Știri Constanța Două zone intens circulate din cartierul Universitate, cu risc crescut de accidente rutiere, resistematizate

foto: Primăria Constanța Două zone intens circulate din cartierul Universitate, cu risc crescut de accidente rutiere, au fost resistematizate de Primăria Constanța, prin SC Confort Urban, în urma solicitărilor primite de la cetățeni.

O nouă trecere de pietoni prevăzută cu scuar a fost amenajată pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 311, în zona intersecției cu strada Opalului.

Pentru siguranța participanților la trafic, a fost construit un scuar median cu ajutorul unor borduri care delimitează și protejează suprafața pietonală, iar ca măsură suplimentară au fost montate garduri metalice pe marginea trotuarelor. În zona axului drumului a fost amplasat refugiul protejat de garduri care le oferă posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei și să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

Au fost aplicate marcajele transversale bicolore și s-au amplasat indicatoarele rutiere precum și sistemul de semnalizare luminoasă pe timp de noapte sau când condițiile meteorologice sunt severe. Semnalizarea trecerii de pietoni a fost proiectată și realizată pentru a le oferi participanților la trafic condiții de deplasare în siguranță întrucât alimentarea sistemului de semnalizare se face cu ajutorul panourilor solare și a acumulatorilor de stocare a energiei.

Tot pe bulevardul Aurel Vlaicu, a fost reconfigurată trecerea de pietoni situată la intersecția cu strada Topazului. Aceasta a fost transformată în trecere de pietoni cu scuar median, protejată cu garduri metalice.

De asemenea, a fost luată măsura limitării vitezei de deplasare a autovehiculelor ce tranzitează bulevardul Aurel Vlaicu, între bulevardul Tomis și strada Dispensarului, de la 70 de km/oră la 50 km/oră.

Măsurile au fost adoptate în cadrul Comisiei de Circulatie, fiind avizate favorabil de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier.

Facem apel către conducătorii auto să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră!- se arată în comunicat. Citește și:

Știri ConstanțaMinoră accidentată pe o trecere de pietoni din Mangalia. Șoferul a fugit de la locul faptei
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raportul consultării privind Planul Urbanistic de Detaliu construire imobil pe strada Maior Gheorghe Murea din Constanța. Ce solicitări au vecinii investitorului? (DOCUMENT)

02 Dec 2023 582

Știri Constanța Restricții de trafic pe un tronson al bulevardului 1 Decembrie 1918. Iată de ce

01 Dec 2023 889

Dobre și Fiii SRL, un nou răspuns negativ de la Primăria Constanța

01 Dec 2023 2151

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1397

Un prim pas pentru reabilitarea Casei cu Lei! Muntmark a obținut un document de la Primăria Constanța

30 Nov 2023 675

Imobiliare Constanța Gavas Global SRL va reabilita clădirea din Satul de Vacanță, unde funcționează bowlingul

30 Nov 2023 584

Cum se toacă un milion Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” din Constanța se deschide de Sfântul Andrei! Cine asigură serviciile artistice, scenotehnica, butaforiile și montarea patinoarului (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 1066

Primăria Constanța Ziua Națională a României, sărbătorită în avans la Căminul pentru Persoane Vârstnice

30 Nov 2023 395

APM Constanța Proiectul derulat de primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a primit o decizie favorabilă

30 Nov 2023 462

Ultima zi de vot în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

30 Nov 2023 488

O spălătorie auto din Constanța va deveni restaurant Subway! Documentație, eliberată de primărie

29 Nov 2023 2478

Secretarul comunei Albești, în proces cu Agenția Națională de Integritate, la Tribunalul Constanța

29 Nov 2023 531

Afaceri Constanța Șase firme și două persoane fizice și-au adjudecat bunuri imobiliare vândute de Primăria Eforie

29 Nov 2023 804

Știri Constanța Noi restricții de trafic în Constanța. Iată zona

29 Nov 2023 579

„Salonul de iarnă”, expoziție de pictură, grafică și tapiserie găzduită de Primăria Constanța

29 Nov 2023 496