Radu Cristian îl acuză pe Tusac de faptul că îi boicotează campania (Galerie foto)

CristianRadutusac.jpgCandidatul independent la şefia administraţiei publice locale din Mangalia, Cristian Radu, s-a confruntat, încă de dinaintea debutului oficial al campaniei electorale, cu o serie de obstacole şi presiuni. Staff-ul său de campanie susţine că acestea vin din partea actualei administraţii, conduse de social-democratul Claudiu Tusac. Mai nou însă, echipa lui Cristian Radu a semnalat faptul că, în ziua lansării oficiale a campaniei, toate steagurile de pe stâlpii din Mangalia care îl înfăţişau pe candidatul Cristian Radu au fost vandalizate de angajaţi ai Primăriei Mangalia.

Mai mult, susţin oamenii din echipa lui Radu, actualul primar, Claudiu Tusac, ar fi dat dispoziţie ca tot ce înseamnă Cristian Radu să dispară. În plus, candidatul a avut probleme şi cu amplasarea scenei pentru concertul organizat sâmbătă, la care au participat aproximativ 5.000 de mangalioţi. Staff-ul său de campanie a declarat că edilul-şef nu a vrut să elibereze autorizaţie pentru amplasarea scenei, dar că a fost informat în acest sens. „Scena nu este o construcţie ridicată pe spaţiul public, pentru ca noi să fim nevoiţi să depunem un dosar pentru obţinerea unei autorizaţii. Vorbim despre o scenă mobilă, provizorie, despre a cărei amplasare Primăria Mangalia a fost informată. Conform legii electorale, în perioada campaniei, un candidat trebuie doar să informeze autoritatea locală cu privire la evenimentele pe care intenţionează să le organizeze", explică oamenii din staff-ul lui Cristian Radu. Aceştia au explicat că, deşi Radu a respectat prevederile legii, angajaţi ai Primăriei au intervenit cu stivuitoarele, decişi să distrugă scena. Doar pentru că s-a apelat la Poliţia Naţională, incidentul nu a degenerat, iar cei menţionaţi nu s-au mai legat de scenă.

„Oamenii lui Tusac"

Primăria Mangalia a dat, ieri, publicităţii un comunicat de presă în care menţionează: „Primăria Municipiului Mangalia nu a împiedicat nicio acţiune electorală. Potrivit legii, există un termen legal de depunere a solicitărilor de avizare a marşurilor şi mitingurilor. Acest termen este cu 72 de ore înaintea desfăşurării evenimentului, astfel încât o comisie specială, alcătuită din reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Salvării etc. să se poată întruni şi să poată să avizeze desfăşurarea evenimentului. Abia apoi Primăria acordă sau nu avizul de organizare". Echipa candidatului independent a subliniat însă faptul că primarul în funcţie ar fi numit, în această comisie, şi oameni din Primărie, pe care nu i-ar fi menţionat. „Această comisie nu ne-ar fi dat niciodată autorizaţie. Este vorba doar despre oamenii lui Tusac. Celelalte instituţii, Jandarmeria, Salvarea, care au fost anunţate cu privire la eveniment, nu au nimic împotriva lui Cristian Radu", susţine staff-ul contracandidatului lui Tusac.

„Nu mă mai căutaţi pe acest subiect"

Ieri, persoane din staff-ul lui Cristian Radu ne-au declarat că tinerii din echipa candidatului ar fi ameninţaţi de oamenii lui Tusac. Aceştia le spun că, dacă se vor mai implica în campania acestuia, vor avea probleme. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul Claudiu Tusac a afirmat: „Nu mă mai căutaţi pe acest subiect. Mă ocup în 30% din timp de campanie, în restul timpului de proiecte".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată când s-ar putea decide totul (DOCUMENT)

18 May 2024 422

Primăria Mangalia achiziționează de la Instalco AG SRL servicii de demontat-montat stâlpi și conectarea la rețea. Contractul, aproape 67 de mii de euro (DOCUMENTE)

18 May 2024 231

Elevii constănțeni au fost premiați la concursul județean de sudură (GALERIE FOTO)

18 May 2024 329

Cumpărare directă în valoare de peste 23.000 euro New Eventpro Strategy organizează evenimentele dedicate „Zilei copilului" la Mangalia (DOCUMENT)

17 May 2024 382

Firme Constanța Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA nu au luat act de tranzacțiile cu părțile afiliate pentru anul 2024

17 May 2024 569

Curtea de Apel Constanța anunță când se va pronunța în dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia, în cameră preliminară! (DOCUMENT)

17 May 2024 602

Licitații Constanța Achiziție de aproape 550.000 de euro a Șantierului Naval Mangalia. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

16 May 2024 488

Cumpărări directe Constanța Dimitris Garden SRL a semnat cu Primăria Mangalia. Firma va încasa peste 150.000 de lei (DOCUMENT)

16 May 2024 326

Agresorii din Vama Veche, prinși și duși în arestul IPJ Constanța (VIDEO)

16 May 2024 726

Alegeri locale 2024 Iată candidații care intră în competiția electorală la Mangalia (DOCUMENTE)

15 May 2024 497

Muzică bună, parada moto și zeci de concursuri Organizația de Management al Destinației Mangalia organizeză, în luna iunie, ediția finală a Seawolves Bike Fest

15 May 2024 487

Justiție Constanța Dosarul tragediei de la 2 Mai! Se cer despăgubiri de peste 33 milioane de euro

15 May 2024 1572

Consilierul local Linica Stan de la Mangalia, pierde procesul cu Agenția Națională de Integritate. Decizia nu este definitivă

15 May 2024 404

Cristian Radu, primarul din Mangalia, termen miercuri la Curtea de Apel Constanța, în dosarul DNA! (DOCUMENT)

14 May 2024 1614

Licitații Constanța Primăria Mangalia investește peste 2,6 milioane de euro în creșterea eficienței energetice a Liceului Callatis (DOCUMENT)

14 May 2024 572