Știri Constanța azi Secțiile Obstetrică Ginecologie I și Cardiologie ale Spitalului Județean au primit echipamente de înaltă performanță (GALERIE FOTO)

Andrei Rusali și Vlad Iustin Tica
  • Concret, după cum a mărturisit Vlad Iustin Tica, șeful secției de Obstetrică Ginecologie I a Spitalului Județean Constanța, ei au primit o trusă de endoscopie ginecologică. Valoarea totală este de 120.000 de euro
  • Secția de Cardiologie a primit aparatul NICaS (Non Invasive Cardiac System), a cărui valoare se ridică la 80.000 de euro
 
Astăzi, 24 august 2023, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a avut loc o conferință de presă, organizată în contextul în care Secția de Obstetrică Ginecologie I și Secția de Cardiologie a unității sanitare au primit echipamente de înaltă performanță.
 
Concret, după cum a mărturisit Vlad Iustin Tica, șeful secției de Obstetrică Ginecologie I a Spitalului Județean Constanța, ei au primit o trusă de endoscopie ginecologică. Valoarea totală este de 120.000 de euro.
 
„N-aș putea spune dacă este unică în Constanța, dar până la acest moment este cea mai bună pe care am avut-o, date fiind modernitatea aparaturii și calitatea imaginii 4K. Am folosit-o în 23 de laparoscopii. Statistica nu cuprinde și luna august. Am primit trusa în luna iulie. Noi suntem de părere că ar fi benefic să avem trei astfel de truse, având trei săli de operație. Conducerea spitalului a fost partenerul nostru în a căuta soluții pentru sponsorizare”, a mai adăugat doctorul.
 
Privind Secția de Cardiologie, medicul șef al acesteia, Andrei Rusali a precizat că ajutorul primit a fost nesolicitat.
 
„Este un ajutor care salvează vieți. Este un aparat care ne furnizează pe un ecran niște parametri care ne permit nouă, cardiologilor să ajustăm în interval de minute medicație salvatoare de viață pacienților în stare critică. Ceea ce este foarte important la NICaS (Non Invasive Cardiac System) este că acești parametri sunt furnizați într-un mod neinvaziv. Aparatul poate fi manevrat chiar și de o persoană care nu este medic. Acest aparat este unic în Dobrogea. În țară mai sunt cinci centre care au un asemenea aparat, două fiind din București”, a declarat Andrei Rusali.
 
El a mai menționat că suma de achiziție este de 80.000 de euro și că NICaS este utilizat de la începutul anului la Terapie Intensivă.
 

Conferința de presă. Participanții și declarațiile

 
La masa prezidiului au stat: Vlad Iustin Tica – șeful secției de Obstetrică Ginecologie I a Spitalului Județean Constanța; Cristi Năstase – președinte Lions Club Constanța; Daniel Constantinescu – președinte Lions Club București Cosmopolitan, Ciprian Iosep – fost guvernator Lions Club District 124 România, Andrei Rusali – medic șef Secția Cardiologie a SCJU și Bogdan Câmpineanu.
 
Conferința a fost deschisă de doctorul Câmpineanu:
 
„Sunt onorat să reprezint echipa de conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Cu această ocazie vrem să vă împărtășim lucruri bune. Suntem încântați că putem să înaintăm către performanță, că putem să ne aliniem la standarde moderne. Suntem deosebit de onorați de colaborarea pe care o avem cu Lions, cei care au contribuit într-un mod concret la îmbunătățirea device-urilor pentru două secții extrem de importante. Sperăm într-o colaborare cât mai îndelungată și care poate fi fructificată în beneficiul pacienților noștri”, a fost declarația lui Bogdan Câmpineanu.


 
Ulterior, cuvântul a fost luat de doctorul Vlad Iustin Tica. El a spus:

 
„Aveți în fața dumneavoastră o echipă foarte interesantă, preocupată în mod generos pentru profesie, pentru utilitate, pentru beneficiu, pentru pacienți, pentru societate.”
 
Vlad Iustin Tica a acordat cuvântul președintelui Lions Club Constanța, Cristi Năstase.
 
„Credem că actul medical trebuie să ajungă cât mai mult în spațiul public. Credem că toate eforturile de a strânge acest buget de 200.000 de dolari pentru cele două secții trebuie să se vadă și în rezultate. Sunt vieți de oameni care pot fi salvate. Credem că trenul de București se poate opri în Constanța și că suntem o comunitate care poate crește foarte repede”, a precizat acesta.

