Siguranța în mini-vacanța de Sf. Maria, asigurată de echipajele de pompieri din Prahova. Oamenii legii, recomandări împotriva evenimentelor neplăcute

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Echipajele de intervenții ISU Prahova vor fi pregătite cu ocazia mini-vacanței de Sf. Maria.
  • Autoritățile au transmis și câteva recomandări pentru turiști și localnici pentru prevenirea evenimentelor neplăcute.
 
Pompierii ISU Prahova vor fi la datorie în aceste zile, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. În perioada următoare peste 170 de pompieri, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, la liniștea acestor zile, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.
 

„Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare, de alimentaţie publică, cu funcţiuni de agrement, precum şi în spaţii cu aflux mare de persoane“, informează sursa.

 
Pe lângă identificarea şi înlăturarea neregulilor specifice, specialiştii în prevenire au asigurat instruirea angajaţilor din obiectivelor avute în atenţie, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le pună la dispoziţia clienţilor.
 
În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative au continuat acțiunile de recunoaștere la diverse categorii de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.
 
Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple. 
 
Punctual, în plan operațional, în perioada 14-15 august 2023, pompierii prahoveni vor desfășura acțiuni pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul desfășurării evenimentelor prilejuite de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Ghighiu, locație unde se preconizează un aflux mare de persoane. Pentru gestionarea în condiții optime a acestui eveniment vor fi dislocate mai multe resurse de stingere și prim ajutor medical.
 
Având în vedere că, în minivacanța de Sf. Maria, mulți dintre cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice, pentru ca distracţia să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, ISU Prahova recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor:
  • focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate;
  • copiii trebuie supravegheați permanent pentru a nu permite jocul acestora cu focul;
  • instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare;
  • în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă;
  • la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu;
 

„O altă măsură de care trebuie să țineți cont în următoare perioadă este referitoare la scăldat. Nu vă puneți viața în pericol, înotați doar în locuri special amenajate! În ultima perioadă s-au produs multe situații în care curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul au stat la baza unui scenariu tragic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.
 
Totodată, având în vedere că au fost înregistrate cazuri de persoane care au fost surprinse de vremea rea pe diferite trasee montane, recomandăm celor care merg pe cărările de munte să se intereseze înainte de a pleca la drum dacă zona respectivă este vizată de avertizări meteorologice și să respecte sfaturile salvamontiștilor“, mai precizează ISU Prahova.

 
Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.

Citește și:

Distracție în siguranță de ziua Adormirii Maicii Domnului. Pompierii din Argeș, pregătiți de intervenții

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O mașină s-a răsturnat pe DJ 102B! A intervenit o autospecială pentru descarcerare (FOTO)

24 Jan 2024 707

Oficial de la IGSU! Inspectorul șef al ISU Prahova, eliberat din funcție după incendiul de la Ferma Dacilor

23 Jan 2024 766

Tribunalul amână pronunţarea pe redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

22 Jan 2024 668

Mai multe persoane printre care și doi copii, rănite într-un accident în Prahova! Două victime, resuscitate

15 Jan 2024 885

Accident rutier în Azuga, pe DN1. Mai multe victime, printre care și un copil (FOTO)

13 Jan 2024 908

UPDATE. Accident rutier cu victime încarcerate pe DN1! Două persoane au murit

12 Jan 2024 966

Magistrații amână judecata privind redeschiderea umăririi penale în legătură cu controlul ISU de la Ferma Dacilor

11 Jan 2024 790

Precizări importante ale ISU Prahova! În cât timp au ajuns pompierii la incendiul de la Ferma Dacilor

03 Jan 2024 819

Raed Arafat „Se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme. Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat nu cu voia lor“

29 Dec 2023 933

LIVE VIDEO Primele concluzii în urma controlului dispus și efectuat la ISU Prahova după incendiul de la Ferma Dacilor (VIDEO)

29 Dec 2023 839

Incendiu la Ferma Dacilor! Șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, schimbat din funcție

27 Dec 2023 999

Prahova Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri în urma unui incendiu la o gospodărie din comuna Berceni

17 Dec 2023 836

Accident între patru mașini pe DJ720. Mai multe persoane rănite

08 Dec 2023 1142

Incendiu de amploare în județul Prahova! O casă și mai multe anexe, mistuite de flăcări (GALERIE FOTO)

06 Dec 2023 878

Bărbat grav rănit într-un accident rutier în județul Prahova (GALERIE FOTO)

05 Dec 2023 984