Știri Constanța Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului fac precizări privind informațiile false și îndemnurile la adunări “de susținere”

În urma vehiculării unor informații false și a unor îndemnuri la adunări în sprijinul Înaltpreasfințitului Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face precizări pentru a clarifica situația. 

Vă prezentăm în continuarea înformarea pusă la dispoziție de Arhiepiscopia Tomisului:

Pentru că atât în presă cât și pe canalele de socializare au fost vehiculate informații false precum și îndemnuri la adunări “de susținere” a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face următoarele precizări:

1. “Conspirația” creată în mass-media în jurul așa-zisei excluderi a Arhiepiscopului Tomisului de la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este falsă. Înaltpreasfințitul Teodosie a fost chemat la Constanța, la căpătâiul unui fiu duhovnicesc,  pentru a-l mărturisi și a-i oferi Sfânta Împărtășanie. Fiind o situație gravă, urgentă și neașteptată, care a necesitat deplasarea  personală a Înaltpreasfințitului, nu a mai fost posibilă revenirea în timp util la ședința sinodului mitropolitan.

2. ⁠Arhiepiscopia Tomisului și întâistătătorul ei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, resping cu fermitate orice “legătură” imaginară a Preafericitului Părinte Patriarh sau a oricărui membru al Sfântului Sinod cu absența ierarhului nostru de la Sinodul mitropolitan, cauzată de o urgență pastorală.

3. ⁠Atât Arhiepiscopul Tomisului cât și credincioșii celei mai vechi eparhii a neamului rămân în comuniune și ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de hotărârile Sfântului Sinod.

4. ⁠Rugăm pe toți frații de credință să nu ia în considerare nici un îndemn la mitinguri, adunări, manifestații, etc. Considerăm toate aceste activități provocatorii nepotrivite cu rânduiala Bisericii și menite să atragă în derizoriu chiar și cele mai oneste inițiative.


Citește și:


Sinodul BOR discută joi "actele de răzvrătire şi indisciplină" ale arhiepiscopului Tomisului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Tomisului vizavi de refuzul unui preot de a oficia spovedania Cazul a fost înaintat spre analiza Corpului de inspecție bisericească

22 Apr 2024 518

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 555

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?

21 Apr 2024 545

Eveniment cultural-filantropic organizat la biserica „Sfinții Patru Martiri de la Niculițel” din Constanța

20 Apr 2024 468

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 522

Profesorul univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius Constanța (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 748

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2441

A fost solicitat acord de mediu de la APM Constanța Arhiepiscopia Tomisului va reabilita Palatul Arhiepiscopal și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel

05 Apr 2024 667

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 664

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 588

Constanța ​Fragmente din moaștele a doi sfinți tămăduitori, la biserica „Buna Vestire” din Năvodari

29 Mar 2024 922

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 983

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1557

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 847

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 626