nu trebuie să cumperi un milion, nu, ca şi cu vaccinurile. Nu cere cineva să cumpere de un miliard. Haideţi să şi prevenim, pentru că costurile de a-l prinde pe domnul Cherecheş au fost unele majore. Mai mult, ai pus un angrenaj întreg, european, ai solicitat partenerilor tăi să te ajute. (...) Dar nu pot să uit că a putut să treacă cu un buletin al altcuiva, cu 10 ani mai tânăr. Am cerut memorandum, în guvern, în maximum două săptămâni”, a spus Ciolacu, la România TV.


El a afirmat că este vorba de câteva sute de brăţări electronice şi de un sistem care, instituţional, poate fi preluat de la alt stat, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Premierul Ciolacu: „Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre" 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul României, Marcel Ciolacu „În cei 20 de ani de la aderarea la NATO, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil”

07 Apr 2024 528

Ambasadorul Marii Britanii îl refuză pe Iohannis „Am spus că susținem candidatura lui Rutte”

16 Mar 2024 2867

IGSU România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza (DOCUMENT)

14 Mar 2024 520

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu reprezentanții Google pe tema unor viitoare investiții în România

12 Feb 2024 731

Guvernul RomânieiReuniunea comună a Guvernelor României și Italiei

02 Feb 2024 499

Întrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și ministrul afacerilor externe al Turciei, Hakan Fidan

31 Jan 2024 769

Consultări între premierul Marcel Ciolacu și primarii municipiilor din România

18 Jan 2024 688

Nicolae Ciucă urează pace și sănătate celor cu numele Sfântului Ioan

07 Jan 2024 593

Premierul Marcel Ciolacu De vineri va începe plata pensiilor majorate cu 13,8% (VIDEO)

04 Jan 2024 655

Premierul României, Marcel Ciolacu, anunţă o creştere economică de 3,4% pentru 2024; peste 7% din PIB, pentru investiţii (VIDEO)

04 Jan 2024 654

Premierul Marcel Ciolacu "Profund întristat de atacul îngrozitor din Praga de la Universitatea Carolină“

21 Dec 2023 864

Premierul României, Marcel Ciolacu „România se alătură comunităţii internaţionale pentru a sprijini eforturile Israelului de a elibera ostaticii răpiţi de Hamas”

14 Dec 2023 832

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu-Guvernul României va continua să susțină puternic parcursul european al Republicii Moldova

12 Dec 2023 494

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu - Guvernul României va continua să susțină puternic parcursul european al Republicii Moldova

12 Dec 2023 437

Premierul României, Marcel Ciolacu despre Schengen Austria este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România

10 Dec 2023 978