Solid House Holding înființează un parc industrial modern la Constanța. Ramazan Gur – „Proiectul este unul inovator!”

Ramazan Gur
  • Pe amplasamentul pe care se va edifica investiția a funcționat anterior Fabrica de Celuloză și Hârtie Palas Constanța
  • Parcul industrial ar trebui să genereze un număr de minim 1.500 de locuri de muncă
  • În total, la finalizarea proiectului, acesta va pune la dispoziția rezidenților spații de înaltă calitate, 39 de hale cu regim de înălțime P + 1 etaj parțial, cu suprafața construită desfășurată de 44.370 de metri pătrați, trei clădiri cu opt etaje, cu suprafața construită desfășurată de 14.166 mp, cu funcțiuni mixte de birouri, producție textile, incubator de afaceri, spații cu destinația de cantină, săli de conferințe, etc
  •  Valoarea estimată a investiției este de peste 30 milioane de euro
 
 
Solid House Holding intenționează să construiască un parc industrial în municipiul Constanța, pe strada Celulozei. Pentru implementarea proiectului, se pune la dispoziție o suprafață totală de 9,5 hectare, amplasamentul fiind format exclusive din terenuri proprietate privată a Solid House Holding SRL, pe raza municipiului Constanța și este format din mai multe loturi de teren situate în Constanța, pe strada Celulozei nr. 6.
 

Locuri de muncă

 
Parcul industrial ar trebui să genereze un număr de minim 1.500 de locuri de muncă destinate în principal locuitorilor din orașul Constanța, din localitățile învecinate, dar și din regiunea de sud-est a României. În perioada de construcție a parcului se vor crea 350 – 400 de locuri de muncă. Valoarea estimată a investiției este de 30.512.200 de euro fără TVA.
 
Pe amplasamentul pe care se va edifica investiția a funcționat anterior Fabrica de Celuloză și Hârtie Palas Constanța, initial cu obiect de activitate producerea pastei celulozice înălbite, iar din 1964 obiectul de activitate s-a completat cu producția de hârtie de scris/tipar și cartoane veline.
 
În momentul de față, infrastructura zonei se prezintă într-o stare încă acceptabilă, însă se impune reamenajarea amplasametnului la standardele curente și dezvoltarea unei investiții care să ofere o perspectivă forței de muncă locale și regionale din zona de sud-est a României.
 
Parcul va avea trei zone – zona rezidenților, zona administratorului și zona terenurilor ocupate cu infrastructură și spații verzi.
 

Etapizarea construcției

 
Investiția va fi construită în etape. În total, la finalizarea proiectului, acesta va pune la dispoziția rezidenților spații de înaltă calitate, 39 de hale cu regim de înălțime P + 1 etaj parțial, cu suprafața construită desfășurată de 44.370 de metri pătrați, trei clădiri cu opt etaje, cu suprafața construită desfășurată de 14.166 mp, cu funcțiuni mixte de birouri, producție textile, incubator de afaceri, spații cu destinația de cantină, săli de conferințe, etc. Zonele industriale vor fi între 880 mp și 1.100 mp, cu înălțimi de la 5 metri la 18 metri. Parcul va avea drumuri cu lățimi care ating 17 metri, dar și 645 de locuri de parcare, la sol și subsol.
 

Proiect inovator

 
„Proiectul este unul inovator pentru că se concentrează pe planificarea durabilității de mediu a producției încă din stadiul de proiectare a organizării site-urilor de producție, urmând ca la momentul stabilirii fiecărei întreprinderi individuale într-o anumită locație să fie luate în considerare și implementate aspectele specifice. Această abordare este benefică, în particular, pentru IMM-uri, care nu au în general amploarea necesară pentru a-și organiza ele însele site-urile de producție durabile într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. Fundamentat pe bune practice și schimburi de experiență, proiectul va testa un model de „locație de producție durabilă pentru IMM-uri”, aplicabil în orice domeniu de producție și bazat pe protecția mediului și pe utilizarea resurselor regenerabile, precum și pe circumstanțele locale specifice.
 

Totodată, dezvoltarea proiectului se realizează inclusiv pe o serie de premise științifice, în sensul că se urmărește integrarea în cadrul său a unei funcții de inovare, respectiv de cercetare – dezvoltare în parteneriat cu diverse instituții, inclusiv academice, astfel încât activitatea tuturor societăților din grupul Solid House să se îmbunătățească”, a menționat omul de afaceri Ramazan Gur, președintele grupului Solid House.
 

Provocări și perspective

 
Cel mai inovator aspect al proiectului este concentrarea zonelor de producție în care activează IMM-urile și nu asupra acestora în mod individual. Proiectul, care începe de la obiectivele de durabilitate și conformare cu politicile de mediu declarate la nivel European și care se bazează pe bune practice, dorește să contureze și să testeze un model de concentrare de IMM-uri, durabil din punct de vedere social și al mediului în orice domeniu de producție și care să ia în considerarea specificitatea actorilor locali. O provocare în plus va fi identificarea și formarea unui manager al zonei de producție, cu implicarea tuturor persoanelor interesate din zonă, acesta va reprezenta interesele IMM-urilor și va surmonta fragmentarea IMM-urilor implicate în programe individuale sociale, de mediu, de investiții, de management și privitoare la energie.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2677

Achiziții Constanța La Grădinița nr. 33, lucrări de reparații în valoare de peste 360.000 lei (DOCUMENT)

27 Jun 2023 1081

Solid House - discounturi de până la 6.000 de euro la achiziția unui apartament nou în Constanța

15 May 2023 3296

Magia sărbătorilor la Solid House! Card cadou de 12.000 de lei pentru cumpărături

29 Nov 2022 2048

Solid House și Mesta Marmură și Travertin au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

28 Oct 2022 4845

UPDATE Mașină în flăcări în stațiunea Mamaia, zona Cazino. Intervin pompierii ISU Dobrogea (FOTO+VIDEO)

11 Oct 2022 1966

5000 de motive…

30 Jun 2022 2246

Familii, în armonie cu natura Solid House lansează Solid Residence Dezrobirii - cel mai nou concept imobiliar pe piața din Constanța!

06 May 2022 2696

Toată luna aprilie Solid House oferă un discount de 3.000 de euro pentru apartamentele la cheie, în Solid Residence!

18 Apr 2022 2071

SOLID HOUSE și MOBEXPERT Constanța transformă viitoarea casă în cămin, printr-un gift card de 12.000 de lei

07 Dec 2021 4131

Solid Residence Faleză Nord - cel mai spectaculos proiect Solid House, dedicat celor care visează o locuință de poveste, pe malul Mării Negre!

08 Jul 2021 7913

Cea mai frumoasă poveste de iarnă din oraș Solid House, câștigătoare a concursului „Există Crăciun și în pandemie!“, din Constanța (video)

05 Jan 2021 6030

Parcul Tomis 2 din Constanța, împodobit ca în povești de către Solid House

19 Dec 2020 4389

„Confortul clienților, mai presus de orice“ Solid House are o ofertă imbatabilă în luna noiembrie, concepută special pentru clienții săi

02 Nov 2020 5389

„Hai să alegem apartamentul care ți se potrivește!“ Ofertă irezistibilă la Solid House, în luna IUNIE, pentru cei ce își găsesc apartamentul de vis în Solid Residence zona Intim

05 Jun 2020 2548