Știri Constanța Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului fac precizări privind informațiile false și îndemnurile la adunări “de susținere”

În urma vehiculării unor informații false și a unor îndemnuri la adunări în sprijinul Înaltpreasfințitului Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face precizări pentru a clarifica situația. 

Vă prezentăm în continuarea înformarea pusă la dispoziție de Arhiepiscopia Tomisului:

Pentru că atât în presă cât și pe canalele de socializare au fost vehiculate informații false precum și îndemnuri la adunări “de susținere” a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face următoarele precizări:

1. “Conspirația” creată în mass-media în jurul așa-zisei excluderi a Arhiepiscopului Tomisului de la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este falsă. Înaltpreasfințitul Teodosie a fost chemat la Constanța, la căpătâiul unui fiu duhovnicesc,  pentru a-l mărturisi și a-i oferi Sfânta Împărtășanie. Fiind o situație gravă, urgentă și neașteptată, care a necesitat deplasarea  personală a Înaltpreasfințitului, nu a mai fost posibilă revenirea în timp util la ședința sinodului mitropolitan.

2. ⁠Arhiepiscopia Tomisului și întâistătătorul ei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, resping cu fermitate orice “legătură” imaginară a Preafericitului Părinte Patriarh sau a oricărui membru al Sfântului Sinod cu absența ierarhului nostru de la Sinodul mitropolitan, cauzată de o urgență pastorală.

3. ⁠Atât Arhiepiscopul Tomisului cât și credincioșii celei mai vechi eparhii a neamului rămân în comuniune și ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de hotărârile Sfântului Sinod.

4. ⁠Rugăm pe toți frații de credință să nu ia în considerare nici un îndemn la mitinguri, adunări, manifestații, etc. Considerăm toate aceste activități provocatorii nepotrivite cu rânduiala Bisericii și menite să atragă în derizoriu chiar și cele mai oneste inițiative.


Citește și:


Sinodul BOR discută joi "actele de răzvrătire şi indisciplină" ale arhiepiscopului Tomisului

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 425

Profesorul univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius Constanța (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 719

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1992

A fost solicitat acord de mediu de la APM Constanța Arhiepiscopia Tomisului va reabilita Palatul Arhiepiscopal și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel

05 Apr 2024 645

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 621

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 570

Constanța ​Fragmente din moaștele a doi sfinți tămăduitori, la biserica „Buna Vestire” din Năvodari

29 Mar 2024 882

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 921

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1512

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 828

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 602

Arhiepiscopia Tomisului a recuperat controlul asupra paginii de Facebook a Radio Dobrogea

02 Mar 2024 731

Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române cu privire la sancțiunea cu dojană sinodală scrisă a Arhiepiscopului Tomisului

01 Mar 2024 599

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 565

Unde slujește ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 martie 2024

29 Feb 2024 977