LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

În Sala Remus Opreanu de la Prefectura Constanța are loc astăzi, 29 Martie 2024, de la ora 13:00, o ședință în cadrul căreia vor fi expuse concluziile ședinței de lucru a echipei interinstituționale privind monitorizarea implementării măsurilor prevăzute în Planul Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranță școlară de la nivelul județului Constanța, în luna  februarie.

La declarații participă, alături de Prefectul județului Constanța - Silviu Coșa, inspectorul general Sorin Mihai de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, inspector principal de poliție Cosmin Piersic, șeful Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Constanța. 

„Discuțiile cu părinții, sesizarea DGASPC Constanța și monitorizarea fenomenelor violenței în școli trebuie respectată. Un rol nefast îl au rețelele de socializare, unde diferite jocuri îi provoacă pe copii să se lovească sau să consume alcool. Școala și celelalte instituții vor monitoriza aceste cazuri de violență. Un rol important îl au și părinții“ a declarat prefectul Silviu Coșa. 


La rândul sau, prof. Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanșa spune că provocările de pe rețelele de socializare pot provoca rănirea grava a copiilor.

„Relația cu familia este importantă. Școlile trebuie să îi aibă ca parteneri pe părinți, pentru a combate fenomenul violenței din școli“ - a punctat șeful ISJ Constanța.

Inspector principal de poliție Cosmin Piersic a transmis ca polițiștii desfășoară activități de prevenire a cazurilor de violență în școli.

„Apreciez colaborarea cu ISJ Constanța. Am desfășurat împreună activități și suntem mereu informati despre toate cazurile de violență și astfel, reușim să le rezolvăm. În județul Constanța au fost înregistrare în ultimele trei luni peste 70 de cazuri de violență în școli" - a menționat inspector principal de poliție, Cosmin Piersic. 

"Noi milităm pentru un mediu tot mai sigur pentru elevi. Agresorii din școli fac parte din familii monoparentale sau defavorizate, de aceea ei trebuie sa primească consiliere" a Andreea-Karina Lazăr, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța. 

„Trebuie să schimbăm mentalitățile elevilor! Elevii nu trebuie sa accepte diferite provocări și să nu se supună riscurilor. Există în mediul online provocări ce pot duce la rănirea gravă a elevilor. Au mai fost situații în anii trecuți. Țin să repet pentru că est eimportant spă știe și părinții ce se întâmplă în școală, în relaționarea cu ceilalți, pentru a interveni cu promptitudine. “ - a mai menționat prof. Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.


Citește și: 

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 437

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 463

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 880

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 444

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 496

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 393

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3514

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 701

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 468

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 690

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3177

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 665

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 527

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 660

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 618