Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)


Parteneriatul ”Cumpăna Verde” ce are ca scop educația pentru mediu și realizarea unei păduri în curtea școlii, încheiat între Asociația “Padurea Copiilor”, Primăria comunei Cumpăna și Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, a debutat în această săptămână, cu ocazia Săptămânii Verzi (4-8 martie 2024) cu activități de plantare puieți de copaci.

Proiectul, parte a programului ”România plantează pentru mâine” susținut de OMV Petrom și implementat de Asociația Pădurea Copiilor, își propune să contribuie la creșterea numărului de arbori la nivelul U.A.T Cumpăna, precum și creșterea gradului de conștientizare a tinerilor privind schimbărilor climatice și problemelor de mediu, au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna. 

Astăzi, 7 martie 2024, elevii și profesorii liceului din localitate au fost implicați în activități specifice plantării copacilor, au învățat de la reprezentanții asociației, etapele de plantare a puieților, dar și cum va trebui să îi îngrijească de acum în colo, pentru a deveni arbori mari și puternici. Totodată, participarea tinerilor la activitățile proiectului îi ajută să devină purtători de mesaj spre familiile și comunitatea lor astfel încât să ne bucurăm împreună de un viitor verde. În curtea Campusului Școlar din localitate au fost plantați puieți cu vârste între 5-8 ani, din soiurile Stejar Roșu, Ulm de câmp, Corcoduș Roșu, Catalpă, Frasin, specii specifice zonei de câmpie.

 Activitățile parteneriatului nu se opresc aici, obiectivele sunt multe și diverse, printre care amintim realizarea de ateliere educaționale, cât și amenajarea până în toamna viitoare a unei pepiniere în comuna Cumpăna, în care elevii vor putea contribui la creșterea pomilor, astfel observând evoluția unui stejar, încă de la ghindă, responsabilizându-i pentru viitor.

 Doar împreună putem contribui la soluționarea unei probleme acute din România și anume lipsa pădurilor, în special în județele din sudul țării. Implementând alături de parteneri instituționali astfel de proiecte, putem ajuta la dezvoltarea spiritului ecologic și a educației de mediu pentru tinerele generații! Veniți alături de noi pentru a vedea comuna Cumpăna înverzind!
 

În cadrul secțiunii Video a materialului, puteți vedea imagini din cadrul acțiunii de plantare copaci organizată astăzi, 07.03.2024, în comuna Cumpăna, ce a avuut loc în parteneriatul ”Cumpăna Verde” ce are ca scop educația pentru mediu și realizarea unei păduri în curtea școlii, încheiat între Asociația “Padurea Copiilor”, Primăria comunei Cumpăna și Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu”.Citește și:

ZIUA LIVEO femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, a celebrat familia în comunitatea locală

16 May 2024 678

Primarul Mariana Gâju, prezentă la Cercul Pedagogic al Metodistelor 2024 (FOTO)

15 May 2024 620

Știri Constanța Ziua internațională a familiei, marcată la Cumpăna

14 May 2024 453

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 677

Campusul Școlar din Cumpăna, județul Constanța, eveniment deosebit în cadrul proiectului "Food for Life" (FOTO)

09 May 2024 627

Competiție de handbal organizată de ISJ Constanța la Cumpăna Opt echipe vor lua startul la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Etapa Națională

08 May 2024 636

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 941

Se amână Serbarea Câmpenească organizată de Primăria și Consiliul Local Cumpăna, județul Constanța

30 Apr 2024 563

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 861

Primăria Cumpăna, Județul Constanța Peste 300 de vârstnici și persoane cu dizabilități vor primi de Paște produse alimentare

29 Apr 2024 400

CS Victoria Cumpăna Luptătoarele, nouă medalii la Turneul Internațional „Alina Vuc Trophy“ (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 678

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 782

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 727

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 408

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 768