Actualitate

Se construiește un port turistic în Călărași. Guvernul va finanța proiectul (galerie foto)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul ”Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea-Călărași”- port turistic de agrement.
 
Ministrul Bogdan Trif a efectuat o vizită de lucru la Călărași, unde, alături de mai mulți reprezentanți ai autorităților locale, a mers în zona malului Brațului Borcea al Dunării. Aici, în următorii 3 ani și 9 luni, va fi construit un port turistic de agrement.
 

“Investițiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din țara noastră. Iată că astăzi vorbim despre încă un proiect ambițios, un port turistic de agrement în județul Călărași, cu o suprafață totală de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacități pentru 250 de ambarcațiuni medii și mici, cheuri, platforme portuare dar și diguri de apărare împotriva inundațiilor. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanțare de 70% din investiția de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Județean Călărași. Mă bucur să văd că autoritățile locale au înteles importanța dezvoltării infrastructurii turistice dar și creșterea atractivității acestei zone, având în vedere că cel mai spectaculos tronson al Dunării se află pe teritoriul țării noastre. Am fost, la începutul lunii mai, la inaugurarea instalației nocturnei care pune în valoare cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal. Era necesar ca această statuie să fie luminată pentru a crește atractivitatea în acea zonă. Acum, a venit rândul autorităților locale din Călărași să realizeze portul turistic de agrement. Trebuie spus, încă o dată, că măsurile guvernamentale sunt menite să stimuleze industria turismului din România, iar investițiile sunt cu atât mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din țara noastră”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Proiectul ”Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea-Călărași”- port turistic de agrement prevede și construirea unei clădiri administrative și a unui imobil în care vor fi amenajate mai multe spații comerciale de profil și două săli de conferință.

Portul turistic de agrement va fi prevăzut cu un atelier reparații ambarcațiuni, cu macara pivotantă pentru ridicare ambarcațiuni, rampă de lansare ambarcațiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor și o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilități.

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Turismului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale, Guvernul României şi Ministerul Dezvoltării Regionale

21 Aug 2019 341

Ședință la Guvernul României. Proiectele incluse pe ordinea de zi

20 Aug 2019 495

Ministerul Transporturilor Proiect ce vizează porturile Medgidia, Luminița și Ovidiu

16 Aug 2019 758

Şedinţă la Guvernul României. Un proiect are legătură cu CN APM Constanţa

11 Aug 2019 635

Ajutoare de urgenţă Un copil din comuna Agigea cu probleme medicale a primit 7.000 de lei de la Guvernul României

09 Aug 2019 387

Acte normative dezbătute în ședința Guvernului de astăzi

08 Aug 2019 381

Turismul balnear din România - șanse de revigorare?

08 Aug 2019 356

Ședință la Guvernul României, programată joi. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

07 Aug 2019 416

Integral Ordonanța nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale (document)

07 Aug 2019 1204

Ședință la Guvernul României, programată miercuri. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

30 Jul 2019 543

Grup de lucru interministerial mixt. Reuniune România-Republica Moldova

23 Jul 2019 570

Ședință la Guvernul României, programată miercuri. Ce proiecte vor fi dezbătute

23 Jul 2019 639

Acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 17 iulie

17 Jul 2019 547

Ședință la Guvernul României. Un proiect are legătură cu orașul Constanța

16 Jul 2019 591

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe

09 Jul 2019 498