Secrerarul de Stat, Bogdan Despescu Doi polițiști și un jandarm, răniți în exploziile de la Crevedia, externați din spital

Sursa foto: IGSUSecretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a declarat, duminică dimineaţa, că doi poliţişti şi un jandarm, internaţi în urma accidentului de la Crevedia, au fost externaţi.

"Eu apreciez că prin intervenţia colegilor de la ISU s-a reuşit localizarea şi stingerea incendiului. Prin acea explozie, aţi văzut că au fost multiple victime, printre care şi pompieri şi doi poliţişti, doi jandarmi. Poliţiştii au fost externaţi în cursul nopţii. Un coleg din cadrul Jandarmeriei a fost externat şi încă un coleg este în continuare în spital. Colegul din structura Jandarmeriei este într-o stare stabilă. (...) Forţele care au acţionat la faţa locului au fost dispuse pe o anumită zonă, pe un anumit perimetru, în funcţie de datele care au fost comunicate de către cei care au ajuns primii, respectiv colegii de la ISU. Mai departe, vom vedea, cu ocazia evaluării întregului mod de acţiune al forţelor din toate structurile, bineînţeles, ale MAI", a precizat Despescu, într-o declaraţie acordată presei, conform Agerpres.ro


Întrebat cum a fost posibil ca societatea din Crevedia să îşi desfăşoare activitatea de mai mulţi ani, deşi nu avea autorizaţie, secretarul de stat a răspuns că a cerut o evaluare în acest sens.

"Din punct de vedere al structurilor MAI, am cerut o evaluare, o analiză cu privire la modul în care s-a derulat activitatea la acest obiectiv. Primele date au fost puse la dispoziţia procurorului şi fac parte din probatoriul din cadrul dosarului penal", a spus el.


Totodată, a menţionat că Parchetul General a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, şi că informaţiile referitoare la evoluţia anchetei vor fi transmise de către procuror.

"Ne-am corelat cu Parchetul, avem echipe complexe, echipe de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice. (...) Ancheta este la Parchetul General. Tot ce înseamnă evoluţie, din punct de vedere al anchetei, cred că este cel mai bine să comunice procurorul. (...) Este prematur să comunic date care nu sunt verificate. Haideţi să vedem evoluţia, haideţi să avem toate datele şi cu siguranţă vom putea transmite public toate amănuntele. (...) Este o anchetă în derulare, este un dosar penal. În cadrul acestui dosar penal, sub coordonarea unui procuror vom stabili toate amănuntele, astfel încât să clarificăm situaţia", a declarat secretarul de stat.

Sursa: agerpres.ro

Citește și: 

Imagini șocante! Deflagrațiile de la Crevedia surprinse în imagini! 58 de persoane, rănite (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un pacient rănit în exploziile de la Crevedia, internat în spital! Alte 51 de persoane rănite au fost externate

13 Nov 2023 477

Ajutor financiar din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei pentru locuitorii din Crevedia ale căror case au fost afectate de explozii

05 Oct 2023 667

Ministerul Sănătății! Trei pacienți răniți în exploziile de la Crevedia, intubați și ventilați mecanic în spitale din străinătate (DOCUMENT)

13 Sep 2023 586

Ministerul Sănătății Câți pacienți răniți în exploziile de la Crevedia mai sunt în spitale. Trei sunt intubați (DOCUMENT)

12 Sep 2023 558

Ministerul Sănătății Trei pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia, intubați și ventilați mecanic în spitale din străinătate (DOCUMENT)

10 Sep 2023 610

Patru pacienți răniți în exploziile de la Crevedia, în continuare intubați și ventilați în spitale din străinătate (DOCUMENT)

06 Sep 2023 594

Patronii stației GPL de la Crevedia, reținuți

05 Sep 2023 770

Șase răniți în urma exploziilor de la Crevedia, intubaţi şi ventilaţi mecanic. Cinci sunt la spitale din străinătate (DOCUMENT)

04 Sep 2023 617

Raed Arafat despre exploziile de la Crevedia „Nu avem pompieri morţi! Pompierii noştri răniţi se vor întoarce toţi acasă“ (VIDEO)

03 Sep 2023 860

Raed Arafat despre exploziile de la Crevedia „Nu spun că a fost totul perfect, dar trebuie analizat totul, înainte de a critica" (VIDEO)

03 Sep 2023 667

LIVE VIDEO Raportul preliminar al intervenției de la Crevedia, prezentat la MAI

03 Sep 2023 698

Oficial de la Ministerul Muncii. Se acordă ajutoare de urgență estimate la 1,5 milioane lei pentru familiile și persoanele afectate de explozia produsă la Crevedia

31 Aug 2023 705

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1151

Ministerul Sănătății 12 pacienți transferați în străinătate și 3 intubați și ventilați mecanic în România în urma exploziilor de la Crevedia

28 Aug 2023 548

Prima reacție a fiului primarului din Caracal, după exploziile de la stația de GPL deținută la Crevedia

28 Aug 2023 868