Start într-o nouă ediție a programului Rompetrol - „Pregătit pentru Carieră”

  • KMG International (Rompetrol) a lansat ieri a XXI-a ediție a programului „Pregătit pentru Carieră”
  • Programul se va desfășura în perioada 1 septembrie – 31 octombrie
  • Procesul de recrutare a demarat în luna mai
  • Cei 49 de absolvenți și studenți vor trece prin toate departamentele importante din Petromidia Năvodari, Vega Ploiești și Rompetrol Well Services
 
KMG International (Rompetrol) a lansat ieri a XXI-a ediție a programului „Pregătit pentru Carieră”, care se va desfășura în perioada 1 septembrie – 31 octombrie. De 20 de ani, Grupul susține formarea de specialiști pentru industria petrolieră, iar în acest an, 49 de tineri selectați în urma unor procese de recrutare complexe, vor participa la programele de pregătire.
 
Procesul de recrutare a demarat în luna mai, iar dintr-un total de peste 150 de candidați, 49 de absolvenți de liceu și studenți din Constanța, București și Ploiești au fost aleși să participe la program, în baza rezultatelor obținute în testările preliminare. Tinerii vor beneficia de expertiza a peste 45 de mentori din rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și în cadrul Rompetrol Well Services.

Ținând cont de contextul pandemic actual, programul a fost structurat în sistem hibrid, cu o parte care urmează să se desfășoare în online (teorie, workshop-uri de dezvoltare a competențelor soft, testări) și o parte în care tinerii vor putea face vizite on-site în unitățile de producție. Pe timpul vizitelor, vor fi respectate toate normele de protecție sanitară, de distanțare socială și de siguranță, prevăzute intern în cadrul companiilor.

Cei 49 de absolvenți și studenți vor trece prin toate departamentele importante din Petromidia Năvodari (rafinare, petrochimie, utilități, mentenanță, rampe și laboratoare), Vega Ploiești (rafinare, utilități, mentenanță și rampe) și Rompetrol Well Services (producție și financiar).

„Mereu am căutat, în tinerii care au făcut parte din programul de Internship, să găsim energie și entuziasm, dorință de dezvoltare, ambiție și pasiune pentru viitoarea carieră. În ultimii 20 de ani, am reușit să atragem oameni proactivi, deschiși către noi oportunități, determinați și cu capacitate ridicată de învățare, iar toate abilitățile enunțate au fost șlefuite, în timp, prin implicarea mentorilor și a colegilor mai experimentați. Suntem convinși că vom atinge, și în acest an, standardul de calitate pe care ni-l dorim, iar tinerii care au fost selectați pot ajunge adevărați profesioniști ai industriei”, a declarat Gina Cruceru, Director Resurse Umane în cadrul Grupului KMG International (Rompetrol).

 
 
La fel ca în 2020, internii vor primi la finalul celor două luni ale programului, două certificări: una de absolvent al programului Rompetrol - „Pregătit pentru Carieră” şi certificarea „Knowing Yourself” în urma parcurgerii programului de dezvoltare personală - Leaders Explore, desfășurat împreună cu Fundația Leaders.

În ultimii 20 de ani, programul „Pregătit pentru Carieră” a strâns peste 1.500 de tineri cu potențial să construiască o carieră în industria petrolieră. În momentul de față, sute de angajați ai Rompetrol Rafinare și ai altor companii membre KMG International (Rominserv, Rompetrol Quality Control și Midia Marine Terminal) sunt foști participanți la programele de formare, iar dintre ei, mulți au ajuns să ocupe funcții importante în cadrul Grupului.

Rompetrol Rafinare operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai importantă capacitate de rafinare a țițeiului din România, cu o cotă de producție, la nivel național, de aproximativ 40%. De asemenea, compania deține și rafinăria Vega Ploiești, cea mai longevivă unitate de profil din Români și unic producător național de bitum și solvenți ecologici (hexan, white spirit etc.).

Rompetrol Well Services este una din cele mai importante companii din segmentul de piață specific din România. Cu o experienţă de circa 70 de ani, compania oferă o gamă largă de servicii specializate pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atac cibernetic asupra Rompetrol. Nu au fost afectate datele privind conturile clienților

03 May 2022 696

Ordinea de zi a ședințelor acționarilor Rompetrol Rafinare SA, suplimentată!

23 Apr 2022 558

ANPC Nu există nicio posibilitate de diminuare a stocurilor de carburanți sau de modificare importantă a prețului

24 Mar 2022 662

Cu cine a încheiat Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Viti Vinicola Murfatlar contract pentru livrare de combustibil (DOCUMENT)

23 Mar 2022 1866

Atenție șoferi! Cum aflați unde este cel mai mic preț la motorină sau benzină

20 Mar 2022 1107

Fiica uneia dintre victimele din explozia de la Rafinăria Petromidia a dat în judecată compania! Când începe procesul

19 Mar 2022 2423

Atac cibernetic complex asupra Rompetrol. Cum funcționează benzinăriile

15 Mar 2022 1133

Premierul a dispus controale la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul nu va permite niciun derapaj

09 Mar 2022 1080

Radiografia prețurilor la carburanți în municipiul Constanța. Unde este cel mai ieftin

08 Mar 2022 4452

Preţul carburanţilor a depăşit 8 lei pe litru în România

08 Mar 2022 959

Atac cibernetic complex la Rompetrol. Compania a sistat temporar funcționarea site-urilor

07 Mar 2022 1412

Rafinăria Petromidia Năvodari, în oprire tehnologică programată

04 Mar 2022 965

Podul peste Ecluza de la Năvodari a intrat în reabilitare. Traficul, restricționat în zonă (GALERIE FOTO)

21 Feb 2022 1096

UPDATE O persoană a fost rănită după ce o mașină s-a răsturnat în zona localității Corbu

08 Feb 2022 1151

Cu cine a încheiat Consiliul Județean Constanța contract pentru livrare de combustibil (DOCUMENT)

19 Jan 2022 2304