Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

Sursa Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila”  Foto: Daniel IancuPrimul caz din România de operație pe creier prin pleoapă a avut loc la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila”, informează MApN. 

„La finele anului trecut, caracterul minim invaziv al intervențiilor care țin de chirurgia epilepsiei a depășit o nouă barieră.
Cazul pe care vi-l prezentăm în premieră națională este al unui pacient în vârstă de 49 de ani, cunoscut cu un accident vascular cerebral ischemic major și crize de epilepsie încă din copilărie. Când a ajuns în atenția echipei medicale, frecvența crizelor era de aproximativ 3-4 crize pe săptămână.
Echipa de neuroepileptologi a conceput un plan de chirurgia epilepsiei care propunea rezecția polului temporal, nucleului amigdalian și hipocampului. Dacă planul ar fi fost greșit, pacientul ar fi avut tulburări severe de memorie, fapt ce îi putea afecta sever calitatea vieții. S-a stabilit că cea mai bună opțiune pentru acest caz era un abord care nu a mai fost încercat până acum în România, printr-o incizie utilizată strict în chirurgia oculoplastică, la nivelul pleoapei stângi“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

Intervenția a durat 6 ore. Pregătirea a fost realizată în prealabil prin reconstrucții tridimensionale și exersată atât în mediul virtual în repetate rânduri cât și în cadrul unor cursuri de disecție specializate ce au avut loc în Barcelona, Spania.

„Astfel, la trei luni de la intervenție, frecvența crizelor a scăzut de la trei-patru crize pe săptămână la ... niciuna în trei luni! Definiția de „caz vindecat” totuși este absența crizelor timp de doi ani de la intervenție, pacientul rămânând atent monitorizat în această perioadă de către echipa de neuroepileptologie“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

Citește și: 

Concurs de angajare la Spitalul Clinic Județean de Urgența „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cine poate participa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN prin UM 02464 București achiziționează vaccin împotriva febrei galbene. Doze vor ajunge și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2024 778

Traian Băsescu, internat în spital din cauza unei gripe de tip A

28 Jan 2024 691

Milionarul Augustin Oancea va furniza energie electrică pentru Spitalul Militar Constanța! (DOCUMENT)

04 Jan 2024 1603

Zi importantă pentru Constanța Joi se semnează contractele pentru Policlinica Municipală de cardiologie și oncologie și pentru Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" (VIDEO)

20 Apr 2023 1557

Antenă GSM de mari dimensiuni, căzută, peste două locuințe, în București. Două femei au ajuns la spital (galerie foto)

29 Jul 2021 2413

Spitalul Militar Constanța cumpără pachete de reactivi și consumabile

23 Jun 2021 3722

Valeriu Gheorghiță se vaccinează la Centrul din cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC București

04 Jan 2021 2038

Medic militar acuzat de luare de mită, sub control judiciar

11 Feb 2020 2437

Medic militar acuzat de luare de mită. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti

28 Jan 2020 2370

Înalta Curte, sesizată în cazul unui medic militar acuzat de luare de mită

08 Jan 2020 1769

Medic militar acuzat de luare de mită, menţinut sub control judiciar

08 Nov 2019 1801

Medic militar trimis în judecată pentru luare de mită. Ce se va întâmpla azi la Tribunalul București

30 Oct 2019 2164

Consumabile oftalmologice, furnizate de Kembli-Med și Alcon România Spitalului Militar Constanța (document)

25 Oct 2019 1757

Medic militar trimis în judecată pentru luare de mită DNA acuză - pentru 200 de lei nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii

10 Sep 2019 3855

Cadru militar activ cu gradul de colonel Medic primar ORL, trimis în judecată de DNA. Anunţ important de la Tribunalul Bucureşti

06 Aug 2019 2654