Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, alături de președintele Republicii Moldova, Maia SanduSâmbătă, 21 octombrie 2023, în Republica Moldova la Castelul Mimi, din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, a avut loc “Forumul Femeilor din Moldova” ediția 2023, având sloganul “Luptați, câștigați, conduceți!. Evenimentul își propune să încurajeze dialogul, să împărtășească idei și să cultive un mediu care promovează egalitatea de gen și implicarea femeilor în procesele decizionale. Forumul este organizat de către Institutul Republican Internațional în parteneriat cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor) și Fundația Konrad Adenauer Stiftung.
 
Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna a fost invitată să participe în calitate de speaker la acest forum, reprezentând România ca femeie primar și vicepreședinte pentru Europa de Sud-Est al Consiliului European al Municipalităților și Regiunilor, fiindu-i apreciate calitățile de lider distins și susținător al drepturilor și împuternicirii femeilor.


 
Aceasta a luat cuvântul în decursul panelului “Femeile în politica locală” având ocazia să împărtășească din propria viziune și experiență în politică, încurajând femeile să adopte un rol activ în conducerea politică și în diplomație. În discursul său a susținut egalitatea de șanse și de gen, venind în completarea eforturilor colective de promovare a drepturilor și reprezentării femeilor în lumea politică. De asemenea, a susținut faptul că prin structurile asociative din care face parte în instituțiile europene, alături de colegele și colegii români, susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
 
“Forumul femeilor din Republica Moldova” demonstrează prin prezența femeilor cu experiență din atâtea state că femeile în politică sunt pe drumul cel bun. Femeile devin sufletul și echilibrul familiei și comunității atunci când lucrează după următoarele principii: acțiune, fermitate și demnitate. Întotdeauna femeia este conștiincioasă, urmărește îndeaproape realizarea unui obiectiv până la bun sfârșit și în același timp nu uită că ceea ce a promis trebuie și îndeplinit. Femeile nu aleargă după succes ci își doresc să rămână oameni de valoare, lăsând moștenire copiilor prin munca pe care o depun, un nume curat și respectat! …Trăind și muncind astăzi, reparăm trecutul dar construim și viitorul, însă viitorul fără femei în politică, nu există! …Femeia are misiunea să lupte împotriva violenței, să lupte împotriva războiului și ne rugăm bunului Dumnezeu să avem pace și sănătate pentru viitorul copiilor noștri!”, a susținut Mariana Gâju în repetatele intervenții.
 
La eveniment au luat parte peste 500 de femei, iar printre invitații de seamă s-au numărat și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, dar și Kent D. Logsdon, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii.
 
Întâlnirea primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ca țel promovarea comunelor României, dar mai ales a comunei Cumpăna, doamna primar dăruindu-i steagul și monografia comunei Cumpăna, asigurând-o de asemenea de toată susținerea pentru aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

Citește și:

S-a desfășurat proiectul social "ARTA Emoțiilor"

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 549

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 414

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 449

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 916

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 897

Mariana Gâju, după ședința de la Năvodari- „În cel mult două săptămâni vor fi anunțați toți candidații“

09 Feb 2024 897

Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna, la cea de-a 159-a Sesiune Plenară a Comitetului Regiunilor (FOTO)

31 Jan 2024 826

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

28 Jan 2024 1005

LIVE VIDEO+TEXT Conferința Judeţeană a Organizaţiei Femeilor Social Democrate Constanţa. Ce declară președintele Mariana Gâju (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 929

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

16 Jan 2024 685

Tristețe în Cumpăna, județul Constanța Un preot din comună are probleme mari de sănătate. Mesajul Marianei Gâju, primarul localității

14 Jan 2024 1869

În județul Constanța Primăria comunei Cumpăna dă startul activităților culturale în 2024. Ce eveniment important va marca deschiderea?

13 Jan 2024 781

Comuna Cumpăna! Copiii ce activează în cadrul ansamblurilor comunei pornesc la colindat

22 Dec 2023 698

Primăria Cumpăna Daruri pentru bătrânii fără venituri, fără aparținători și cu probleme de sănătate

20 Dec 2023 893

Eveniment la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța Femeile social-democrate din Constanţa aduc un strop de bucurie pentru vârstnici (FOTO+VIDEO)

18 Dec 2023 984