Știri Constanța Două zone intens circulate din cartierul Universitate, cu risc crescut de accidente rutiere, resistematizate

foto: Primăria Constanța Două zone intens circulate din cartierul Universitate, cu risc crescut de accidente rutiere, au fost resistematizate de Primăria Constanța, prin SC Confort Urban, în urma solicitărilor primite de la cetățeni.

O nouă trecere de pietoni prevăzută cu scuar a fost amenajată pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 311, în zona intersecției cu strada Opalului.

Pentru siguranța participanților la trafic, a fost construit un scuar median cu ajutorul unor borduri care delimitează și protejează suprafața pietonală, iar ca măsură suplimentară au fost montate garduri metalice pe marginea trotuarelor. În zona axului drumului a fost amplasat refugiul protejat de garduri care le oferă posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei și să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

Au fost aplicate marcajele transversale bicolore și s-au amplasat indicatoarele rutiere precum și sistemul de semnalizare luminoasă pe timp de noapte sau când condițiile meteorologice sunt severe. Semnalizarea trecerii de pietoni a fost proiectată și realizată pentru a le oferi participanților la trafic condiții de deplasare în siguranță întrucât alimentarea sistemului de semnalizare se face cu ajutorul panourilor solare și a acumulatorilor de stocare a energiei.

Tot pe bulevardul Aurel Vlaicu, a fost reconfigurată trecerea de pietoni situată la intersecția cu strada Topazului. Aceasta a fost transformată în trecere de pietoni cu scuar median, protejată cu garduri metalice.

De asemenea, a fost luată măsura limitării vitezei de deplasare a autovehiculelor ce tranzitează bulevardul Aurel Vlaicu, între bulevardul Tomis și strada Dispensarului, de la 70 de km/oră la 50 km/oră.

Măsurile au fost adoptate în cadrul Comisiei de Circulatie, fiind avizate favorabil de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier.

Facem apel către conducătorii auto să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră!- se arată în comunicat. Citește și:

Știri ConstanțaMinoră accidentată pe o trecere de pietoni din Mangalia. Șoferul a fugit de la locul faptei
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lăsat în paragină și uitare, imobilul se degradează pe zi ce trece Niciun investitor nu este interesat de hotelul Palace din Constanța, monument istoric

16 Jun 2024 535

Vivo Mall din Constanţa se va extinde. Tripont Invest SRL, firma care deține centrul comercial, un nou act de urbanism obținut de la Municipalitate

16 Jun 2024 1019

Alegeri locale 2024 Medgidia Averea și interesele candidaților intrați în cursa pentru funcția de primar la Medgidia (DOCUMENTE)

16 Jun 2024 364

Cumpărări directe Constanța Primăria Saraiu a cumpărat servicii de cadastru sistematic. Iată de la ce firmă (DOCUMENTE)

16 Jun 2024 256

În Constanța Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițiștii locali

16 Jun 2024 321

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților la Primăria Lumina, județul Constanța (DOCUMENTE)

15 Jun 2024 669

Cumpărări directe Constanța Primăria Vulturu vrea să înregistreze 540 de imobile din extravilan în sistemul integrat de cadastru. Cine a câștigat contractul (DOCUMENTE)

15 Jun 2024 416

Primăria Medgidia, în doliu. „A trecut în neființă o colegă deosebită și un om de bază în echipa Primăriei“

15 Jun 2024 1355

Știri Constanța Amenzi și ridicări de vehicule abandonate în municipiu! (FOTO)

15 Jun 2024 499

Primăria Constanța pierde definitiv un proces în fața firmei Progress Consulting SRL, care administrează cimitirul municipal

14 Jun 2024 661

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților la Primăria Castelu, județul Constanța (DOCUMENTE)

14 Jun 2024 626

Știri Constanța Turneul final al Campionatului European va putea fi urmărit în Parcul Gării

14 Jun 2024 405

Știri Constanța Tânăr surprins de poliție, făcând graffiti pe un perete al clădirii fostului Teatru de vară (FOTO)

14 Jun 2024 524

Primăria Municipiului Constanța anunță restricții de trafic pe o stradă din Constanța, pentru reabilitări. Vezi în ce zonă

14 Jun 2024 677

Știri Constanța Lucrările de la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja, inclusiv cele de asfaltare, finalizate

14 Jun 2024 602