Cristi Năstase
 

„Eu cred că este onorant să poți să faci parte dintr-o echipă care își aduce aminte în fiecare zi de motivația pentru care este aici, aceea de a face bine, de a ajuta acolo unde e nevoie”

 
Daniel Constantinescu, președintele Lions Club București Cosmopolitan, cel de-al doilea club implicat în colaborare, a spus:

„Eu sunt aici pentru că doi oameni minunați pentru mine, Cristina Neagu și Vlad Tica, acum doi ani au vorbit despre un vis, un vis care a devenit realitate prin suportul celor implicați, prin suportul lui Ciprian Iosep. Eu cred că este onorant să poți să faci parte dintr-o echipă care își aduce aminte în fiecare zi de motivația pentru care este aici, aceea de a face bine, de a ajuta acolo unde e nevoie.”


Daniel Constantinescu
 
A urmat alocuțiunea lui Ciprian Iosep, fost guvernator al districtului 124 România Lions, despre care Vlad Tica a spus că sub semnătura lui s-au derulat lucrurile „pe care le vedeți”.
 
„Consider că cetățeanul își poate exprima opinia și dorința de a-i fi mai bine. O dată o poate face prin vot, dar pe lângă asta mai există o formă extrem de puternică numită societate civilă, care într-un mod organizat poate să aducă schimbări reale în viața noastră de zi cu zi”, a menționat Ciprian Iosep.

Ciprian Iosep
 
Ultimul vorbitor de la prezidiu a fost Andrei Rusali.
 
„Nu știu dacă a fost intenționat sau o întâmplare, dar cele două cluburi au ajutat două secții care se adresează celor două capete ale spectrului vieții noastre ca oameni. Pe de o parte domnul profesor Tica, ca și obstetrician păzește poarta de intrare în viață, iar noi cardiologii păzim poarta de ieșire. Mă bucur că există oameni care se gândesc la medicină, la specialiștii din spitale și la oamenii care ajung în spitale. De obicei, medicina e ca religia. Omul își aduce aminte de ea doar când are necazuri, dar sunt și persoane care se gândesc la medicină și atunci când totul este în regulă, preventiv.”

Andrei Rusali
 
La final, pe videoproiector a fost arătat un filmuleț din timpul unei operații efectuate de medicii de pe Secția Ostetrică Ginecologie I, la care a fost folosită noua trusă, fiind exemplificate beneficiile sale.
 
Citește și:
LIVE TEXT Spitalul Clinic Județean Constanța organizează o conferință pe tema screening-ului cancerului colorectal (GALERIE FOTO+VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CJC S-a stabilit câștigătorului licitației pentru Departamentul „Sănătatea mamei și copilului” din curtea SCJU Constanța

07 Nov 2023 690

O companie din București va asigura supervizarea lucrărilor pentru Departament Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENT)

25 Oct 2023 1114

Consiliul Județean achiziționează studiu de fezabilitate pentru corpul nou de Urgență/Traumatologie de la SCJU Constanța

11 Oct 2023 714

Licitații Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“, achiziție de servicii de pază și intervenție (DOCUMENT)

09 Oct 2023 849

Știri Constanța Premieră medicală la SCJU Constanţa! (FOTO)

26 Sep 2023 2173

Vizate, și ambulanțe SMURD Licitație importantă la Spitalul Județean Constanța! Iată cine a câștigat (DOCUMENT)

20 Sep 2023 953

Licitații publice CJC organizează achiziție pentru reabilitarea bazinelor de tratament de la secția de Balneologie din Eforie-Sud

05 Sep 2023 639

Femeie rănită într-un incident în trafic în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Aug 2023 3007

Achiziții Constanța Spitalul Județean Constanța cumpără materiale sanitare de la mai multe firme (DOCUMENTE)

14 Aug 2023 707

Licitație de la Spitalul Județean Constanța, contestată în instanță de Farmatin Medical SRL (DOCUMENT)

03 Aug 2023 1117

Victimele accidentului mortal de la Mihail Kogălniceanu, transportate la Spitalul Județean Constanța! O tânără, în stare critică

01 Aug 2023 1479

LIVE TEXT Spitalul Clinic Județean Constanța organizează o conferință pe tema screening-ului cancerului colorectal (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jun 2023 1105

Iată cine se va ocupa de serviciile de asigurare a răspunderii profesionale pentru Spitalul Județean Constanța (DOCUMENT)

16 Jun 2023 1047

Spitalul Județean Constanța, contract cu Romanian Soft Company pentru sistemul „fără de care nu se poate desfășura actul medical“ (DOCUMENT)

14 Jun 2023 1162

Managerii spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, evaluați de funcționari publici fără pregătire în domeniu! (DOCUMENTE)

05 Jun 2023 1860