Sondaj Banca Mondială Top orașe de „Nota 10”. Pe ce loc este Constanța?


 
 
  • Banca Mondială, filiala România a realizat un studiu în mai multe municipii din țara noastră, pentru a stabili care dintre oraşe este de „nota 10”
  • În urma prelucrării datelor, pe primul loc a ieşit Braşovul, care a obţinut 20% din voturi
  • Și primăria Constanța are contract de asistență tehnică cu Banca Mondială din octombrie 2017 pentru o perioadă de trei ani
 
Banca Mondială, filiala România a realizat un studiu în mai multe municipii din țara noastră, pentru a stabili care dintre oraşe este de „nota 10”.
Cercetarea a fost comandată de Primăria Cluj, în cadrul proiectului de asistenţă tehnică cu Banca Mondială, însă au fost evaluate şi municipiile Braşov, Sibiu, Bucureşti, Oradea, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia şi Sighişoara.
Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc on oraş „de nota 10”, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”.
În urma prelucrării datelor, pe primul loc a ieşit Braşovul, care a obţinut 20% din voturi.
Pe locul al doilea s-a clasat Cluj Napoca – 19%, iar pe locul al treilea a fost  Sibiu – 11%.
Clasamentul este continuat de Bucureşti – 11 %, Oradea – 9 %, Timişoara – 8 %, Iaşi – 4 %, Constanţa – 3 %, Alba Iulia – 3 %  și  Sighişoara – 2%. În cadrul sondajului au fost analizate 30 de orașe din România.

Primăria Constanța are contract de asistență tehnică cu Banca Mondială din octombrie 2017


Biroul Băncii Mondiale din România şi primăria municipiului Constanţa au semnat pe 9 octombrie 2017  un acord de servicii de asistenţă tehnică (RAS) pe baza căruia municipalitatea va fi sprijinită în vederea punerii în aplicare a bunelor practici internaţionale în domeniul dezvoltării urbane.
Obiectivul parteneriatului este de a regândi gradul de atractivitate al unei importante zone urbane, prin adaptarea soluţiilor specialiștilor BM la necesităţile municipiului Constanţa.
Banca Mondială furnizeaza asistență tehnică municipalităţii Constanţa pe o perioadă de trei ani, pe trei piloni principali:
Consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, cu accent pe sprijinirea îmbunătăţirii proceselor de planificare şi implementare a proiectelor, îmbunătăţirea gradului de sustenabilitate financiară a municipalităţii şi elaborarea unui program de investiţii multianual;
Îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, prin identificarea unor bunuri neutilizate la adevăratul lor potenţial şi care ar putea fi valorificate mai bine în vederea susţinerii obiectivelor de politici publice pe care şi le propune primăria. În plus, va fi acordat sprijin şi pentru adoptarea bunelor practici internaţionale pentru dezvoltarea urbană a oraşului, precum şi pentru abordarea activităţilor de reabilitare a cartierelor cu arhitectură veche.
Sporirea gradului de competitivitate a zonei metropolitane, cu accent pe dezvoltarea unui profil de competitivitate în Zona Metropolitană Constanţa, evaluându-se performanța comercială a municipiului şi capacitatea acestuia de a-şi valorifica potenţialul de export şi sprijinirea eforturilor primăriei de promovare şi facilitare a investiţiilor.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 83

Alertă la Constanța! O fată de 16 ani, dispărută de acasă. dacă o vedeți, sunați la 112

26 Apr 2024 221

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 254

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 262

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 312

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 553

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 379

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 404

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 628

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 566

UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)

25 Apr 2024 442

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 669

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 321

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 484

IPJ Constanța Bărbat de 36 de ani din Mangalia, dat dispărut

24 Apr 2024 423