UPDATE. Protest la Constanţa al angajaţilor ANAF. Ce revendicări au aceştia (galerie foto+video)

Angajaţii din cadrul Finanţelor Publice din Constanţa protestează astăzi în faţa sediilor instituţiilor. În faţa sediului de pe strada Avram Iancu au ieşit aproximativ 20 de angajaţi ai ANAF pentru a protesta. 

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici — SNFP, informează opinia publică cu privire la protestele spontane care s-au declanșat la nivelul sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice, motivat de faptul că prin noul proiect de act normativ privind salarizarea personalului bugetar sunt prevăzute scăderi salariale de până la 20% din salariul actual.
 
Totodată, reprezentanţii Sindicatului Național al Funcționarilor Publici — SNFP, precizează faptul că proiectul legii salarizării încalcă grav prevederile Constituției României prin nerespectarea Deciziei CCR nr. 794/2016, care prevede că Guvernul și Parlamentul trebuie să emită soluția legislativă pentru îndepărtarea discriminării salariale din autoritățile și instituțiile publice, în sensul echivalării salariilor pe funcții publice similare, la nivelul întregii familii ocupaționale indiferent de instituția din care fac parte.
 
În momentul de față proiectul legii salarizării anulează decizia CCR și nu duce la aplicarea ei întocmai.
 
Pentru aceste considerente SNFP solicită public următoarele :
 
— Textul actului normativ aflat în momentul de față în Parlament să respecte, în mod obligatoriu, Decizia Curții Constituționale nr. 794/2016;
 
— definirea familiei ocupaționale și/sau categoriei profesionale în sensul stabilit de Decizia CCR 794/2016 (pct.34);
 
— eliminarea art 35 care prevede 'reîncadrarea personalului pe funcții ..'—motivat de faptul că funcțiile deținute au fost ocupate ca urmare a promovării unui concurs;
 

— eliminarea articolul potrivit căruia se face evaluarea postului în vederea stabilirea salariului de bază. În actualul cadru legislativ salarizarea este aferent funcției publice și contractuale și nicidecum activităților desfășurate;
 
— menținerea drepturilor salariale aflate în plată pentru funcționarii publici sau personalul contractual care, la momentului apariției legii, au salariul mai mare decât cel stabilit prin grila de salarizare;

 
— funcțiile publice să fie salarizate unitar indiferent de instituția din care fac parte și introducerea în textul legii a unei componente salariale aferente activității desfășurate;
 
— micșorarea decalajului valoric dintre funcțiile de stat, teritoriale și locale prin introducerea unui raport just între acestea.
 
SNFP atenționează că în contextul în care palierul politic nu abordează serios și responsabil proiectul legii salarizării unitare există un real pericol ca protestele să se extindă în întreaga administrație publică.

UPDATE: ora 12.42

Precizări ale președintelui ANAF cu privire la mișcările de protest ale unor angajați ai instituției, declanșate astăzi
 
 

"Nemulțumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizării. Am avut deja discuții cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicările. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminarii discrepanțelor si al menținerii sporului de 15%. În mod onest și deschis suntem în dialog permanent cu aceștia. Le solicit și pe aceasta cale să își reia lucrul și îi asigur că în calitatea mea de președinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulțumirile lor să fie auzite si să găsim soluții în vederea bunei functionări a activității instituției", a declarat dl Bogdan Nicolae Stan, președintele ANAF.
Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

BBARZALE STEFAN

15 May, 2017 20:16

sincer sa fiu putin imi pasa de angajatii anaf ,aroganti si obraznici plus ca sunt nepregatiti,sunt executat silit pt.250 lei suma platita acum 2 ani.problema este ce facem cu taxa de prima ionmatriculare care sa suspendat si nimeni nu spune nimic.sa nu le dea nici un ban,sunt platiti suficient,eu am pensie de 1092 lei.

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO Protest al polițiștilor în fața IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Dec 2023 1127

Sindicatul Poșta Română Constanța protestează în fața Prefecturii Județului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Dec 2023 1514

Protest al polițiștilor din Constanța! Ce nemulțumiri au oamenii legii

02 Dec 2023 537

Sindicatul Poștei Române Constanța anunță un protest în fața Prefecturii

27 Nov 2023 459

Nemulțumiri în rândul locuitorilor din Lumina, în urma vijeliei de sâmbăta trecută „Când sunt probleme cu electricitatea, lumina joacă ca beculețele de Crăciun“ (FOTO+VIDEO)

25 Nov 2023 1374

UPDATE Protest spontan în fața Consiliului Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 1844

Protest la Casa de Pensii Constanța! Iată ce spun protestatarii (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Nov 2023 936

Polițiștii din Constanța vor protesta în fața Prefecturii și în fața IPJ! Iată când

21 Nov 2023 1178

Protestele continuă la Casa de Pensii, ITM și AJPIS Constanța (FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 896

Proteste și la Constanța Proteste spontane la Casele Județene de pensii și DSP-urile din țară (FOTO)

15 Nov 2023 766

O nouă zi de protest la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța! Ce nemulțumiri au angajații (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Nov 2023 1005

Protest al angajaților CNAS, la Constanța (FOTO+VIDEO)

06 Nov 2023 1694

Angajații Caselor de Asigurări de Sănătate, protest la nivel național UPDATE. CAS Constanța are programul întrerupt!

02 Nov 2023 852

Avocatul Filișan Cătălin, decanul Baroului Constanta, declarații importante după protestul de azi (GALERIE FOTO)

04 Oct 2023 1227

Protest în Piața Victoriei al prietenilor celor doi tineri care au murit în accidentul din localitatea 2 Mai

01 Oct 2023 1339