Actualitate

Se construiește un port turistic în Călărași. Guvernul va finanța proiectul (galerie foto)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul ”Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea-Călărași”- port turistic de agrement.
 
Ministrul Bogdan Trif a efectuat o vizită de lucru la Călărași, unde, alături de mai mulți reprezentanți ai autorităților locale, a mers în zona malului Brațului Borcea al Dunării. Aici, în următorii 3 ani și 9 luni, va fi construit un port turistic de agrement.
 

“Investițiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din țara noastră. Iată că astăzi vorbim despre încă un proiect ambițios, un port turistic de agrement în județul Călărași, cu o suprafață totală de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacități pentru 250 de ambarcațiuni medii și mici, cheuri, platforme portuare dar și diguri de apărare împotriva inundațiilor. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanțare de 70% din investiția de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Județean Călărași. Mă bucur să văd că autoritățile locale au înteles importanța dezvoltării infrastructurii turistice dar și creșterea atractivității acestei zone, având în vedere că cel mai spectaculos tronson al Dunării se află pe teritoriul țării noastre. Am fost, la începutul lunii mai, la inaugurarea instalației nocturnei care pune în valoare cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal. Era necesar ca această statuie să fie luminată pentru a crește atractivitatea în acea zonă. Acum, a venit rândul autorităților locale din Călărași să realizeze portul turistic de agrement. Trebuie spus, încă o dată, că măsurile guvernamentale sunt menite să stimuleze industria turismului din România, iar investițiile sunt cu atât mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din țara noastră”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Proiectul ”Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea-Călărași”- port turistic de agrement prevede și construirea unei clădiri administrative și a unui imobil în care vor fi amenajate mai multe spații comerciale de profil și două săli de conferință.

Portul turistic de agrement va fi prevăzut cu un atelier reparații ambarcațiuni, cu macara pivotantă pentru ridicare ambarcațiuni, rampă de lansare ambarcațiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor și o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilități.

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Turismului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință la Guvernul României, programată luni. Bunuri din domeniul public al Constanței, administrate de MApN, pe ordinea de zi

20 Oct 2019 713

Iohannis, despre propunerea pentru funcția de comisar european „Este un blocaj care se numește Guvernul Dăncilă”

17 Oct 2019 568

Cum ar putea arăta viitorul Guvern. PNL vrea reducerea aparatului guvernamental

13 Oct 2019 499

Ședință la Guvernul României, programată luni Printre proiecte, unul despre un imobil din județul Constanța

13 Oct 2019 496

Ședință la Guvernul României, programată vineri. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

10 Oct 2019 552

Poliţia Română face precizări importante Ce vor păţi peste câteva zile cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timp ce conduc

07 Oct 2019 1488

Viorica Dăncilă, anunţ de ultimă oră despre rectificarea bugetară

06 Oct 2019 628

Ședință la Guvern, astăzi. Ce proiecte de acte normative au fost aprobate

02 Oct 2019 304

Ședință la Guvernul României, programată miercuri. Ce proiecte vor fi dezbătute

01 Oct 2019 388

Guvernul României, printre inițiatorii unui Hub Global, lansat în New York

25 Sep 2019 480

Economica.net Guvernul modifică legea offshore, în favoarea investitorilor

21 Sep 2019 678

Şedinţă, astăzi, la Guvernul României. Doar două proiecte pe ordinea de zi

19 Sep 2019 583

Klaus Iohannis „Soluția este simplă - doamnă Prim-ministru poftiți de îndată în fața Parlamentului pentru votul de validare” (video)

18 Sep 2019 394

Sacțiuni mai dure pentru șoferii care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon

17 Sep 2019 728

Ședință la Guvernul României. Ce proiecte vor fi dezbătute

16 Sep 2019 438