O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

  • Vasilica Cosmiceanu, care este învățătoare la clasa I, la Școala Gimnazială nr. 43 Ferdinand din Constanța, este acuzată de părinți că jignește copiii.
  • Cadrul didiactic a fost înregistrat pe ascuns când îi numea pe elevi nesimțit, strâmb, urât, tâmpit, bolnav.
 
O învățătoare din Constanța este acuzată de părinții că este agresivă cu elevii, atât verbal, cât și fizic. Femeia este pensionară, dar fost reîncadrată în muncă din lipsă de personal.
 
Vasilica Cosmiceanu, care este învățătoare la clasa I, la Școala Gimnazială nr. 43 Ferdinand din Constanța, este acuzată de părinți că jignește copiii. Cadrul didiactic a fost înregistrat pe ascuns când îi numea pe elevi nesimțit, strâmb, urât, tâmpit, bolnav.
 

„Din octombrie 2022, adică încă din clasa pregătitoare, doamna jignește copiii, îi numește «nesimțiți, bolnavi, măgari». Înainte îi lovea, acum îi pune să se lovească între ei. Doamna a fost adusă în 2022 la școală, deoarece era pensionară.
Directoarea nu vrea să furnizeze părinților niciun fel de înregistrări video din clasă. Nu a dat nici poliției înregistrările, deși, în luna decembrie, a fost un episod neplăcut cu un copil din clasă. Noi cerem înregistrările video din clasă de un an de zile conducerii școlii.

Avem și plângere depusă la poliție. Doamna învățătoare este, în continuare, sub urmărire penală, pentru abuz în funcție. Cu toate acestea,  directoarea a hotărât ca învățătoareă Cosmiceanu a gresit doar pentru că a pus poze neblurate cu copiii pe Fb. Recomandarea dumneaei a fost să comunice mai mult cu grupul de parinți”, ne-a povestit mama, Amelia Buzduceanu.

 

„Suntem cam 6-7 copii în această situație, majoritate de etnie turcă”

 

„Pe 11 ianuarie 2024 am mers la DGASPC. Până la urmă, dacă nu am reușit să vedem înregistrările cu clasa, am recurs la microfoane. Sperăm ca, acum, cineva să ne creadă, în sfârșit. Am ajuns la consiliere psihologică. Plângerea a fost înregistrată la IPJ Constanța în ianuarie 2024, si abia în februarie au decis începerea urmăririi penale. Suntem cam 6-7 copii în această situație. majoritate de etnie turcă.

Doamna învățătoare este în continuare la clasă. Ea spune că din cazuza mea, că am luat atitudine, atmosfera din clasă s-a deteriorat și nu se mai împacă bine cu elevii!”, ne-a mai spus Amelia Buzduceanu.


Conducerea școlii nu a putut fi contactată pentru a ne prezenta un puct de vedere vizavi de acuzațiile care i se aduc cadrului didactic. Secretara școlii ne-a transmis, la telefon, că Mihaela Luiza Udrea, directorul unității școlare, este în ședință.


Cazul de la Școala Gimnazială nr. 43 Ferdinand din Constanța a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Constanța, care a deschis o anchetă.   „Noi am avut o dicuție cu conducerea școlii. Cei de la DGASPC și poliție au preluat înregistările video din clasă. E drept că pe una se aude cum doamna învățătoare ridică vocea. Acum se va redeschide cercetarea disciplinară. Unitatea școlară va lua măsurile care se impun. Se poate ajunge până la încetarea contractului de muncă, mai ales că doamna e la plata cu ora, fiind pensionară“, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar  general la ISJ Constanța.

Situația este și în atenția poliției, care a transmis mamei că „aspectele sesizate în petiția înregistrată întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de „purtare abuzivă”, faptă prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 296 alin.2 din Cod Penal, fapt pentru care petiția a fost înregistrată în evidențele dosarelor penale cu autori cunoscuți”.

”Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:  La data de 10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că un cadru didactic de la o unitate de învățământ din Municipiul Constanța ar fi agresat fizic, în repetate rânduri, o elevă de 7 ani. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Constanța.


 

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Directoarea școlii, unde un elev ar fi fost abuzat sexual, a demisionat

Ministerul Educației a dispus efectuarea unei cercetări în cazul abuzului sexual asupra unui elev de la școala din București

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1297

Activități de promovare a colegiilor naționale militare în școlile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 555

Școala Gimnazială „Ferdinand“ din Constanța are patru centrale termice. Directorul Mihaela Luiza Udrea, despre noua investiție

19 Feb 2024 946

Constanța „Ziua Porților Deschise“ la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 1522

Constanța Atenție șoferi! Sunt restricții de trafic rutier pe străzile Răscoala din 1907 și Atelierelor!

20 Oct 2023 952

Știri Constanța Autobuzele CT BUS ale mai multor linii vor avea traseu modificat două seri la rând

19 Oct 2023 1110

Atenție constănțeni! Vor fi instituite restricții de trafic rutier pe străzile I. G. Duca și Răscoala din 1907

18 Oct 2023 983

Constanța Antrenorul Eddy Năstase s-a căsătorit. Elevii săi de la Academia Hagi i-au făcut o frumoasă surpriză (GALERIE FOTO)

08 Oct 2023 5958

Polaris Holding Zeci de de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 43 "Ferdinand" au vizitat stația de sortare și reciclare (FOTO)

25 May 2023 1325

UPDATE Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“, în programul „Învățăm să fim campioni“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Jan 2023 2788

Școala Gimnazială nr. 12 din Tulcea Conferință, Expunere și Sesiune de Referate a Elevilor dedicate Centenarului Încoronării de la Alba Iulia (1922)

20 Oct 2022 2408

Școala nr. 43 „Ferdinand” a obținut un document de la Primăria Constanța. Ce modificări vor fi făcute la unitatea școlară

27 Sep 2022 1258

Oficial Iată școlile și liceele din Constanța unde se introduce Catalogul electronic, din acest an școlar! (DOCUMENT)

12 Sep 2022 7615

Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” Constanţa angajează. Ce post este scos la concurs

03 Sep 2022 2081

O persoană cu mandat de executare a pedepsei cu închisoarea a fost găsită de jandarmi în centrul Constanței

20 Mar 2022 2431