Starețul Mănăstirii Dervent, „Moș” pentru copiii din satele dobrogene

  • Părintele Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent, a adus, în pragul sărbătorilor de iarnă, zâmbetul pe fețele copiilor din mai multe sate dobrogene.
Implicat în proiectul „Caravana faptelor bune”, anul acesta, părintele Andrei a intrat în rolul lui „Moș Nicolae” și a împărțit, alături de voluntarii proiectului, dulciuri, alimente, hăinuțe și jucării celor mici.

Țelul nostru este de a ajunge la sufletele oamenilor, de a le arata că în lume sunt oameni mai puțin norocoși, care au nevoie de ajutor!”, se arată pe pagina de socializare „Caravana faptelor bune”.

Organizatorii caravanei nu au primit doar donații, ci și scrisori din partea copiilor pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun. Într-o astfel de scrisoare, o fetiță îi cere lui Moș Crăciun o... carte de colorat și un penar. Aceeași fetiță îi mai cere Moșului bani pentru medicamente, pentru tatăl bolnav.


 
„Caravana faptelor bune”

În ultimii ani, „Caravana faptelor bune”, sprijinită de numeroși oameni cu suflet mare, dar și de Mănăstirea Dervent, a organizat mai multe acțiuni sociale, prin care a adus puțină bucurie în sufletele copiilor din satele dobrogene, dar persoanelor aflate în diverse situații de risc:

Ca în fiecare an, magia are loc în sufletele noastre, iar Caravana faptelor bune prinde viață. Cum obișnuim să facem de ceva ani încoace, în aceasta perioadă ne adunăm forțele pentru a încerca să înfrumusețăm sărbătorile pentru copiii cu posibilități reduse. Dacă ai lucruri pentru copii care nu iți mai sunt utile: de la hăinuțe la jucării, hârtie de scris, caiete, creioane, pamperși, biberoane, cărți, săniuțe, globuri, beteală, brazi, etc., te rog, nu le arunca! Someone's trash may be someone else's treasure!



Poți dona 5 cornuri cumpărate chiar de tine. Vei face 5 copii fericiți!!! Poți dona mâncare, conserve, ulei, făina, zahăr, orez, fructe, etc. În cazul în care dorești să donezi bani, trebuie sa știi că aceștia vor fi investiți în cumpărături pentru pachetele copiilor, nu se dau ca atare acestora sau familiilor lor. De ce să donezi? Ai șansa de a face pe altcineva fericit, ai satisfacția dăruirii, iar karma sigur nu te uită! Orice faptă bună se întoarce la tine! Donațiile se strâng în Crângași, Str. Munții Gurghiului 3. Contact - Irina Brebenel. Caravana faptelor bune. Te așteptam cu drag și cu o ciocolată caldă!”, transmit organizatorii caravanei.

Foto: Facebook Caravana faptelor bune
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 946

Blestemul pământului de la Periprava Nu s-a putut identifica niciun martir. Oasele deținuților politic au fost înhumate la Mănăstirea Dervent

21 Nov 2023 1938

Rezistența Bisericii în fața comunismului Rugul Aprins, mișcarea cu un caracter unicat în ortodoxie

20 Nov 2023 2456

Universitatea „Ovidius” Constanța și Mănăstirea Dervent, gazdele conferinței naționale „Rezistența Bisericii sub totalitarismul comunist. Sub semnul Rugului Aprins memorie, identitate, modele”

17 Nov 2023 869

Zeci de oseminte a 80 de mărturisitori ai credinței, care au pierit în lagărul de la Periprava, au ajuns la Mănăstirea Dervent (FOTO)

11 May 2023 1658

LIVE VIDEO ÎPS Teodosie oficiază Sfânta Liturgie de Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Dervent, județul Constanța. Zeci de credincioși participă la slujbă (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2023 1595

#DobrogeaDigitală Mănăstirea Dervent în sărbătoare. Biserica mare își serbează hramul

28 Oct 2021 3926

Programul Conferinței Ştiințifice Internaționale „Istorie, geopolitică și spiritualitate românească la Marea Neagră”

12 Aug 2021 1948

Mănăstirea Dervent, gazda Conferinței Științifice Internaționale „Istorie, geopolitică și spiritualitate românească la Marea Neagră”

11 Aug 2021 2650

#DobrogeaDigitală Orbul vindecat la Crucea de Leac de la Dervent. „Chinina, aspirina... sunt ca făina, untdelemnul de la Sfântul Maslu”

17 Jul 2021 6380

Județul Constanța Preotul, grav rănit în explozia de la Tichilești, a decedat. Unde va fi înmormântat

28 May 2021 3255

Slujbă de parastas la Mănăstirea Dervent. Cui i se face pomenire

15 May 2021 2385

#DobrogeaDigitală Părintele Elefterie, ctitorul Mănăstirii Dervent, 31 de ani de la moarte

12 May 2021 4328

#citeșteDobrogea La Mănăstirea Dervent a fost sfințit bustul părintelui Elefterie Mihail (galerie foto)

05 Apr 2021 4636

#DobrogeaDigitală Primii ctitori ai Mănăstirii Dervent - o bătrână din Ostrov și proprietarii moșiei Coslugea

20 Mar 2021 5352