Programul INFANT, derulat de Primăria Constanța Ajutor financiar de 1 milion de lei pentru cuplurile care nu pot avea copii!

Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, prin Direcția Generală de Asistență Socială, demarează programul anual INFANT (fertilizare in vitro) pentru cuplurile care nu pot avea copii.

Este vorba despre acordarea de ajutoare financiare ce constau în vouchere de 10 mii de lei fiecare, pentru 100 de cupluri aflate în această situație.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: “Sunt extrem de bucuros să vă anunț că lansăm un proiect ce se adresează cuplurilor infertile sau doamnelor singure care doresc să aibă un copil și nu pot. Acordăm 100 de vouchere în valoare de 10 mii de lei fiecare, iar acesta este doar începutul. Vorbim despre un proiect de suflet, nu știam că sunt atât de multe cupluri care își doresc atât de tare un copil. Am făcut acest proiect pe care mi-aș dori să îl creștem pentru că ne dorim să avem din ce în ce mai mulți copii în municipiul Constanța. Vă invit pe toți cei care vă doriți un copil și nu l-ați putut avea până acum, să vă informați despre programul INFANT și să vă  bazați pe sprijinul nostru, al comunității”.

Pot beneficia de aceste vouchere femeile singure și cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical. Criteriile de eligibilitate pentru includerea în proiect sunt următoarele:

• AMH(rezerva de fertilitate a fiecărei femei) >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;
• Cuplu autolog(cuplu pentru care se realizează o procedură de reproducere umană asistată medical, cu celulele reproductive proprii)/cupluri în care partenerul suferă de azoospermie/femei singure (nu se exclud procedurile cu sperma donată);
• Indice de masă corporală al femeii, între 20 – 30;
• Vârsta femeii între 24 – 45 de ani;
• Beneficiarii au domiciliul în municipiul Constanța în ultimii 3 ani și nu au datorii la bugetul local al municipiului Constanța.
 
Vor fi propuse spre aprobare dosarele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate și legalitate prevăzute pentru includerea în proiect, în limita fondurilor disponibile pentru această destinație. Dosarul beneficiarilor se păstrează și se arhivează la DGAS.

Orice întrebări legate de programul INFANT pot fi trimise la adresa de e-mail. infant@spas-ct.ro

După ce acest proiect va fi adoptat, în ultima ședință de Consiliu Local din luna februarie, vom demara toate procedurile iar solicitanții vor depune la registratura DGAS din str. Unirii nr. 104 solicitarea pentru înscrierea în proiectul “INFANT” însoțită de următoarele documente:

a) Adeverința de la unitatea sanitară parteneră cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în proiectul “INFANT”;
b) Copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța;
c) Declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate. Solicitarea va primi numărul de înregistrare în proiect.

Formularele se vor găsi și descărca de pe site-ul instituției http://primaria-constanta.ro/spas/acasa, în secțiunea “Proiect INFANT”. Verificarea dosarelor precum și aprobarea acestora se va face de către o comisie înființată prin Dispoziția directorului general DGAS și va fi alcătuită din cadre medicale specializate în fertilizarea in-vitro.

În cazul în care numărul solicitărilor eligibile primite în perioada stabilită pentru înscriere este mai mare decât numărul persoanelor beneficiare stabilite prin dispoziție de primar pentru anul în curs, se va proceda la extragerea publică a beneficiarilor acceptați în proiect, precum și ordinea listei de așteptare care va cuprinde un număr egal cu numărul beneficiarilor acceptați în proiect; în scopul protejării confidențialității datelor cu caracter personal, extragerea se va face utilizând numărul de înregistrare primit la depunerea dosarului.

Obiectivul acestui proiect este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea unui sprijin financiar pentru 100 de cupluri în cursul anului 2020 pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Organizația Mondială a Sănătății recunoaște infertilitatea ca fiind o boală de care suferă circa 34 de milioane de femei, cea mai mare parte a lor fiind în statele în curs de dezvoltare, cum este și România.

Unul din 6 cupluri care încearcă să aibă un copil are dificultăți în a obține sarcina, întrucât fertilitatea scade simultan cu înaintarea în vârstă: 25% dintre femei au dificultăți în a obține o sarcină  între 35 și 39 ani iar 34% dintre femei au dificultăți în a obține o sarcina in jurul vârstei de 40 ani.

Cauza infertilității este feminină în 40% din cazuri, masculină în 40%, iar în 20% din cazuri infertilitatea se datorează ambilor parteneri sau are o cauză necunoscută.

Specialiștii în obstetrică-ginecologie au concluzionat că principala metodă de reproducere asistată este fertilizarea in vitro.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mangalia Cupa „Shaolin Callatis”, primul concurs organizat la Kung-Fu după un an şi jumătate

21 Mar 2023 363

Meciuri viu disputate la Memorialul „Petrică Lungu“, de la Năvodari. Au participat peste 300 de mici rugbyști

21 Mar 2023 587

Năvodari. Zeci de persoane evacuate după un incendiu

20 Mar 2023 712

Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 1 din Lumina, în proiectul „Învățăm să fim campioni“ (VIDEO)

20 Mar 2023 706

Bilanț Covid. Câți copii sunt internați la Constanța. Oficial de la Ministerul Sănătății (DOCUMENT)

20 Mar 2023 820

A intervenit elicopterul Smurd Accident rutier grav! Mai multe victime, printre care o fetiță rănită grav

20 Mar 2023 793

Poliția de Frontieră Ieşiţi din ţară cu copiii în perioada următoare? Atenţie la documentele de călătorie ale acestora!

19 Mar 2023 644

„Cazat“ la Penitenciarul Poarta Albă! Un fost educator, acuzat că ar fi abuzat mai mulți copii, cere să fie pus în libertate

19 Mar 2023 443

Județul Constanța Accident rutier la ieșire din Băneasa. Mai multe victime, printre care și copii

18 Mar 2023 1050

Șoferul unui microbuz școlar în care se aflau mai mulți copii, depistat băut la volan (FOTO)

14 Mar 2023 2155

„Îngerul copiilor” s-a născut la Constanța. 93 de ani de la venirea pe lume a lui Alexandru Pesamosca

14 Mar 2023 1681

Primăria Constanța 150 de copii români și ucraineni vor beneficia de laptopuri pentru studiu

13 Mar 2023 613

Raport Coronavirus Peste 6300 de cazuri înregistrate în ultima săptămână. Doi copii cu Covid 19 internați în spitalele din Constanța (DOCUMENTE)

13 Mar 2023 742

Motivarea judecătorilor! Închisoare cu executare pentru mama gemenilor care au căzut de la etajul 10

13 Mar 2023 794

Felicitat de părinții copiilor Eroul elevilor de la Școala nr.30 „Gheorghe Țițeica”. Cine a fost primul om care a intervenit la incendiu (VIDEO)

10 Mar 2023 19777