Președintele Republicii Moldova „Ne dorim să devenim stat membru al UE cât mai repede posibil“

Maia Sandu. Foto: Facebook/Maia SanduPreşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, sâmbătă, că autorităţile de la Chişinău au început să facă eforturi serioase pentru reformele din domeniul Justiţiei.

Măsurile sunt luate în contextul în care ţara sa doreşte să devină cât mai repede posibil membră a Uniunii Europene, conform Agerpres.ro. 

"Noi am discutat şi continuăm să discutăm cu toate statele membre şi astăzi am exprimat această rugăminte faţă de autorităţile din România să ne ajute în continuare. Vom avea dialog cu statele membre. (...) Ne dorim să devenim stat membru al UE cât mai repede posibil, dar suntem conştienţi de transformările pe care trebuie să le facem. Am început eforturi serioase, în special pe domeniul reformării Justiţiei, consolidarea capacităţii şi independenţei instituţiilor care trebuie să prevină şi să combată corupţia, îmbunătăţirea calităţii actului de guvernare, în general, creşterea sau dezvoltarea economică şi crearea oportunităţilor economice. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le facem şi pe care vrem să le facem şi, având uşa deschisă către Uniunea Europeană, ne va fi mai uşor, pentru că acest lucru va fi şi o motivare, o încurajare în plus pentru cetăţenii din Republica Moldova", a punctat Maia Sandu, după ce a participat la şedinţa comună a Parlamentelor României şi Republicii Moldova, care a avut loc la Chişinău.


Întrebată dacă se poate spune că Ucraina şi Republica Moldova au avut noroc cu războiul provocat de Rusia pentru a ajunge mai repede în UE, Maia Sandu a răspuns: "Republica Moldova şi-a declarat de nenumărate ori intenţia de a fi membră UE. Am făcut acest lucru într-un context dramatic, este adevărat, şi am făcut acest lucru acum pentru că vrem să fim auziţi că ne dorim să rămânem parte a lumii libere, dar, în orice caz, aceasta este calea pe care Republica Moldova urma să meargă şi va merge în continuare".

Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 05 martie 2024

05 Mar 2024 338

Ministrul de externe al Republicii Moldova şi-a anunţat demisia

24 Jan 2024 614

Maia Sandu susține că Rusia a intensificat acțiunile de destabilizare a Republicii Moldova

13 Jan 2024 611

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că va candida pentru un nou mandat

24 Dec 2023 700

Maia Sandu, mesaj de la Chișinău, de Ziua României „România este iubită aici. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul'”

01 Dec 2023 821

Maia Sandu „Zi importantă pentru viitorul Moldovei! Obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030“

08 Nov 2023 697

Maia Sandu, apel către toate guvernele Uniunii Europene să sprijine deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova

04 Nov 2023 773

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

23 Oct 2023 1308

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu președintele Republici Moldova, maia Sandu

06 Sep 2023 821

Marcel Ciolacu, la summitul „Inițiativei celor Trei Mări“. Discuții cu Maia Sandu

06 Sep 2023 702

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește cu Maia Sandu, în contextul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări și a Forumului de Afaceri

05 Sep 2023 874

Ziua Independenței Republicii Moldova „În ochii lor, Moldova e bogată - clădită pe truda lor, moștenire transmisă copiilor“

27 Aug 2023 905

Maia Sandu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei. Ce a transmis șeful statului (VIDEO)

24 Aug 2023 883

Reacția Maiei Sandu după atacul armat de pe Aeroport

30 Jun 2023 1286

Ministrul Angel Tîlvăr „Ca ministru al apărării naționale am fost și voi fi mereu un promotor al dialogului direct și permanent cu autoritățile Republici Moldova”

03 May 2023 929