Primăria Constanța Lucrările continuă la Spitalul Modular conform proiectului (FOTO)

Sursă foto: Primăria Constanța
  • După obținerea autorizației de cercetare arheologică de la Ministerul Culturii și începerea săpăturilor propriu-zise, în timpul execuției lucrărilor la Spitalul Modular  au fost descoperite vestigii arheologice.
 
După obținerea autorizației de cercetare arheologică de la Ministerul Culturii și începerea săpăturilor propriu-zise, în timpul execuției lucrărilor la Spitalul Modular  au fost descoperite vestigii arheologice, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
 
Săptămâna aceasta, în timpul desfășurării cercetării arheologice, săpăturile au scos la iveală, până în acest moment, existența a 8 morminte de incinerație și de înhumație, din perioada romană (secolele II-III p.Chr.). În interiorul acestora, pe lângă rămășițele umane, s-au găsit mărgele de sticlă și obiecte și fragmente ceramice. Vestigiile de acest tip sunt apariții frecvente pentru zona noastră.
 
În acest moment, în perimetrul dedicat cercetării arheologice, lucrările au fost sistate, continuă cercetarea arheologică, dar acest fapt nu împiedică desfășurarea celorlalte lucrări. 
 
Întreaga zonă în care se află Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este situată în perimetrul Necropolei orașului antic Tomis. În timpul executării altor construcții din zonă, în anii anteriori, au mai fost descoperite astfel de morminte, iar lucrările au continuat. Conform specialiștilor, procedura este ca, în momentul unor astfel de descoperiri, să fie ridicate rămășițele umane și obiectele găsite, iar locul este redat lucrărilor curente.
 
Reamintim că etapa I a construirii Spitalului Modular s-a finalizat și acum lucrările continuă la interior: realizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC), urmate de dotarea viitoarei unități spitalicești.
 
Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro. Corpul modular va avea 52 de paturi dintre care 10  vor fi de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) si va fi dotat cu RMN, computer tomograf, farmacie și laborator, a încheiat sursa citată.


Citește și:
UPDATE: Au emis autorizația de construire pentru spitalul modular fără avizul de la Ministerul Culturii. Primăria Constanța riscă o amendă de 50.000 de lei

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

03 Dec 2023 681

Sondaj de opinie Vă place cum arată Târgul de Crăciun de la Constanța, din parcul Teatrului Oleg Danovski?

03 Dec 2023 732

Raportul consultării privind Planul Urbanistic de Detaliu construire imobil pe strada Maior Gheorghe Murea din Constanța. Ce solicitări au vecinii investitorului? (DOCUMENT)

02 Dec 2023 651

Știri Constanța Restricții de trafic pe un tronson al bulevardului 1 Decembrie 1918. Iată de ce

01 Dec 2023 914

Dobre și Fiii SRL, un nou răspuns negativ de la Primăria Constanța

01 Dec 2023 3716

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1427

Un prim pas pentru reabilitarea Casei cu Lei! Muntmark a obținut un document de la Primăria Constanța

30 Nov 2023 696

Imobiliare Constanța Gavas Global SRL va reabilita clădirea din Satul de Vacanță, unde funcționează bowlingul

30 Nov 2023 594

Cum se toacă un milion Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” din Constanța se deschide de Sfântul Andrei! Cine asigură serviciile artistice, scenotehnica, butaforiile și montarea patinoarului (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 1141

Primăria Constanța Ziua Națională a României, sărbătorită în avans la Căminul pentru Persoane Vârstnice

30 Nov 2023 400

APM Constanța Proiectul derulat de primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a primit o decizie favorabilă

30 Nov 2023 469

Ultima zi de vot în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

30 Nov 2023 492

O spălătorie auto din Constanța va deveni restaurant Subway! Documentație, eliberată de primărie

29 Nov 2023 2571

Secretarul comunei Albești, în proces cu Agenția Națională de Integritate, la Tribunalul Constanța

29 Nov 2023 535

Afaceri Constanța Șase firme și două persoane fizice și-au adjudecat bunuri imobiliare vândute de Primăria Eforie

29 Nov 2023 814