Știri Constanța Gusturi autentice și secrete de gătit la Festivalul „Toamna în Bucate“ din Cumpăna


România se uneşte în bucate în acest sfârșit de săptamană în comuna Cumpăna, la Festivalul toamna în bucate!, ce va avea loc în zona “Stadionul vechi”, pe strada Dacia 1B, de joi, 19 octombrie şi până duminică, 22 octombrie.

Cele mai iubite bucate tradiţionale romaneşti se vor prinde în horă, şi nu vor fi puţine întrucât bucătari iscusiți sosiţi din inima Ardealului vor da mână cu mână şi vor pregăti din zori şi până în noapte un festin culinar de sărbătoare: preparate tradiţional româneşti, mii de cârnați şi sute de kilograme de pastramă de berbecuț la grătar sau în ceaun.

Şi pentru că ne place să adunăm reţete tradiţionale din toate zonele ţării, vom da „din casă” cele mai bine păstrate secrete despre gătitul tradidional, şi vă asigurăm că nimeni nu vă pleacă cu mâna goală sau fără să încerce un preparat gustos, pentru aici veţi găsi preparate pentru toate gusturile: pomana porcului, carne de porc la ceaun, pulpe de berbecuț la grătar, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casă tradiţionali de vită cu porc, carnaţi la garniţă, carnaţi cruzi sau afumaţi, tobă, şi multe, multe altele, transmit reprezentanții Primăriei Cumpăna. 

Nu vor lipsi nici băuturile româneşti ce încălzesc sufletul, vin fiert şi ţuică fiartă din belşug, iar pentru cei mici clătite, cozonaci şi checuri, acedele, waffe, ciocolată și prăjituri de casă, etc.

Târgul este deschis zilnic, între orele 9:00 – 22:00, până pe data de 22 octombrie, comuna Cumpăna, zona vechiului stadion!

Vă așteptăm cu drag!- a punctat sursa citată. 


Citește și:

Știri Constanța. Locuitorii din Cumpăna au marcat praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva (FOTO)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 548

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 414

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 449

Știri Constanța Eveniment artistic special de Dragobete, la Cumpăna. “Din Iubire, Pentru Iubire”

23 Feb 2024 479

Angajări Constanța Post vacant la Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Copiilor” din Cumpăna. Nu se solicită vechime

23 Feb 2024 1636

Cumpărări directe Constanța Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)

22 Feb 2024 446

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 581

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 588

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 918

Știri Constanța "Din iubire, pentru iubire". Eveniment special de Dragobete la Cumpăna

17 Feb 2024 684

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 916

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 897

Primăria Cumpăna, județul Constanța Continuă lucrările de reabilitare a Liceului tehnologic “Nicolae Dumitrescu”.

11 Feb 2024 972

Reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța în mijlocul elevilor de la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 676

CN ACN SA Constanța actualizează documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna. Mâine are loc licitația

08 Feb 2024 544