Prima sesiune de lucru, privind construirea drumului expres Constanța – Tulcea


 
  • Primii pași în construirea Drumului “Dobrogea Expres”, s-au făcut astăzi!

Președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu și Administratorul Public Gabriel Monea, au participat astăzi, împreună cu Subprefectul județului Constanța, Ali Șenol alături de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cei ai proiectantului Asocierea Search Corporation SRL – Elgis Romania SA, la prima sesiune de lucru privind construirea drumului expres Constanța – Tulcea.

În momentul de față, traficul rutier între Constanța și Tulcea, se realizează pe drumul național DN22(E87), iar timpul minim de parcurs este de 1 oră și 45 de minute. Proiectul de construire a drumului expres, cu denumirea generică “Dobrogea Expres” este prins în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și va avea indicativul DX8.

De asemenea, drumul este prevăzut și în cadrul Master Planului General de Transport al României și va face legătura între Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

„Scopul nostru este de a ne întâlni și de a dezbate orice proiect de dezvoltare al acestui județ și implicit al regiunii în care locuim. Să poți dezvolta un județ, pe lângă necesitățile curente de trai, avem nevoie de drumuri care să ne permită o dezvoltare economică considerabilă, dar și de o mobilitate cât mai facilă a forței de muncă. Construirea unui drum expres Constanța – Tulcea reprezintă o necesitate stringentă a regiunii noastre. Împreună cu toți factorii implicați în demararea, implementarea și construirea drumului Dobrogea Expres, ne-am întâlnit astăzi pentru a vizualiza cele patru variante de traseu și de a dezbate pe marginea acestora” – a declarat Președintele Consiliului Județean Constanța Mihai LUPU.


Din cele patru variante de traseu expuse, în acest moment, niciuna nu străbate sau intersectează situri arheologice, iar dintre acestea doar una nu se suprapune cu zone protejate sau care fac parte din Situl Natura 2000.

Astfel, cele patru alternative de traseu au o lungime maximă de 158 km și minimă de 106 km (din care 32 km din DN22 existent va fi redimensionat). Proiectul are ca scop principal reducerea timpului de călătorie și implicit a condițiilor de siguranță a traficului rutier, iar valoarea inițială estimată a contractului este de aproximativ 18 milioane lei.

„Prin construirea acestui drum expres cel mai mult va avea de câștigat sectorul turistic al celor două județe, Constanța și Tulcea. Totodată, acest drum expres va avea un impact major pozitiv asupra creșterii economice din regiune, precum și a numărului agenților economici. Un factor care a împiedicat, până în prezent, mobilitatea urbană, așa cum am mai spus de multe ori, este reprezentat de plata taxei pe care locuitorii și turiștii o achită pentru a intra sau ieși din județele Constanța și Tulcea. Lucru care nu mi se pare firesc! Această taxă are un impact negativ și asupra transportatorilor comerciali și consider că ar trebui eliminată cât de curând posibil. Întâlnirea de astăzi, a fost o primă dezbatere dintr-o serie de sesiuni de lucru, ce se vor concretiza prin construirea Drumului Dobrogea Expres, atât de necesar locuitorilor Dobrogei” – a mai precizat Mihai LUPU, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Sursă foto: Consiliul Județean Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație. MINA Constanța primește un echipament pentru arheologie submersă de la o societate din Argeș

02 Mar 2021 622

Ce averi și interese au cei mai noi aleși județeni constănțeni din actualul mandat?

02 Mar 2021 896

Președintele CJ are un nou consilier onorific. Cine este Ermil Chelariu?

01 Mar 2021 1314

Consiliul Județean Constanța cumpără lucrări de reparații la imobilul de pe aleea Magnoliei

27 Feb 2021 553

Constanța Proiect pentru sprijinirea nevăzătorilor în mijloacele de transport în comun

24 Feb 2021 498

Mihai Lupu „CJ Constanța este deschis oricărei companii, care dorește să obțină finanțări pentru implementarea proiectelor care vizează dezvoltarea județului“

23 Feb 2021 525

Un fost director din CJC a cerut să fie eliberat condiționat! Răspunsul judecătorilor nu este definitiv

20 Feb 2021 1186

Fostul șef al CJC a cerut suspendarea procesului privind cadastrarea județului Constanța

17 Feb 2021 1027

Licitație. Consiliul Județean Constanța se aprovizionează cu produse de protocol

16 Feb 2021 332

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, undă verde pentru reabilitarea și modernizarea DJ 223, pe tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin

16 Feb 2021 699

Cum a tranșat Curtea de Apel Constanța procesul dintre CJC și ABADL, pentru intabularea punctelor de prim-ajutor de pe plaje

15 Feb 2021 423

Consiliul Județean Constanța achiziționează o bază de date online ce cuprinde legislația României și cea a UE

13 Feb 2021 482

Aceeași firmă din Târgovişte asigură mentenanţa aplicaţiei de salarizare a Consiliului Judeţean Constanţa

12 Feb 2021 2454

Ce decizie a luat Consiliul Judeţean Constanţa în cazul cailor neîngrijiți și flămânzi de la Techirghiol?

12 Feb 2021 1167

Ce indemnizație încasează Gabriel Monea din postura de administrator provizoriu al Societății Naționale Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu

12 Feb 2021 1207