Actualitate

Prima zi de școală. Poliția Siguranța Școlară își începe, azi, misiunea. Cine conduce structura, la Constanța

  • Coordonatorul structurii Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța este comisar șef Carmen Șerbănescu.

Zi plină de emoții pentru preșcolari, elevi și liceeni. Aceștia serbează azi prima zi de școală, într-un mod cu totul diferit față de anii anteriori, în contextul epidemiei de coronavirus ce a cuprins România încă din luna martie.

Tot astăzi își începe misiunea și noua structură din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Poliția Siguranța Școlară.

Menită, printre altele, să prevină bullying-ul și faptele antisociale în unitățile de învățământ, Poliția Siguranța Școlară va acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

La malul mării, coordonatorul structurii Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța este comisar șef Carmen Șerbănescu.

Legat de Poliția Siguranță Școlară, reprezentanții Poliției Române au precizat următoarele:

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ.


Începând de luni, 14 septembrie 2020, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.

Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.

Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor.

De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu cu comisar șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța. Cum ne apără Poliția Siguranță Școlară copiii?

25 Sep 2020 2183

Stop bullying! Poliția Siguranță Școlară își începe luni misiunea

12 Sep 2020 875

Poliția Siguranță Școlară, o nouă structură în Inspectoratul General al Poliției Române

01 Sep 2020 1187

Siguranţa copiilor, la mâna directorilor. Ce şcoli şi grădiniţe din Constanţa nu au cerut încă bani de la Primărie pentru camere video (documente)

11 Oct 2019 4582

Editorial Uniformele şcolare, mărul discordiei între părinţi, profesori şi elevi

02 Feb 2016 1606

Campania „Vacanţă în Siguranţă!”

13 Jun 2014 968