Primăria Constanța Informații suplimentare privind colectarea separată a deșeurilor


  • Începând de astăzi, 11 septembrie 2023, Polaris M Holding va începe verificarea conținutului pubelelor pentru colectarea deșeurilor reziduale și reciclabile de la cetățenii care locuiesc în zona de case (gospodării individuale), însă în cazul colectării deșeurilor reziduale și reciclabile din zona de blocuri (asociații de proprietari), se va amâna măsura de verificare a recipientelor până în data de 18 septembrie 2023.
 
Începând de astăzi, 11 septembrie 2023, Polaris M Holding va începe verificarea conținutului pubelelor pentru colectarea deșeurilor reziduale și reciclabile de la cetățenii care locuiesc în zona de case (gospodării individuale), însă în cazul colectării deșeurilor reziduale și reciclabile din zona de blocuri (asociații de proprietari), se va amâna măsura de verificare a recipientelor până în data de 18 septembrie 2023, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
 
În urma discuțiilor purtate cu autoritățile administrației publice locale și președinții asociațiilor de proprietari s-a ajuns la concluzia că este necesar ca perioada de informare, cu privire la colectarea separată, să se extindă până în data de 18 septembrie 2023. Astfel, începând din această seară, la punctele de colectare comune (platforme), din zona de blocuri, nu se va aplica măsura de verificare a recipientelor.

Reiterăm ideea că, începând tot din această seară, 11 septembrie, echipele Polaris vor începe verificarea conținutului pubelelor de culoare neagră și galbenă (deșeuri reziduale și reciclabile) ce aparțin populației care locuiește în zona de case. Dacă se constată că pubela conține deșeuri colectate necorespunzător, se va lipi, pe pubelă, o eticheta și un pliant informativ în care sunt prezentate informații despre cum se colectează deșeurile în mod corect iar, în final, pubela nu va fi ridicată.
 
Campania de informare se derulează pe mai multe medii: presa scrisă, radio, Facebook, ghiduri de colectarea separată, dar și prin distribuția de pliante.
 
Colectarea separată este o obligație legală, conform Legii 101/2006, iar utilizatorii serviciului de salubritate au obligația să asigure precolectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat în gospodăriile proprii.
 

„Rugăm președinții asociațiilor de proprietari să informeze locatarii cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Informarea poate fi realizată cu ușurință, prin intermediul pliantului, varianta tipărită sau cea electronică”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Primăria Constanța: „Este interzisă amestecarea deșeurilor reciclabile cu cele reziduale!”

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Viorel

14 Sep, 2023 22:31

Si ce faceti cu 300 de case care isi cara de la gunoi de grajd, resturi vegetale si le depoziteaza in pubele "mai goale" (inclusiv in cele de plastic sau cartoane) intrucat numarul celor pentru deseuri reziduale (fractia umeda) sunt insuficiente? Dar cu "cautatatorii " de metal, lemn si alte materiale care vin sistematic si rascolesc toate pubelele indiferent de destinatie si transfera continutul dintr-un container in altul ca sa le vada continutul pana la fund lasand in urma un dezastru si o mizerie de nedescris? Dar cu cei care aduc ambalaje de la magazinile si clinicile (ale caror deseuri au un regim special) de la perterele blocurilor? Probabil nici nu au contracte pentru ridicarea gunoiului pentru unitatile respctive! Astia vin cu 10 cutii mari cu care ocupa volumul tuturor pubelelor. Si multe altele - o parte din angajatii de la spatii verzi cara deseurile tot la pubelele astea. Degeaba sortezi tu in casa pentru ca sunt destui care-l amesteca in pubele. Cine ia masuri sa nu se intample lucrurile astea? Pentru ca de 3 ani nu am vazut pe nimeni care sa vina macar sa dea o sanctiune. Si nici sa faca o dezinfectie - pentru ca platforma a devenit si WC public - toti care sunt in trecere, muncitorii care lucreaza la reabilitarea bulevardului Lapusneanu etc isi fac nevoile aici. Daca nu supravegheaza cineva ce se intampla intre doua ridicari de gunoi si sa-i sanctioneze pe cei care nu respecta conditiile de aruncare a deseurilor degeaba veniti cu masura de neridicare. Cine va face sortarea ulterioara neridicarii - 10 asociatii de propietari, 300 de case si 25 de unitati de comert sau prestari de servicii? Bine ca ati incasat banii la inceputul anului iar gunoiul sta de 3 zile neridicat! Daca vreti sa vedeti toate lucrurile aste - platforma este in spatele blocurilor LE12 si LE9 (care a trebuit sa preia si locuitorii care au ramas fara platforma de la Trocadero - langa spalatoria auto in spatelele lui blocului LE19).

Articole asemanatoare

Primăria Constanța la judecată cu administratorul vilei turistice Mizuumi din stațiunea Mamaia

27 Apr 2024 338

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 347

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 431

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 328

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 437

Afaceri Constanța O firmă înființată anul trecut a bifat un contract de 50.000 de lei cu Primăria Băneasa. Despre ce este vorba (DOUCMENTE)

26 Apr 2024 482

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 504

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 457

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 463

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 395

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 773

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 614

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 465

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 480

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 796