Știri Constanța Șinele de tren din Constanța, acoperite de uree. Garda de Mediu a sancționat societatea de transport mărfuri pe calea ferată (FOTO)

Garda de Mediu Constanța a sancționat societatea de transport mărfuri pe calea ferată, urmare a incidentului din data de 6 august. În jurul orelor 20:20, trenul compus din 36 de vagoane, încărcat cu uree în Portul Constanța, a fost frânat de persoane necunoscute.

Au fost acționate vanele de descărcare de la 4 vagoane din care s-au scurs cca.25 tone uree pe sol, de-a lungul căii ferate, la intersecția cu strada Theodor Sperantia, în zona stației de epurare Constanța Sud.

Transportatorul, cu sediul în Cluj Napoca, a fost amendat cu 60.000 lei pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu, respectiv anunțarea incidentului/poluării accidentale, neluarea masurilor operative de intervenție, recuperare a produsului și curățarea zonei afectate de pierderile de îngrășăminte chimice din vagoane, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu. 

Garda de Mediu Constanța nu a fost anunțată despre eveniment, fiind realizate verificări după apariția știrii pe un canal de televiziune.


Oficial de la IPJ Constanța 

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, privind sustragerea unei cantități de uree dintr-un tren marfar, precizăm următoarele:

La data de 6 august a.c., în jurul orei 20.25, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Stației de Epurare, de pe strada Theodor D. Speranția, se află oprit un tren de marfă, iar, la patru vagoane din cele 36, aflate în componența acestuia, sunt deschise trapele de descărcare, ureea din interior curgând pe terasamentul căii ferate.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind deversată cantitatea de aproximativ 40 de tone de uree.

Întreaga cantritate de uree deversată a fost recuperată, fiind în curs de încărcare și predare către operatorul feroviar. 

În cauză se continuă cercetările, de polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța, pentru a se stabili dacă vanele de încărcare-descărcare au fost acționate de factorul uman sau a fost vorba de o defecțiune tehnică. 


În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că trenul de marfă nu era asigurat cu pază, societatea transportatoare fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, în baza Legii nr. 333/2003.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.


foto: Garda de Mediu 


 Citește și:

UPDATE. Șinele de tren din Constanța, acoperite de uree. Circulația trenurilor de călători nu este afectată de incident (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Nereguli în administrarea deșeurilor la Cogealac. Amenzi pentru autorități și firma implicată (FOTO)

27 Feb 2024 299

Asociație de proprietari din Năvodari, amendată de Garda de Mediu Constanța (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 470

Chiros SRL, firma care deține Cherhanaua Ovidiu, în proces cu Garda de Mediu Constanța

25 Feb 2024 704

Direcția de Cultură Tulcea, victorioasă la Constanța! (MINUTA)

22 Feb 2024 518

Garda de Mediu. Control tematic la Primăria Municipiului Constanța!

21 Feb 2024 403

Decizie definitivă în procesul dintre SC Tracon SRL și Garda de Mediu Constanța

20 Feb 2024 621

Garda de Mediu Județul Constanța, pe locul al doilea pe țară în activitatea de mediu pentru 2023

17 Feb 2024 503

Borș Ioan, șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut de DNA!

16 Feb 2024 477

O firmă de publicitate dă în judecată Comisariatul Județean Constanța. Dosarul, pe rolul Judecătoriei

15 Feb 2024 663

Direcția Județeană pentru Cultură Tulcea, contra Garda de Mediu! Verdict în „stand by“, la Curtea de Apel Constanța

11 Feb 2024 603

Garda de Coastă, anunț de mediu pentru proiectul „Construire rezervoare pentru stocarea combustibilului în cadrul obiectivului Grup Nave Constanța”,

08 Feb 2024 349

Știri Constanța Firma care execută lucrările în Parcul de la Gară, amendată de Garda de Mediu

02 Feb 2024 594

Primăria Constanța anunță că Garda de Mediu nu a sesizat nereguli în parcul Tăbăcărie și Parcul Gării

30 Jan 2024 585

Direcția Județeană pentru Cultură Tulcea, „urecheată“ de Garda de Mediu, pentru gunoaiele de pe un teren ce nu-i aparține! Dosarul, la Constanța

24 Jan 2024 635

USR sesizează instituțiile statului în legătură cu legalitatea concesionării terenurilor ce fac obiectul scandalului cu subvențiile pentru stuf din Delta Dunării

23 Jan 2024 664