Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)




 
  • Marți, 19 martie a.c., la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), ministrul Ștefan-Radu Oprea a primit delegația reprezentanților Sindicatului Liber Navalistul, formată din președintele Laurențiu Gobeajă, vicepreședintele Eugen Arsenie, avocat Emil Tatu, însoțiți de secretarul general al Blocului Național Sindical, Horațiu Raicu, se arată într-un comunicat al MEAT.

În cadrul discuțiilor purtate a fost prezentată situația lucrărilor actuale din șantierul naval Damen Shipyards Mangalia, iar reprezentanții sindicali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la comenzile viitoare și, de asemenea, au revenit cu solicitarea fermă de a obține sprijinul necesar pentru protejarea locurilor de muncă și redresarea șantierului naval din Mangalia, considerat obiectiv strategic de interes național.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a subliniat, la rândul său, importanța pe care șantierul naval o are, atât ca activ al statului român, dar mai ales din perspectiva resursei umane specializate.

Conform sursei citate, în momentul de față, partenerul olandez Damen Holding BV continuă să dețină managementul și controlul operațional al Damen Shipyard Mangalia, în conformitate cu acordul de asociere semnat în anul 2018.

„MEAT sprijină funcționarea și dezvoltarea șantierului în limita competențelor pe care le are, considerând o prioritate asigurarea continuității activităților la nivelul de încărcare și de performanță de care a dat dovadă până în present”, transmite sursa menționată.

Anterior întâlnirii cu reprezentanții Sindicatului Liber Navalistul, la sediul MEAT, ministrul Ștefan-Radu Oprea a avut o întrevedere cu reprezentanții directoratului Damen Shipyard Mangalia, numiți de Damen Holding B.V., președintele directoratului Sofien Lamiri și Liana Constantin, membru al directoratului. Aceștia au prezentat potențialele proiecte de reparații, modernizări, dar și construcții noi pentru care sunt în curs de ofertare și pentru care sunt necesare scrisori de garanție bancară.

Pe parcursul ambelor întâlniri, ministrul Ștefan-Radu Oprea a reafirmat faptul că MEAT este preocupat, pe de o parte, de situația angajaților care reprezintă o resursă de personal specializat extrem de importantă pentru România, iar pe de altă parte, de identificarea unor noi oportunități, în acord cu noile tehnologii, care implicit să asigure stabilitate și siguranța unui venit adecvat pentru forța de muncă existentă. Acesta a precizat ferm că va sprijini întru totul, în limita competențelor pe care le are, toate părțile implicate în vederea implementării celor mai bune soluții pentru șantierul Damen Shipyards Mangalia, menținând o comunicare strânsă și transparentă cu aceștia.
 
Citește și
Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA, convocați în adunare generală. Ordinea de zi a ședinței, completată la cererea Damen Holding BV

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Damen Shipyards Mangalia SA, exceptată de la restricțiile privind drepturile de hrană, voucherele de vacanță și primele, din Legea sustenabilității financiare

27 Dec 2023 1227

Ministerul Apărării Naționale, contract cu șantierul Damen Shipyards Mangalia! (DOCUMENT)

27 Dec 2023 1388

„Singura expertiză pe care o avem este în repararea navelor“ Consiliul de Supraveghere Damen Shipyards Mangalia SA, întrunit în ședință

25 Oct 2023 1398

Lider de sindicat, după anunțul Damen „Evident că pot exista anumite motive de îngrijorare privind continuitatea acestei societăți“ (VIDEO)

04 Aug 2023 2007

LIVE VIDEO+TEXT Reacția directoratului Șantierului Mangalia după decizia anulării acordului dintre Damen și Statul Român (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Aug 2023 2696

Acordul dintre Damen și statul român de la Șantierul Mangalia, anulat! Anunțul reprezentanților Damen

04 Aug 2023 1498

Damen Shipyards Mangalia se va ocupa de fabricarea vehiculelor militare de luptă, au decis acționarii societății

17 Jun 2023 2302

Terenuri și clădiri ale Șantierului Naval Mangalia urmează să fie vândute (DOCUMENT)

14 Jan 2023 1523

Scrisoare deschisă a sindicaliștilor de la Șantierul Naval Mangalia. Motivele, protestelor zilnice ale salariaților DSMa

12 Jan 2023 1299

Protest la Șantierul Naval Damen din Mangalia. Ce nemulțumiri au angajații (FOTO+VIDEO)

09 Jan 2023 1515

Sute de angajați au protestat astăzi la Ministerul Economiei. Concedierile de la Şantierul Naval Damen Mangalia, suspendate

12 Dec 2022 1559

Reorganizare de activitate la Șantierul Naval Damen Mangalia. Se restructurează sute de posturi

23 Jul 2021 6419

Poluare la Șantierul Naval Damen Mangalia! A fost sesizată Garda de Mediu (galerie foto)

08 Jun 2021 2418

Damen Shipyards Mangalia a primit undă verde de la Mediu pentru amplasarea unui rezervor de stocare carburant

13 Mar 2021 1736

Modificări în Consiliul de Supraveghere al societății Damen Shipyards Mangalia SA

24 Nov 2020 2244