Actualitate

Președintele CJC, întâlnire cu șefii de secții din cadrul Spitalului Județean Constanța. Ce măsuri de prevenție se vor lua împotriva coronavirusului

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a convocat, astăzi, o întâlnire cu șefii de secții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru a decide măsurile de prevenție suplimentare necesare în contextul posibilității apariției virusului COVID - 19 pe teritoriul județului Constanța, precum și pentru a discuta despre pregătirea unor proiecte ce vor putea fi puse în practică în următoarea sesiune de depunere 2021 - 2027.

La discuții au participat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Cătălin Grasa, directorul medical al unității sanitare, Bogdan Obadă, precum și o echipă de specialitate din cadrul CJC - directorul general al Direcției Generale de Proiecte, Elena Georgescu și directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Mihaela Petrachi.

Astfel, în contextul pericolului apariției, în județul Constanța, a COVID – 19 s-a hotărât luarea tuturor măsurilor ce se impun pentru a limita extinderea virusului în concordanță cu prevederile deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Astfel, se va realiza o procedură operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice/asimptomatice sosite pe cale aeriană/maritimă/terestră din zonele afectate cu noul Coronavirus sau prezentate la serviciile Unității de Primiri Urgențe. De asemenea, pentru a eficientiza primirea pacienților în Unitatea de Primiri Urgențe, se va realiza o separare, astfel încât copiii să fie preluați de către personalul medical într-o zonă diferită de cea a adulților.

„Comunicarea dintre mine și dumneavoastră, conducerea spitalului și șefi de secții, cei care sunteți în prima linie și cunoașteți cel mai bine ce este necesar pentru îmbunătățirea actului medical, este esențială. Doar discutând vom putea avea cele mai bune rezultate în ceea ce privește prevenția și tratarea în cazul persoanelor suspecte și/sau infectate cu COVID – 19. Sănătatea locuitorilor din județul Constanța este prioritatea zero pentru mine. În actualul context european și mondial, în care cazurile de îmbolnăvire cu noul Coronavirus sunt tot mai multe, este obligatoriu să luăm toate măsurile necesare pentru a fi pregătiți în caz de necesitate. Pentru eficientizarea prevenirii infectării locuitorilor și/ sau a răspândirii virusului COVID – 19, fac apel către toți  primarii din județ să prezinte o situație a celor din comunitate care se întorc în localitățile de baștină din afara țării și să monitorizeze cu atenție și responsabilitate maximă aplicarea restricțiilor impuse de către autoritățile centrale. Este esențial ca primarii să se implice, deoarece dumnealor cunosc foarte bine comunitățile și locuitorii, iar de aceste informări din teritoriu depind intervențiile noastre ulterioare, în caz de nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.


În ceea ce privește măsurile de prevenție și pregătire atât pentru transport, cât și pentru cazarea persoanelor suspectate de o posibilă infecție cu virusul COVID – 19, personalul abilitat din cadrul SCJU a propus achiziționarea, în regim de urgență, a 3 camere cu presiune negativă în care să fie izolați atât pacienții suspecți sau confirmați cu noul coronavirus, cât și, pe viitor, cei care prezintă o patologie ce necesită izolarea completă.

Totodată, astăzi s-a discutat și despre pregătirea proiectelor pentru următoarea sesiune de depunere pe axe de finanțare europene 2021 - 2027, astfel încât Constanța să dețină aparatură performantă.

„Îi asigur pe toți șefii secțiilor din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, dar și pe toți medicii, că vor beneficia de cea mai mare deschidere, atât din partea mea, cât și a colegilor mei din cadrul Direcției Generale de Proiecte aparținând Consiliului Județean Constanța pentru a pune în practică toate ideile ce au ca finalitate îmbunătățirea actului medical în unitatea sanitară”, a mai declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consilului Județean Constanța.

„În funcție de solicitările primite de la șefii de secții din cadrul SCJU, se va face o prioritizare, împreună cu aceștia și în cadrul viitoarei sesiuni de programare 2021 – 2027 se vor căuta axe de finațare pentru a acoperi o cât mai mare parte a necesităților unității sanitare. Vom stabili un calendar fiabil de pregătire a proiectelor, astfel încât să fie finalizate, cât mai curând, propunerile de proiecte pentru dotări”, precizează reprezentanții CJC.

Sursă foto: Consiliul Județean Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean, dat în judecată de Felicia Tăicuţu. Azi, primul termen

06 Aug 2020 207

#alegerilocale2020 Forumul minorităților din Dobrogea. Este oficial. PNL Constanța și UDTTMR, protocol pentru alegerile locale

31 Jul 2020 763

A patra ediție a proiectului cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale” (galerie foto)

27 Jul 2020 1918

#alegerilocale2020 UDTTMR și-a pus reprezentanții pe listele liberalilor

27 Jul 2020 2858

Cabinetul președintelui CJC, transformat în „Agenție de Ocupare Profesională” pentru PSD-iștii rămași fără loc de muncă. Studiu de caz - Nicoleta Bercaru

25 Jul 2020 2617

Dosarul lui Boris Parpală, fost inspector CJC, a ajuns la Curtea de Apel. Când va avea loc primul termen

22 Jul 2020 474

Angajată a Consiliului Județean Constanța, depistată pozitiv la testul pentru SARS-COV-2. În autoizolare la domiciliu va intra și președintele CJC

17 Jul 2020 1533

Tichie de mărgăritar! Consiliul Județean Constanța cumpără gazon pentru amenajarea spațiilor verzi

17 Jul 2020 548

Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la președinția CJC propune realizarea unor oboare județene care se pot transforma inclusiv în Târguri de Crăciun sau Paște (galerie foto)

16 Jul 2020 1945

Fostul șef al uneia dintre cele mai importante instituţii din Constanţa a luat cu executare în primă instanță. Judecătorii și-au motivat decizia

16 Jul 2020 1590

LIVE TEXT & VIDEO Ședință extraordinară de CJC. S-a negociat pe bani până în ultima clipă (galerie foto)

13 Jul 2020 2304

PMP arbitrează meciul dintre Țuțuianu și PNL din Consiliul Județean și anunță că va susține doar o repartizare echilibrată a banilor către primării

11 Jul 2020 2328

Abuz în serviciu Nicușor Constantinescu, fostul președinte CJC, condamnat definitiv la patru ani de închisoare

10 Jul 2020 1756

CJC, butoi de pulbere. Ședințe extraordinare convocate în aceeași zi. Liberalii nu cred în bunăvoința lui Horia Țuțuianu, până nu văd sumele repartizate (documente)

10 Jul 2020 1299

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință extraordinară (document)

09 Jul 2020 569