Prima sesiune de lucru, privind construirea drumului expres Constanța – Tulcea


 
  • Primii pași în construirea Drumului “Dobrogea Expres”, s-au făcut astăzi!

Președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu și Administratorul Public Gabriel Monea, au participat astăzi, împreună cu Subprefectul județului Constanța, Ali Șenol alături de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cei ai proiectantului Asocierea Search Corporation SRL – Elgis Romania SA, la prima sesiune de lucru privind construirea drumului expres Constanța – Tulcea.

În momentul de față, traficul rutier între Constanța și Tulcea, se realizează pe drumul național DN22(E87), iar timpul minim de parcurs este de 1 oră și 45 de minute. Proiectul de construire a drumului expres, cu denumirea generică “Dobrogea Expres” este prins în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și va avea indicativul DX8.

De asemenea, drumul este prevăzut și în cadrul Master Planului General de Transport al României și va face legătura între Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

„Scopul nostru este de a ne întâlni și de a dezbate orice proiect de dezvoltare al acestui județ și implicit al regiunii în care locuim. Să poți dezvolta un județ, pe lângă necesitățile curente de trai, avem nevoie de drumuri care să ne permită o dezvoltare economică considerabilă, dar și de o mobilitate cât mai facilă a forței de muncă. Construirea unui drum expres Constanța – Tulcea reprezintă o necesitate stringentă a regiunii noastre. Împreună cu toți factorii implicați în demararea, implementarea și construirea drumului Dobrogea Expres, ne-am întâlnit astăzi pentru a vizualiza cele patru variante de traseu și de a dezbate pe marginea acestora” – a declarat Președintele Consiliului Județean Constanța Mihai LUPU.


Din cele patru variante de traseu expuse, în acest moment, niciuna nu străbate sau intersectează situri arheologice, iar dintre acestea doar una nu se suprapune cu zone protejate sau care fac parte din Situl Natura 2000.

Astfel, cele patru alternative de traseu au o lungime maximă de 158 km și minimă de 106 km (din care 32 km din DN22 existent va fi redimensionat). Proiectul are ca scop principal reducerea timpului de călătorie și implicit a condițiilor de siguranță a traficului rutier, iar valoarea inițială estimată a contractului este de aproximativ 18 milioane lei.

„Prin construirea acestui drum expres cel mai mult va avea de câștigat sectorul turistic al celor două județe, Constanța și Tulcea. Totodată, acest drum expres va avea un impact major pozitiv asupra creșterii economice din regiune, precum și a numărului agenților economici. Un factor care a împiedicat, până în prezent, mobilitatea urbană, așa cum am mai spus de multe ori, este reprezentat de plata taxei pe care locuitorii și turiștii o achită pentru a intra sau ieși din județele Constanța și Tulcea. Lucru care nu mi se pare firesc! Această taxă are un impact negativ și asupra transportatorilor comerciali și consider că ar trebui eliminată cât de curând posibil. Întâlnirea de astăzi, a fost o primă dezbatere dintr-o serie de sesiuni de lucru, ce se vor concretiza prin construirea Drumului Dobrogea Expres, atât de necesar locuitorilor Dobrogei” – a mai precizat Mihai LUPU, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Sursă foto: Consiliul Județean Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Giani

25 Aug, 2021 16:20

daca nu erau americanii si NATO nu se facea nimic in materie de drumuri.

Articole asemanatoare

CJC a scos la licitație restul de lucrări de la Centrul de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni Alzheimer din Agigea

30 Jun 2022 520

Proiectul pentru construcția viitorului „Teatru pentru Copii și Tineret”, în consultare la Agenția pentru Protecția Mediului!

27 Jun 2022 656

Nicușor Constantinescu, achitat în primă instanță! Final de proces, la Curtea de Apel, în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Constanța

25 Jun 2022 695

Lotul 3 din contractul de transport persoane scos la licitație de Consiliul Județean Constanța, atacat la CNSC

25 Jun 2022 711

Cum se împart finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale din bugetul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

25 Jun 2022 1145

„Situația este critică” Mihai Lupu anunță „un moment istoric”. Un nou spital va fi construit la Constanța

23 Jun 2022 1294

Cine sunt noii administratori ai Regiei Județene de Drumuri și Poduri? Astăzi se încheie și mandatul directorului interimar

23 Jun 2022 1240

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2367

LIVE TEXT Mihai Lupu, președinte CJ Constanța, despre construirea unui nou spital (GALERIE FOTO și VIDEO)

22 Jun 2022 892

Consilierii județeni vot vota un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului. Ce prevede acesta? (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 955

Integrisoft Solutions câștigă un nou contract de mentenanță fluxuri financiare de la Consiliului Județean Constanța

17 Jun 2022 562

Licitație publică privind închirierea unui spațiu comercial situat în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța

15 Jun 2022 980

Metoda PCR! Aparatul Consiliul Județean Constanța, supradimensionat și în acest mandat

14 Jun 2022 2360

Decizie importantă în dosarul în care s-a cerut suspendarea achiziției pentru traseele de transport persoane din județul Constanța

13 Jun 2022 856

DNA Constanța, flagrant la Tulcea! Inspector superior al Consiliului Județean, prins în fapt

09 Jun 2022 933