ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

  • ISJ a fost anunțată telefonic de către unitatea de învățământ (angajator) că doamna învățătoare și-a depus demisia, solicitând încetarea activității cu data de 27.03.2024.
  • Menționăm că doamna învățătoare este cadru didactic pensionat, angajat în regim de plata cu ora.


Având în vedere situația înregistrată la Școala Gimnazială Nr. 43 “Ferdinand” Constanța, ISJ Constanța comunică că a luat la cunoștință despre această situație de la mama respectivei minore în data de 29.01.2024, printr-un e-mail în care a sesizat faptul că doamna învățătoare a postat pe pagina sa de facebook fotografii cu eleva, fără a avea consimțământul părintelui, precum și faptul că procesul educațional de la clasă nu corelează suficient conținutul programei cu ritmul de parcurgere a materiei și cu particularitățile individuale ale copiilor.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a analizat situația respectivă (discuții cu doamna învățătoare, cu managerul școlar, consultarea documentelor rezultate din intervenția/ gestionarea situației la nivelul unității de învățământ și a solicitat instituției școlare, în calitate de angajator, finalizarea cercetării disciplinare (declanșate de către unitatea de învățământ), precum și aplicarea măsurilor ce se impun.
În paralel cu aceste măsuri, ISJ Constanța a solicitat sprijin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și Centrului Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Constanța în vederea identificării soluțiilor specifice, conform expertizei și atribuțiilor instituționale.

De asemenea, în data de 30.01.2024 directorul unității de învățământ a pus la dispoziția Poliției Municipiului Constanța- Secția 1 Poliție înregistrările audio-video de la clasa respectivă. Unitatea de învățământ a încheiat cercetarea disciplinară și a sancționat cadrul didactic cu “avertisment”, conform legislației în vigoare.
 
În tot acest timp, Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a avut cunoștință despre înregistrările apărute în cursul zilei de astăzi în spațiul public.
 
În acest context, astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a luat legătura de urgență cu managerul școlar și a solicitat gestionarea situației create. În jurul orei 11.30, ISJ a fost anunțată telefonic de către unitatea de învățământ (angajator) că doamna învățătoare și-a depus demisia, solicitând încetarea activității cu data de 27.03.2024. Menționăm că doamna învățătoare este cadru didactic pensionat, angajat în regim de plata cu ora.
 
Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin inspectorul școlar pentru învățământ primar, va asigura managementul clasei de elevi, prin prezența unui cadru didactic la clasa respectivă, astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții optime, fără sincope.






Citește și:

Oficial de IPJ Constanța, vizavi de cazul elevei agresate de un cadru didactic

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 401

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 619

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 563

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 764

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 640

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 758

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 720

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 895

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1612

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 453

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 778

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 517

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 654

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1098

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 639