Președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, în vizită de lucru în Regatul Maroc - noi oportunități pentru export

  • Pe întreaga durată a vizitei, delegația română a fost însoțită de ambasadorul României la Rabat, Excelența Sa, Maria Ciobanu.
 
Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Nicolae Bociu, a făcut parte din delegația condusă de secretarul de stat Adrian Pintea, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a efectuat o vizită de lucru în Regatul Maroc, transmite un comunicat din partea ANSVSA.
 
Pe întreaga durată a vizitei, delegația română a fost însoțită de ambasadorul României la Rabat, Excelența Sa, Maria Ciobanu.
 
Programată a fi desfășurată în perioada 23 - 24 octombrie, vizita a debutat cu o întrevedere cu ministrul marocan al Agriculturii, Pescuitului Maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor și Pădurilor, Mohamed Sadiki, în cadrul căreia cele două părți au discutat despre identificarea de noi oportunități de cooperare în domeniile agriculturii, sanitar veterinar și al siguranței alimentelor.
 
În cea de a doua zi a vizitei de lucru, președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, s-a întâlnit cu Abdelaziz El Hraiki, directorul Institutului Agronomic și Veterinar din Rabat și cu Abdellah Jenati, directorul general al Oficiului Național de Siguranță Sanitară a Produselor Alimentare.
 
Unul dintre subiectele abordate cu ocazia acestor întâlniri a fost cel privind diversificarea exportului existent de ovine, prin deschiderea exportului de bovine și de carcase de ovine ;I bovine.
 
De asemenea, s-a discutat despre planificarea, în viitorul apropiat, a unei vizite a reprezentanților autorităților veterinare și pentru siguranța alimentelor din Regatul Maroc în țara noastră, pentru detalierea modalităților de extindere a colaborării.
 
Programul s-a încheiat cu o vizită la o fabrică de procesare a cărnii de pasăre și la o podgorie din regiunea Olivium, a încheiat sursa citată.


Citește și:
ANSVSA aplică amenzi de zeci de mii de lei pentru utilizarea ileagală de substanțe în produse alimentare

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2024. Iulia Iurea, de 16 ani viceprimar al comunei Valu lui Traian „Candidatura mea vine în întâmpinarea nevoilor localității și este însoțită de o strategie de dezvoltare"!

24 May 2024 497

ZIUA Electorală Mihai Lupu, candidat la CJ Constanța - „Poți să fii cel mai bun președinte de CJ, fără cooperare nu vei putea reuși să faci nimic” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 May 2024 531

Alegeri electorale 2024 Mihai Lupu își dorește încă un mandat în fruntea Consiliului Județean Constanța. Ce proiecte dorește să implementeze?

23 May 2024 566

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJC - „Nu sunt de acord că cel mai bun medic din Constanța e trenul de București!"

22 May 2024 547

Dosar al DNA Constanța Tribunalul București anunță ziua pronunțării în dosarul lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidenţiale!

19 May 2024 442

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

16 May 2024 433

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 642

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 1652

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 779

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 551

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1849

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 981

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 675

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 858

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1108