Recomandări ale MAI pentru Sărbători liniștite și în siguranță

Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudMinisterul Afacerilor Interne îndeamnă cetățenii să fie prudenți și responsabili, astfel încât să se bucure de Sărbătoarea Crăciunului în siguranță
 

„Vă recomandăm, în această perioadă, o atenție crescută la persoanele cărora le permiteți să intre în locuințe sau curți și să nu permiteți accesul în locuință necunoscuților, indiferent de motivul invocat.
 
Adunările publice trebuie organizate în condiții de legalitate, iar cei care participă la acestea trebuie să respecte, firesc, normele legale și, în plus, să evite manifestările/ provocările care pot degenera în conflicte ori diverse forme de agresiune.
 
Această perioadă este caracterizată de tendința de creștere a volumului de cumpărături, de multe ori axate pe produse specifice sezonului. Evitați să cumpărați de la vânzători neautorizați pentru a nu vă pune în pericol cumpărând produse contrafăcute ori chiar provenite din săvârșirea de infracțiuni.
 
În special în locurile aglomerate cum sunt piețele sau mijloacele de transport în comun acordați o atenție sporită bunurilor de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră și nu le expuneți ostentativ.
 
Dat fiind faptul că zona lăcașelor de cult se aglomerează în această perioadă, recomandăm pietonilor și șoferilor care tranzitează aceste zone atenție crescută pentru a evita accidentele rutiere.
 
Celor care călătoresc cu autoturismul le recomandăm ca, înainte de a porni la drum, să verifice starea tehnică a autoturismului și să aleagă trasee pe care traficul rutier se desfășoară în condiții bune.
 
Sunt, desigur, evidente riscurile la care se expun șoferii care pleacă la drum obosiți, sub influența băuturilor alcoolice, inclusiv din perspectivă legală.
 
Parcurgeți traseele montane respectând măsurile de siguranță și nu vă aventurați în zone dificile sau izolate.


 
Nu uitați, orice situație de urgență trebuie anunțată la numărul unic 112!“ - au mai precizat reprezentanții MAI


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liliana Iliana, șef centru la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

01 Apr 2023 266

ISU Dobrogea, acorduri-cadru pentru întreținerea autospecialelor și autovehiculelor instituției. Ce firme se vor ocupa de reparații (DOCUMENTE)

01 Apr 2023 281

Taxa de promovare transferată în buzunarele turiștilor. Din luna iunie vor mai achita și 1% din valoarea cazării în Mamaia sau Constanța (DOCUMENT)

01 Apr 2023 353

O mașină a ajuns pe câmp Două accidente rutiere spre Valu lui Traian. Mai multe autoturisme implicate. Printre victime și un copil (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2023 4840

La ce evenimente sportive vor fi prezenți jandarmii constănțeni în acest final de săptămână

31 Mar 2023 434

Farul Constanța Under-15 va evolua la Ovidiu în faza sferturilor Ligii Elitelor

31 Mar 2023 528

Un consilier local de la PSD acuză Direcția de Asistență Socială a Primăriei Constanța că-i sabotează proiectele!

31 Mar 2023 580

În urmă cu scurt timp Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

31 Mar 2023 609

IGPR Infotrafic Transporturi agabaritice pe mai multe artere rutiere

31 Mar 2023 179

Barăcile rămân pe loc până în luna octombrie Pescarii au fost primiți în audiență de primarul Vergil Chițac!

31 Mar 2023 613

Hidrologii avertizează că există risc de viituri în următoarele 72 de ore! Cod galben şi portocaliu pentru mai multe bazine hidrografice. Vizate și râuri din Dobrogea

31 Mar 2023 474

ISU GiurgiuMai pregătiți, alături de pompieri

31 Mar 2023 205

IGSU Peste 1.400 de misiuni desfășurate în ultimele 24 de ore. Topul județelor cu cele mai multe intervenții

31 Mar 2023 416

Cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână în Dobrogea

31 Mar 2023 441

Ceremonie de avansare în grad pentru elevii Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța (GALERIE FOTO)

31 Mar 2023 622