Scrisoare transmisă de Klaus Iohannis președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, cu ocazia Zilei Naționale a Franței

Klaus Iohannis și Emmanuel MacronPreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iulie 2022, o scrisoare Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, cu ocazia Zilei Naționale a Franței, prilej cu care a adresat felicitări și urări de prosperitate poporului francez.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în mesajul transmis, Președintele Klaus Iohannis a subliniat „solidaritatea și consistența Parteneriatului Strategic dintre România și Franța, clădit pe valori comune și pe cooperarea excelentă, atât pe plan bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene și în forurile internaționale”.

Aceste relații privilegiate, a menționat Președintele României, sunt reconfirmate de vizita recentă în țara noastră a Președintelui Republicii Franceze și discuțiile dense și deosebit de constructive avute cu această ocazie. În context, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a acționa pentru aprofundarea în continuare a relațiilor dintre România și Franța, precum și în direcția promovării unui proiect european puternic, bazat pe unitate și solidaritate.

Președintele României a evocat, de asemenea, „intensificarea notabilă a cooperării româno-franceze pe linie de securitate, pe fondul crizei generate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei”.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a transmis mulțumiri pentru sprijinul semnificativ al Franței în contextul măsurilor NATO de consolidare a securității pe Flancul Estic, și în special în România, inclusiv din perspectiva deciziilor istorice adoptate la Summitul de la Madrid și a anunțului privind creșterea prezenței militare franceze în România.

De asemenea, Președintele României a adresat felicitări Președintelui Emmanuel Macron pentru eforturile deosebit de intense întreprinse de Franța în acest an, în calitate de Președinție a Consiliului UE, în scopul avansării agendei europene, într-o perioadă extrem de complexă pentru Uniune.

„Demersurile active ale Președinției franceze a Consiliului UE în direcția facilitării unui răspuns coerent și unitar al Uniunii la provocările curente, precum și de avansare în paralel a obiectivelor strategice asumate anterior necesită toată aprecierea și recunoașterea”, a subliniat Președintele Klaus Iohannis.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, alături de alţi 7 preşedinţi, îşi exprimă sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei

02 Oct 2022 218

Legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj, promulgată

29 Sep 2022 396

Decret de decorare, semnat de Klaus Iohannis. Pe cine a decorat și de ce

26 Sep 2022 490

Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea în programul Visa Waiver. Anunțul lui Klaus Iohannis (VIDEO)

24 Sep 2022 476

Klaus Iohannis „Efectuarea de studii privind decuplarea preţurilor la electricitate de cele la gaz ar fi utilă”

21 Sep 2022 467

Preşedintele Klaus Iohannis participă la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

19 Sep 2022 487

Decrete de pensionare a unor magistrați, semnate de președintele Iohannis

15 Sep 2022 557

Decrete semnate, azi, de președintele României

14 Sep 2022 530

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a

13 Sep 2022 478

Președintele Klaus Iohannis va participa a funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

13 Sep 2022 482

Decret de decorare semnat de președintele României, Klaus Iohannis. Pe cine a decorat și de ce

12 Sep 2022 578

Președintele Klaus Iohannis „Avram Iancu, conducătorul Revoluției din anul 1848 din Transilvania, a fost un erou care și-a dedicat viața și energia interesului poporului său“

11 Sep 2022 461

Președintele Iohannis, mesaj pentru tinerii liberali „Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile“

10 Sep 2022 539

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 1266

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe pentru decesul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

09 Sep 2022 599