Știri Constanța Bărbatul care a incendiat apartamentul din Techirghiol propus spre arest preventiv

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți luarea măsurii arestului preventiv pentru inculpatul M.I., cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni grave, printre care distrugere, violență în familie, amenințare și alte acuzații.

Acțiunea a venit în urma unor incidente violente petrecute în data de 20.10.2023 și 21.10.2023, în timpul cărora soția inculpatului a fost agresată fizic și amenințată, iar bunurile apartamentului acesteia au fost distruse. 

Potrivit IPJ Constanța, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Techirghiol au fost sesizați, de o femeie, cu privire la faptul că soțul său provoacă distrugeri apartamentului proprietatea sa personală, dar în care locuiesc împreună. 

„Acesta nu se afla în localitate și nu a dorit să vină la sediul poliției, pentru a depune plângere penală și a i se întocmi formular de evaluare a riscului, în vederea emiterii unui ordin de protecție provizoriu”, declară sursa citată. 

Astfel, polițiștii s-au deplasat la adresa indicată de apelantă.
 
În fața blocului l-au identificat pe soțul acesteia și au constatat că respectivul nu ar fi fost agitat, recalcitrant sau violent, mai arată IPJ Constanța.

„Din primele verificări, bărbatul a avut un conflict cu soția sa și ar dori să plece din locuința comună”, mai adaugă sursa menționată.

 În cauză s-a întocmit proces-verbal cu cele sesizate și constatate, menționându-se faptul că apelanta, fiind contactată telefonic, a refuzat să se deplaseze la sediul poliției, pentru a depune plângere.
 

Ulterior, în jurul orei 19.00, aceasta a sesizat din nou, telefonic, faptul că soțul său încearcă să pătrundă în locuința comună. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde l-au identificat pe bărbat.


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța: 

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

La data de 22.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.10.2023 şi până la data de 20.11.2023 inclusiv, a inculpatului M.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 din C. Pen., violenţă în familie, prev. de art. 199 alin. 1, rap. la art. 193 alin. 2 din C.Pen., ameninţare, prev. de art. 206 alin. 1 din C. Pen., şi distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 din C. Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. Pen.

În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

În data de 20.10.2023, în timp ce se deplasau cu un autoturism dinspre localitatea Agigea către locuinţa comună din oraşul Techirghiol, inculpatul M.I. a lovit-o cu pumnul în zona feței pe soția sa, persoana vătămată M.A., a tras-o de păr și i-a smuls un cercel din urechea dreaptă, provocându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

În ziua următoare, la data de 21.10.2023, inculpatul a distrus mai multe bunuri din apartamentul pe care soția sa îl deţine în oraşul Techirghiol și a ameninţat-o cu acte de violenţă, cu moartea şi cu incendierea imobilului.

 Citește și:

Incendiu într-un bloc de locuințe din Techirghiol, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Apoi, în seara zilei respective, în jurul orei 21:00, inculpatul, aflat în dreptul blocului în care locuieşte soţia sa, a aruncat pe fereastra deschisă a balconului apartamentului ei mai multe obiecte vestimentare aprinse, provocând astfel incendierea imobilului.

Incendiul a afectat bunurile din balconul şi bucătăria apartamentului, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. El fost soldat cu pagube materiale, neexistând victime.

La data de 22.10.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.10.2023 până la data de 20.11.2023 inclusiv, faţă de inculpatul M.I.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.- se arată în comunicat. 


Citește și:
 

Știri ConstanțaBărbat din Cobadin, propus spre arest preventiv pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Se dizolvă Societatea Agricola Valu lui Traian? Dosarul, pe rolul Judecătoriei

27 Apr 2024 634

Modificări în actele constitutive ale Asociației Stropi de Lumină Constanța

27 Apr 2024 301

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 412

Caz șocant în județul Constanța! O mamă, suspectată că și-ar fi violat de mai multe ori propria fiică. Femeia a ajuns după gratii

26 Apr 2024 728

Știri justiție Constanța Doi procurori de la Parchetul Judecătoriei Constanța, delegați la PJ Hârșova

26 Apr 2024 406

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 1728

Județul Constanța Oficial de la Parchet - 60 de zile sub control judiciar pentru bărbatul implicat în scandalul din Eforie Nord

23 Apr 2024 376

În ConstanțaCercetat pentru de lovire și alte violențe. Bărbatul nu era la primul conflict cu legea

19 Apr 2024 422

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tatăl lui Sebi, plin de durere- „Nu mai am nici o speranță” (VIDEO)

18 Apr 2024 592

UPDATE Demonstrație în memoria victimelor accidentului de la 2 Mai, la Judecătoria Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 963

Justiție Constanța Proces între primarul municipiului și Profi Rom Food SRL. Dosarul, pe rolul Judecătoriei

15 Apr 2024 508

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 370

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 999

Primarul municipiului Constanța, în instanță cu o cramă. Dosarul, pe rolul Judecătoriei

12 Apr 2024 595

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 618