România va primi 232 milioane de euro până în anul 2027 de la Fondul European pentru pescuit maritim și acvacultură

Pescuit. Foto cu rol ilustrativ: ZIUA de ConstanțaComisia Europeană a anunţat, joi, că a adoptat programul Fondului european pentru pescuit, afaceri maritime şi acvacultură (EMFAF) pentru România, destinat implementării politicii comune în domeniul pescuitului, fondurile totale alocate României fiind de 232 milioane de euro pe parcusul următorilor şase ani, din care contribuţia UE va fi de 162,4 milioane de euro, informează un comunicat de presă al executivului comunitar, citat de Agerpres.ro.

"Sunt încântat să anunţ adoptarea programului EMFAF pentru România, care va sprijini investiţiile durabile în acvacultură şi pescuit, accelerând tranziţia ecologică şi digitală a sectorului în România. Programul va contribui, de asemenea, la priorităţile de politică ale UE în Marea Neagră, prezentate în strategiile "European Green Deal", "Farm to Fork" şi "Biodiversity", prin sprijinirea protecţiei şi refacerii biodiversităţii şi ecosistemelor acvatice şi prin sprijinirea tranziţiei energetice a economiei româneşti", a declarat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.


Potrivit executivului comunitar, 24% din contribuţia UE va fi dedicată pescuitului sustenabil, 47% va fi investită în acvacultura sustenabilă şi în procesare şi comercializare, iar 23% va fi dedicată economiei albastre sustenabile în regiunile de coastă, insulare şi interne, toate acestea contribuind la obiectivele de mediu şi climatice ale UE.

Concret, programul va sprijini, printre altele: investiţiile pentru respectarea obligaţiei de debarcare şi modernizarea infrastructurii de pescuit; politicile de conservare a pescuitului; eficienţa energetică şi decarbonizarea în sectorul pescuitului şi al acvaculturii; încetarea temporară a activităţii legată de obiectivele politicii de conservare şi de criza de sănătate publică; sprijinul pentru pescuitul costier la scară mică; investiţiile în proiecte de acvacultură durabilă; sprijinul pentru noile organizaţii de producători; compensaţiile pentru serviciile de mediu; controlul pescuitului şi colectarea de date pentru punerea în aplicare a politicii comune în domeniul pescuitului ; inovarea; dezvoltarea durabilă a zonelor de coastă şi a zonelor interioare în contextul economiei albastre prin intermediul grupurilor de acţiune locală. 

Agerpres.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria

15 Apr 2024 782

Acțiune împotriva pescuitului ilegal pe Dunăre Poliția Transporturilor Navale intervine într-o operațiune în zona Hârșova - Ghinărești (FOTO)

13 Apr 2024 555

Județul Constanța Bărbați prinși în flagrant în timp ce pescuiau ilegal în amenajarea piscicolă Conacu

11 Apr 2024 598

Județul Constanța Pescuit ilegal pe fluviul Dunărea între orașul Hârșova și satul Vadu Oii (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 415

Tulcea A început prohibiția generală la pescuit

09 Apr 2024 448

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 430

Județul Tulcea Șase exemplare de sturion redate mediului natural, 110 kilograme de pește și 700 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră (VIDEO)

05 Apr 2024 518

UPDATE Un tânăr dat dispărut de trei luni pe lacul Siutghiol! Trupul său ar fi fost observat azi pe lac

02 Apr 2024 4684

ARBDD. Ce trebuie să știe pescarii despre pescuitul scrumbiei

28 Mar 2024 847

Amenzi de peste 7.000 lei, aplicate de jandarmii din Tulcea în acest sfârșit de săptămână!

18 Mar 2024 538

Un angajat al Consiliului Județean și-a cerut transferul la Agenția pentru Pescuit și Acvacultură din cadrul Ministerul Agriculturii! Despre cine este vorba?

15 Mar 2024 811

Trei turiști, răniți în Deltă, după ce un copac a căzut peste ei

13 Mar 2024 639

Tulcea Jandarmii intervin într-un caz de pescuit ilegal în zona Lacului Zaghen (FOTO)

04 Mar 2024 526

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 785

O firmă de pescuit din Constanța dă în judecată Autoritatea de Management pentru Pescuit POPAM. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

07 Feb 2024 787