Primăria Constanța „Spune stop cerșetoriei! Nu mai încuraja cerșetoria în municipiul Constanța!”

  • Deși polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală Constanța îi sancționează pe cei care practică cerșetoria, diminuând în ultimul an acest fenomen pe raza municipiului Constanța, aceștia revin în stradă pentru că dumneavoastră, fără să conștientizați, le susțineți activitatea.
 

„Cerșetoria există doar din cauza generozității tale! Nu mai da bani cerșetorilor care apelează la mila ta pentru a curma acest flagel! Prin generozitatea ta, finanțezi persoane care sunt de fapt cerșetori mascați, cerșetori care folosesc diferite trucuri pentru a te impresiona și a te sensibiliza, cerșetori care simulează probleme de sănătate sau dizabilități, persoane care joacă un rol învățat foarte bine și interpretat cu mult talent pentru a te face să bagi mâna în buzunar cu sentimentul că ai făcut un gest nobil.
 
Cu ajutorul tău, cerșetoria este în realitate o afacere profitabilă ce poate aduce zilnic câștiguri impresionante. Oferind bani cerșetorilor, chiar dacă sumele individuale par nesemnificative sau simbolice, contribui fără voia ta la încurajarea și menținerea acestui fenomen”, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.

 
Deși polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală Constanța îi sancționează pe cei care practică cerșetoria, diminuând în ultimul an acest fenomen pe raza municipiului Constanța, aceștia revin în stradă pentru că dumneavoastră, fără să conștientizați, le susțineți activitatea.
În perioada 1 ianuarie 2023 - 1 noiembrie 2023, a fost aplicat un număr total de 2664 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 2 pct. 3 din Legea nr. 61/1991R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniştii publice, referitoare la „apelarea în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” .
 
Numai împreună putem stopa cerșetoria în municipiul Constanța.
 
Astfel, polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală Constanța, Serviciul ordine publică - Biroul monitorizare zone publice și intervenții aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în permanență în zonele publice aglomerate, au observat o persoană de sex masculin care solicita diverse sume de bani, pentru medicamente, persoanelor care tranzitau zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, simulând probleme de sănătate și o vârstă înaintată. Aceasta sensibiliza trecătorii spunându-le că este o persoană bolnavă de 65 de ani și are nevoie de bani pentru a-și cumpăra medicamente pentru tratarea anumitor boli. Polițiștii locali nu s-au lăsat impresionați de povestea din spatele mâinii întinse, drept pentru care au interceptat-o și au condus-o la autospeciala de serviciu, unde i-au solicitat să îndepărteze masca de protecție, căciula și ochelarii, obiecte folosite pentru a induce vârsta înaintată, moment în care au constatat că în locul persoanei care pretindea faptul că are 65 de ani, că este bolnavă și suferă de anumite boli se află un bărbat în vârstă de 47 de ani, apt de muncă, cunoscut, depistat și sancționat de către polițiștii locali, în repetate rânduri, cu domiciliul în localitatea Fetești, județul Ialomița. Asupra acestuia a fost găsită suma de 370 lei, bani proveniți, în doar 3 ore, din practicarea cerșetoriei.
 

„Pe această cale, rugăm cetățenii municipiului Constanța, să se alăture campaniei noastre ”SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane, astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.
Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, a încheiat sursa citată.  

 
 
Citește și:
Hotărâri de expropriere pentru două terenuri din cartierul Tomis Nord din Constanța. Cât va achita municipalitatea proprietarilor? (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța la judecată cu administratorul vilei turistice Mizuumi din stațiunea Mamaia

27 Apr 2024 345

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 348

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 434

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 329

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 441

Afaceri Constanța O firmă înființată anul trecut a bifat un contract de 50.000 de lei cu Primăria Băneasa. Despre ce este vorba (DOUCMENTE)

26 Apr 2024 484

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 506

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 457

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 463

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 396

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 775

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 616

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 466

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 480

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 799